Suomen parasta pizzaa kympillä! Tamperelaisravintolan italialaiset herkut ovat aivan omaa luokkaansa: “Vie kielen mennessään”

SYÖ!-viikkoja vietetään Tampereella 27.8.-9.9.2021.

Pizzeria Lucan napolilaistyyliset pizzat ovat aivan omaa luokkaansa.
Pizzeria Lucan napolilaistyyliset pizzat ovat aivan omaa luokkaansa. Kuva: Patrick Stycz

Kympin annoksistaan tunnetut SYÖ!-viikot rantautuvat pian Tampereelle, ja tälläkin kertaa mukana on laaja kattaus mielenkiintoisia ravintoloita ja herkullisia tarjousannoksia.

Kaikki kampanjassa mukana olevat ravintolat ja annokset löydät täältä.

Pizzojen salaisuus piilee taikinassa

Yksi Tampereen mielenkiintoisimmista SYÖ!-ravintoloista löytyy Frenckellin Aukiolta. Kyseessä on Pizzeria Luca Frenckell, jonka sisarusravintola nostettiin vastikään Euroopan 50. parhaan pizzerian joukkoon ja palkittiin samalla Suomen parhaan pizzerian tittelillä.

Aivan kuten muutkin Luca-pizzeriat, myös Tampereella sijaitseva Luca Frenckell keskittyy tarjoamaan asiakkailleen huolella valmistettuja napolilaistyylisiä artesaanipizzoja. Ravintolan sydän on 430-asteiseksi lämpiävä Scugnizzonapoletano-uuni, jonka lämmössä huolella valmistettuihin pizzoihin saadaan aivan ainutlaatuista makua.

Reippaasti yli 400-asteeseen lämpenevä pizzauuni on ravintolan sydän.
Reippaasti yli 400-asteeseen lämpenevä pizzauuni on ravintolan sydän. Kuva: Patrick Stycz

Oikean paistolämpötilan ja -ajan lisäksi tärkeää osaa pizzojen herkullisuudessa näyttelevät myös pieteetillä valmistettu pohja sekä tuoreet, laadukkaat raaka-aineet.

“Pizzat ovat todellakin maistamisen arvoisia! Taikinan teko aloitetaan pari päivää aikaisemmin, mikä tekee pohjasta erityisen hyvän ja erottaa kilpailijoistaan”,  Luca Frenckellin ravintolapäällikkö Toni Tervamäki valottaa suosittujen pizzojen salaisuutta.

SYÖ!-viikoilla voit lähteä testaamaan Lucan klassista Margheritaa, miedolla salamilla ja rucolalla täytettyä Salamea tai vegaanista Marina-pizzaa.

Lucan tiramisu vie kielen mennessään

Pizzeria Luca Frenckelliin kannattaa lähteä nauttimaan illasta myös pidemmän kaavan mukaan, sillä tarjolla on myös italialaisia alkupaloja, pastoja ja salaatteja.

Alkupaloista Tervamäki suosittelee maistamaan ravintolan suosituinta alkupala-annosta, Antipasto Mistoa. Tämä 2-3 hengelle suunniteltu annos sisältää italialaisia juustoja, leikkeleitä, talon leipää sekä viikunahilloa.

Eikä kannata unohtaa myöskään jälkiruokia, sillä pienelle (ja ehkä vähän isommallekin) makealle on aina tilaa!

“Jälkiruoaksi suosittelen keittiön itsensä tekemää tiramisua. Vie kielen mennessään.”

Aivan kuten kaikki SYÖ!-annokset, myös Lucan pizzat voi nauttia joko paikan päällä tai ottaa mukaan. Jos vain mahdollista, Luca Frenckellin upeaan ravintolaan kannattaa kuitenkin lähteä tutustumaan ihan paikan päälle.

Lucaan kannattaa lähteä nauttimaan illasta pitkän kaavan mukaan.
Lucaan kannattaa lähteä nauttimaan illasta pitkän kaavan mukaan. Kuva: Pizzeria Luca

“Ravintola itsessään on viihtyisä ja tunnelmallinen. Syksyn myötä laitamme kynttilät pöytiin, niin tunnelma on mitä mainioin”, Tervamäki kertoo.

“Asiakkaat kehuvat pizzaa ja palvelua ja niistä molemmista olemme hyvin ylpeitä”."

Pizzoja jokaiseen makuun

Laatupizzat maistuvat tilanteessa kuin tilanteessa, ja onneksi niitä on tarjolla SYÖ!-viikoilla enemmänkin!

Napolilaiseen pizzaan ja muhin italialaisiin herkkuihin keskittynyt Don Franco Trattoria -ravintola tuo SYÖ!-viikkojen ajaksi tarjolle kolme herkullista kympin vaihtoehtoa. Kympillä pääset maistelemaan joko vegaanista Marinara-pizzaa, ricotta-juustolla ja pepperonilla täytettyä Ricotta-pizzaa tai punajuurella ja gorgonzola-juustolla viimeisteltyä Pizza Rossoverdea.

Kympillä pizzaa pääsee syömään myös Finlaysonin tunnelmallisella tehdasalueella sijaitsevaan Il Sicilianoon, jossa tarjolla on salamia, kirsikkatomaattia ja mozzarellaa sisältävää herkullista pizzaa.

Mikä näistä kympin annoksista on sinun suosikkisi?

1 kommentti

SaraPepp

16.12.2021 01:16

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi