Tänä vuonna juhlitaan ensimmäistä kertaa Valtakunnallista Lastenmusiikkipäivää

Lastenmusiikkipäivä juhlistaa jatkossa vuosittain lastenmusiikkia. Päivän yhteydessä palkitaan myös lastenmusiikin tekijöitä.

Kuva: Fotolia.com

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestettävän Lastenmusiikkipäivän takaa löytyvät tunnetut muusikot Satu Sopanen, Jukka Takalo ja Toni Ertolahti sekä tapahtumatuottajat Luca Gargano ja Johanna von Hertzen (Tuottajat). Mukana ovat myös mm. Muusikoiden liitto, Musiikin edistämissäätiö (MES) sekä Lasten oma radio.

Lastenmusiikkipäivä on jatkossa vuosittainen ja valtakunnallinen lastenmusiikin juhlapäivä, palkintogaala sekä tulevaisuudessa koko viikko täynnä konsertteja! Ensimmäinen lastenmusiikkipäivä pidetään tiistaina 20. marraskuuta 2018. Pääkonsertti ja juhlagaala järjestetään Kulttuuriareena Gloriassa, Helsingissä.

"Lastenmusiikinpäivä on usean idean yhdistelmä. Haluamme nostaa lastenmusiikin näkyvyyttä mediassa. Useasti lastenelokuvat ja -tv-sarjat ovat monissa perheissä tuttuja. Tehdään siis juhla lapsille ja musiikin tekijöille", tapahtumatuottaja ja Lasten omaa radiota pitävä Luca Gargano kertoo.

Lastenmusiikkipäivän tarkoituksena on palkita lastenmusiikin tekijöitä, tarjota laadukkaita konsertteja ja muistuttaa siitä, että lapsilla on oikeus ja tarve omaan musiikkiinsa.

"Teemaan liittyviä tapahtumia on tarkoitus järjestää ympäri maan. Päätapahtuma on tänä vuonna Helsingissä Lapsen oikeuksien päivänä. Tavoitteenamme on tehdä tästä isoin lastenmusiikin tapahtuma tulevaisuudessa. Netin puolella pyrimme myös rakentamaan kattavan lastenmusiikin esittelysivuston, jotta lapsiin vaikuttavat tahot tietäisivät paremmin, mitä on tarjolla. Lapsillekin on olemassa kaikenlaista musiikkia jazzista hevin kautta kansanmusiikkiin", Gargano jatkaa.

Lastenmusiikkipäivän nettisivuille on avattu mahdollisuus ehdottaa palkinnonsaajia ja sieltä löytyy myös Lastenmusiikkipäivän 10 teesiä.

Lastenmusiikkipäivän sanoma "Lapsella on oikeus omaan musiikkiinsa" on suunnattu kaikille aikuisille, vanhemmille, opettajille, medialle ja lasten kanssa toimiville.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi