Tallinna: salakapakka sademetsän tunnelmalla ja parasta mahdollista ruokaa – tsekkaa parhaat vinkit etelänaapuriin

Parrot Minibar kätkee sisäänsä 20-lukua ja sademetsää, Salt tarjoilee parhautta keskustan ulkopuolella

Kesä vie entistä useamman suomalaisen Tallinnaan. Eteläisen naapurimme pääkaupunki on monelle päällisin puolin tuttu ja yhä useammalle on käynyt myös selväksi, että kaupunki kätkee sisäänsä vireän kulttuuri- ja ravintolakentän. City on reissannut ahkerasti Tallinnassa ja tässä läjä vinkkejä, joilla Tallinnan reissusta saa ilon irti.

Parrot MiniBar

Varaa pöytä

Yksi kiinnostavimpia uutuuksia Tallinnan yöelämässä on Parrot Minibar, kekseliäs, tyylikäs ja yllätyksellinen cocktail-ravintola vanhassa kaupungissa. Normibaarin lisäksi mestasta löytyy “secret place”, jonka sisäänkäynti pitää udella henkilökunnalta. Yläkerran ravintola on saanut inspiraationsa Perun sademetsästä ja muodostaa 20-lukulaisen sisustuksen kanssa kiinnostavan sekoituksen vanhaa aikaa ja sademetsää.

Salt

Varaa pöytä

Tallinna on tänä päivänä pullollaan kiinnostavia ruokaravintoloita. Niitä löytyy vanhasta kaupungista, Telliskivestä, keskustasta, mutta myös hieman etäämmältä, kuten Kadriorgin kaupunginosasta löytyvä ravintola Salt.

“Kun Salt valittiin ensimmäisen vuoden jälkeen Vuoden ravintolaksi, täällä alkoi käydä kuhina. Homma meni ihan kreisiksi. Sitten olin kaikkialla, olin keittiössä ja ravintolan puolella tarjoilijana. Teen vielä tänäkin päivänä kaikkea. Se on ollut kivaa, koska olen oppinut siinä samalla”, kertoo ravintoloitsija Tiina Treumann Citylle.

Saltin keittiötä Treumann kuvailee “extreme fusioniksi”. Käytännössä tiuhaan matkustava Treumann sekoittaa jännittäviä maailman makuja virolaiseen perinteiseen keittiöön. Saltin keittiössä on kokkien asiantuntijaraati, joka osaa loihtia Treumannin kokemusten pohjalta oikeanlaisia konsepteja.

Leib Resto & Aed

Varaa pöytä

Vanhankaupungin ravintolaparhaimmistoa edustaa Leib Resto & Aed, joka tarjoilee herkkujaan sisäpihan rauhassa.

Helpossa, mutta hyvässä ruoassa näkyy ja maistuu paikallisuus niin käytetyissä raaka-aineissa kuin niiden valmistustavoissakin. Leib Resto & Aedia on myös kehuttu Tallinnan parhaaksi ravintolaksi.

“Tähän aikaan vuodesta on tietysti helppoa sanoa, että kaikki täällä näkyvä on paikallista, mutta tämä pätee myös muihin vuodenaikoihin. Sanoisin, että 99 prosenttia raaka-aineista on mahdollista saada paikallisesti myös sesongin ulkopuolella ja joudumme tilaamaan raaka-aineita ulkopuolelta vain hyvin rajoitetusti”, kertoo ravintolan sommelier Kristjan Peäske.

Rotermann City

Tallinnan voi kokea myös lyhyellä pysähdyksellä. Jos aikaa maissa on vain muutama tunti, kannattaa suunnata laivan saavuttua satamaan Rotermannin alueelle. Rotermann City sijaitsee sataman, vanhan kaupungin ja Viru-aukion välisellä alueella ja siellä uusi ja vanha arkkitehtuuri lyövät kättä muodostaakseen ravintoloiden, kauppojen ja elokuvateatterin muodostaman kokonaisuuden. Alue on autoton ja autot on tungettu maanalaiseen parkkihalliin.

Mia & Leela

Tallinna on myös erinomainen kohde ostosmatkalle ja läheiseen naapuriin mennessä ostosmatkaan voi valmistautua etukäteen tsekkaamalla tarjontaa ja mahdollisesti tekemällä tilauksenkin, kuten onnistuu mittatilausmekkoja tekevän Mia & Leelan kanssa.

Miksi mestoille kannattaa saapua Suomesta?

“Se varmasti riippuu hieman tyylistä, mutta olen kuullut, että Suomesta on vaikea löytää feminiinejä ja värikkäitä vaatteita. Ruusuja ja kuvioita voi olla vaikea löytää, koska skandinaavinen tyyli on niin suosittu siellä”, Leela sanoo.

Lue myös: Hedonistin vinkit viikonloppuun Tallinnassa

1 kommentti

Sooloiluja.com

6.9.2018 15:16

Kivoja vinkkejä! Vaan Tallinnassapa on monta muutakin salakapakkaa kuin Parrot MiniBar... olen tekemässä niistä kaikista postauksen lähiaikoina. Myös hyviä ravintolavinkkejä. Saltin rinnalle tai jopa ohi listaisin ehkä paikan nimeltä 7ürti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi