Sörnäisten rantatien varteen rakentuva Leblon tulee olemaan baari, ravintola, uimapaikka, leikkipuisto ja vaikka mitä muuta

Leblon Merihaka on kesäpaikka ja urbaani olohuone koko perheelle.

Leblon rakentuu parhaillaan Merihaan ja Suvilahden väliin.
Leblon rakentuu parhaillaan Merihaan ja Suvilahden väliin.

Suvilahden ja Merihaan väliin, Sörnäisten rantatien kupeeseen nousee uudenlainen vapaa-ajanviettopaikka. Leblon-nimisen kompleksin rakennustyöt ovat vielä kesken, mutta paikalle tulee baari, ravintola ja vaikka mitä muuta. Idean takana on ravintoloitsija Tommi Leino, joka tunnetaan muun muassa muutaman vuoden takaisen Adams-yökerhon pyörittäjänä.

“Kun olen kävellyt Flow’sta kotiin Krunikkaan, on tässä ollut aina jatkoja. Viime kesänä tajusin, että tämä olisi aika hyvä paikka ravintolalle. Soitin arkkitehtikaverille, ja alettiin säätää”, Leino kertoo.

Urbaaniksi olohuoneeksi kutsuttu Leblon tulee olemaan todellinen kesäpaikka: se rakentuu terassista ja konteista, eikä siinä ole lainkaan sisätiloja – keittiöitä ja wc-tiloja lukuunottamatta. Konteista ensimmäiset avataan Flow’hun mennessä, toiseen tulee baari ja toiseen vessat.

“Täksi kesäksi tulee pelkästään juomaa, jotta päästään vielä nauttimaan lämpimistä säistä. Ensi kesäksi kahteen kontiin tulee kaksi eri ruokatoimijaa.”

Toisen kontin suhteen neuvotellaan vielä, mutta tiedetään, että yhteen tulee Fat Ramenin yrittäjien täysin uusi konsepti – ei siis ramenia, vaan jotakin aivan muuta. Loppu selviää vasta ensi kesänä, ja niin on monen muunkin asian laita.

“Talven aikana voidaan rauhassa miettiä ja kehittää, mitä kaikkea siistiä täällä voisi tehdä. Vain taivas on rajana.”

Tulevaisuudessa Leblonissa ainakin aamujoogataan ja pelataan myös pingistä. Lasten leikkipuiston rakentaminen on jo aloitettu, ja viereen tulee pari padelkenttää. Kesken haastattelun paikalle tulee myös sup-lautavuokrausfirman edustaja, joten suppailuakin on todennäköisesti luvassa.

“Rantaan tulee uimaportaat, ja ensi vuonna haemme lupaa laiturille, jotta paikalle pääsisi myös veneellä”, Leino maalailee.

Lupa-asioissa on aina oma byrokratiansa, mutta kaupunki on ollut Leinon mukaan varsin myötämielinen projektin suhteen. 

"On kaikille hyvä, että joutoalue saadaan käyttöön."

Leblonin konttialue valmistuu pikku hiljaa.
Leblonin konttialue valmistuu pikku hiljaa.

Lebloniin tulee myös leikkipuisto.
Lebloniin tulee myös leikkipuisto.

Nimi Leblon tulee Rio de Janeirossa sijaitsevasta uimarannasta, joka on paikallisista biitseistä Leinon mukaan tuntemattomin.

“Hernesaaren rannan ja Altaan kaikki tietävät, niin tämä olkoon Leblon.”

Konttiterassien välissä kulkee hiekkatie, joka on kaupungin omistuksessa. Se tulee toimimaan jatkossakin kulkuväylänä. Aluetta ei siis tulla aitaamaan, vaan se on kaikille avoin. Rakentaminen on vielä käynnissä ja hommat ovat kesken, mutta Leinoa ei tunnu hetkauttavan.

“En ole huolissani. Ollaan hyvin aikataulussa.”

Leblonin viereen avattiin pari viikkoa sitten ravintolalaiva Merikerho. Leino ei pidä kilpailua lainkaan pahana.

“On pelkästään hyvä, että alueelle tulee paljon meininkiä. Toimijat tukevat toisiaan. Merikerhossa on ihan kunnon klubikin, kun taas Leblon on enemmän päiväpaikka.”

Leblon Merihaka, Sörnäisten rantatie. Avataan elokuussa. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi