Suomen 50 parasta ravintolaa on listattu: Varaa näihin suosituimpiin paikkoihin pöytä hyvissä ajoin!

Viisi Tähteä on jälleen listannut Suomen 50 parasta ravintolaa. Niistä 19 löytyy TableOnlinesta.

BasBasin rento ja laadukas palvelu vakuuttivat äänestäjät.
BasBasin rento ja laadukas palvelu vakuuttivat äänestäjät.

Viisi Tähteä on jälleen julkaissut perinteisen Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2021 -äänestyksen tulokset. Ravintola- ja ruoka-alan ammattilaisten sekä vaikuttajien ääniin perustuvalla listalla on tänä vuonna ravintoloita niin Espoosta, Helsingistä, Inarista, Kirkkonummelta, Posiolta, Oulusta, Rovaniemeltä, Tampereelta, Turusta  kuin Vaasasta. Maakuntien ykköspaikat peittosivat jälleen monet pääkaupungin klassikot ja uudet kokeelliset ravintolat.

Kaikki listalle mukaan päässeet ravintolat pääset lukemaan täältä.

Listalla peräti 19 TableOnlinen ravintolaa!

Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2021 -listalta voi bongata jälleen lukuisia pöytävarauspalvelu TableOnlinen ravintoloita. Jos etsit taatusti hyvää ruokaa, juomaa ja palvelua, pöytävaraukset kannattaa ehdottomasti laittaa tulille.

 

Sijalla 2: BasBas, Helsinki

Jo toista vuotta peräkkäin listan toisen sijan nappasi helsinkiläinen ilmiö nimeltä Baskeri & Basso - tuttavallisemmin BasBas. Seka asiakkaiden että ammattilaisten arvostusta nauttivan ravintolan suosio perustuu lämpimän bistrotunnelman lisäksi rentoon ja laadukkaaseen asiakaspalveluun, joka kulkee käsi kädessä herkullisen ruoan kanssa. BasBas on elämys, joka kannattaa ehdottomasti kokea itse - jos vain onnistut nappaamaan pöydän!

 

Sijalla 4: Alexanderplats, Helsinki

Muutama vuosi sitten Eteläesplanadille ovensa avannut Alexanderplats on korkeatasoinen brasserie, jonka ruokalista perustuu ajattomiin klassikkoannoksiin. Selkeitä, parhaista raaka-aineista valmistettuja annoksia ja laadukkaita juomia. Mitä sitä muuta voisi ihminen toivoa?

 

Sijalla 5: Bardot, Helsinki

Huippukokkien viime syksynä avaama Bardot valittiin listauksessa myös Paras Tulokas -sarjan voittajaksi.

Kuva: Bistro Bardotin menu perustuu kalaan ja kasviksiin.

Laajalti hehkutettu ravintola on rento bistro-brasserie, johon voit lähteä nauttimaan niin mereneläviä, kasviksia kuin laadukasta lihaa herkullisia drinkkejä unohtamatta.

 

Sijalla 6: Grön, Helsinki

Listan sijalla kuusi on lukuisilla eri titteleillä palkittu Grön, jonka suosio ei ota hiipuakseen. Tässä ravintolassa pääset nauttimaan sesonkeihin, villituotteisiin ja luomuun perustuvasta ruoasta, joka tarjoillaan rennolla, mutta asiantuntevalla otteella.

LUE LISÄÄ GRÖNISTÄ: 10 pointtia, jotka tekevät Grönistä yhden Suomen menestyneimmistä - ja herkullisimmista ravintoloista

 

Sijalla 7: Vinkkeli, Helsinki

Ruoka- ja viiniravintola Vinkkelin suosio perustuu sen rehtiin, kodikkaaseen ja mutkattomaan tunnelmaan - ravintolaan voi poiketa niin pikaiselle lounaalle kuin illalliselle pitkän kaavan mukaan. Asiakkaiden lautasille valmistetaan maailman keittiöiden klassikkoannoksia ja laseihin kaadetaan sommelierien ammattitaidolla valitsemia viinejä.

 

Sijalla 9: Muru, Helsinki

Kymmenen vuotta täyttänyt Muru on helsinkiläinen klassikko, johon kannattaa ehdottomasti lähteä nauttimaan rennon bistromeiningin lisäksi ravintolan kuuluisista risotoista.

LUE LISÄÄ MURUSTA: 10 salaisuutta, jotka tekevät Murusta Helsingin rakastetuimman ravintolan

 

Sijalla 11: Kaskis, Turku

Turkulaista osaamista edustaa vuonna 2014 perustettu Kaskis, jonka ruokalista nojaa vahvasti sesonkiajatteluun, lähiruokaan ja kasviksiin. Vastuullisuus onkin vahva osa Kaskiksen identiteettia, ja esimerkiksi monet menusta löytyvät raaka-aineet ovat itse kerättyjä.

 

Sijalla 13: C, Tampere

Erinomaisia viinin ja ruoan yhdistelmiä tarjoilee tamperelainen C, jonka kulmakiviä ovat ekologisuus, eettisyys, luomu ja biodynaaminen tuotanto.

C on Tampereen tähti.
C on Tampereen tähti. Kuva: Ravintola C

Ravintola C:n voidaan sanoa olevan todellinen lähiruokaravintola, sillä suolaa lukuun ottamatta kaikki käytetyt raaka-aineet ovat suomalaisia, lähialueiden tuottajilta hankittuja.

 

Sijalla 16: Mami, Turku

Palan Keski-Eurooppalaista tunnelmaa Turkuun tuo kortteliravintola Mami, joka tunnetaan etenkin laadukkaasta ruoasta ja rennosta palvelusta. Mami on takuuvarma luottoravintola, johon hyvän ruoan ystävät palaavat kerta toisensa jälkeen


Sijalla 17: Demo, Helsinki

Michelin-tähdillä palkittu Demo on lähes 20 Helsingin ravintolakentällä toiminut klassikko, jonka laatu on ja pysyy. Korkean laadun lisäksi näyttävät annokset ja persoonallinen palvelu tekevät tästä ravintolasta yhden Suomen parhaista.

Varaa pöytä

 

Sijalla 22: Bistro o Mat, Espoo

Pohjoismaisen ja ranskalaisen keittiön perinteisiä valmistustapoja kunnioittavaa ruokaa tarjoava Bistro O Mat on todellinen helmi kauppakeskus Ainoan sydämessä.

Espoon Bistro O Mat löytyy kauppakeskus Ainoasta.
Espoon Bistro O Mat löytyy kauppakeskus Ainoasta. Kuva: Bistro O Mat

Kotimaisten tuottajien puhtaat raaka-aineet ja luomutuotteet näkyvät tässä ravintolassa niin lautasilla kuin laseissa.

Varaa pöytä

 

Sijalla 28: Kakolanruusu, Turku

Ravintola Kaskiksen kanssa yhteistyössä toimiva Kakolanruusu on yksi Turun puhutuimmista ravintoloista. Mahtavan ruoan lisäksi Kakolanruusuun kannattaa lähteä maistelemaan paikan omia, Kakola Brewing Companyn, oluita.

Varaa pöytä

 

Sijalla 29: Gastro Cafe Kallio, Helsinki

Elämä on lyhyt: Syö ja juo vain hyvää! Tämä on ravintola-mikroleipomo Gastro Cafe Kallion motto, ja tottahan se on. Mottonsa mukaisesti ravintola tarjoaa piateetillä tehtyä ruokaa, kuten talon kuuluisaa hapanjuurileipää, jonka kylkeen voi tilata juomia huolella suunnitellulta juomalistalta.

Varaa pöytä

 

Sijalla 31: Wino, Helsinki

Karhupuiston kupeessa sijaitseva Wino on ravintola ja alkuviinibaari, jonka rento ja konstailematon asenne kulkevat käsi kädessä ainutlaatuisen viinivalikoiman sekä fine dining –tasoisen bistroruoan kanssa.

Winossa ruoka, juoma ja tunnelma ovat kohdillaan.
Winossa ruoka, juoma ja tunnelma ovat kohdillaan. Kuva: Wino

Tänne voit poiketa niin lasilliselle kuin pitkälle illalliselle!

Varaa pöytä

 

Sijalla 33: W30, Helsinki

Ravintola W30 tarjoilee kauniissa miljöössä ranskalais-skandinaaviseen keittiöön pohjautuvaa, sesongin raaka-aineista valmistettua ruokaa. Tässä ravintolassa koet unohtumattoman makuelämyksen riippumatta siitä, mitä ruokalistalta oikein valitset.

Varaa pöytä

 

Sijalla 34: Pastis, Helsinki

Autenttinen maalaisranskalainen keittiö ja tunnelma sekä läsnäoleva ja yksilöllinen palvelu tekevät Pastiksesta unohtumattoman kokemuksen. Kun tähän yhtälöön lisätään vielä sommelierin valitsemat huippuviinit, mahtava ruokaelämys on taattu.

Varaa pöytä

 

Sijalla 35: Bistro O Mat, Kirkkonummi

Espooseen laajentaneen Bistro O Matin juuret ovat Kirkkonummella. Erityisen ravintolan Bistro O Mat:sta tekee sen huolellisesti valmistettu, pohjoismaisen ja ranskalaisen keittiön perinteisiä valmistustapoja kunnioittava ruoka. Bistro O Mat todistaa, että hyvä ravintola voi pärjätä kaukana keskustastakin.

Varaa pöytä

 

Sijalla 46: Old Boy, Helsinki

Yksi vuoden 2020 ylistetyimmistä korealaisista ravintoloista, Old Boy, hurmasi myös äänestyksen ammattilaiset. Tämän ravintolan kulmakiviä ovat perinteiset korealaiset raaka-aineet, joista loihdit runsaat annokset nautitaan viihtyisässä miljöössä.

Old Boy tarjoilee korealaista ruokaa persoonallisella otteella.
Old Boy tarjoilee korealaista ruokaa persoonallisella otteella. Kuva: Old Boy

Old Boyhin ovat kaikki tervetulleita - myös koirat.

Varaa pöytä

 

Sijalla 49: The Bull & The Firm, Helsinki

The Bull & The Firm on paikan omien sanojensa mukaan baari, josta saa kaikkea. Etsitpä sitten rakkaudella valmistettua ruokaa, huippucocktaileja tai huolella valittuja viinejä, tästä ainutlaatuisen konseptin omaavasta ravintolasta löydät etsimäsi.

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi