Tässä on Suomen paras burgeriravintola! Pieni salolaisravintola päihitti isot ketjut: "Otimme rohkean askeleen"

Yleisö on valinnut salolaisen JJ's BBQ:n Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi ylivoimaisella äänivyöryllä.

Suomen paras Hampurilaisravintola tulee Salosta.
Suomen paras Hampurilaisravintola tulee Salosta. Kuva: Antti Suikkari

Hampurilaisiin erikoistunut Burger Lovers Finland -yhteisö järjesti avoimen yleisöäänestyksen Suomen parhaan hampurilaisravintolan löytämiseksi ja voittaja on nyt selvillä! Voittajaksi nousi Salossa toimiva, hitaaseen savustamiseen erikoistunut JJ’s BBQ.

Toiseksi äänestyksessä sijoittui Naughty BRGR -ravintolat ja kolmanneksi oululainen Kauppuri 5. Puolet kymmenen parhaan hampurilaisravintolan kärjestä on pääkaupunkiseudun ulkopuolelta.

Tulos julkistettiin Helsingin Rautatietorilla 15.-18. kesäkuuta 2022 järjestettävien Burger Lovers -festivaalien avajaispäivänä, ja City oli totta kai paikan päällä voittajan julkistamistilaisuudessa. 

Pitkiä jonoja ja satoja kiloja lihaa päivässä

Suurimman äänivyöryn 31 800 äänen joukosta sai yllättäen Salon lahja maailmalle, eli JJ's BBQ. Ravintola on entisen lappilaisen, nyttemmin salolaistuneen ravintolakokin Jari-Jukka Kallunkin taidonnäyte.

Suursuosioon noussut JJ's BBQ sai alkunsa, kun metallipajaan töihin päätynyt Kallunki innostui amerikkalaisten tv-ohjelmien tyylikkäistä smokereista ja päätti suunnitella ja valmistaa sellaisen itse. 

”Tavoitteenani oli aluksi kiertää mahdollisimman monet festarit aitoja BBQ-herkkuja ja savustimia myyden. Rakensin autotalliini ammattitason keittiön ja myin savustettuja lihoja ulos myös suoraan kotoa", Kallunki kertoo yrityksensä alkuvaiheista.

City pääsi testaamaan JJ's BBQ:n sliderin - ehdottomasti jatkoon! (Mee säkin maistamaa!)
City pääsi testaamaan JJ's BBQ:n sliderin - ehdottomasti jatkoon! (Mee säkin maistamaa!) Kuva: Laura Matilainen

Pian sana Kallungin savustimesta ja siinä kypsyvistä lihoista levisi kuitenkin hyvää ruokaa arvostavien nautiskelijoiden keskuudessa, ja pian mies ryhtyi valmistamaan smokereita ja niissä savustettuja herkkuja myös muille.

"Kolme vuotta sitten otimme vaimoni Marin kanssa rohkean askeleen ja avasimme Salon teollisuusalueelle oman BBQ-ravintolan. Festivaaleilta saatu maine auttoi alkuun ja asiakkaat löysivät meidät pian. Nyt suunnittelemme jo laajentumista, missä tämä upea palkinto meitä varmasti auttaa", Kallunki kertoo ja kiittelee Burger Lovers Festivaaleilla jaetun tunnustuksen äänestäjiä.

LUE MYÖS: Vuoden paras lounasravintola ja turkulainen kebabmesta - nämä somehitit sinun tulee tietää!

Sana JJ's BBQ:n herkuista on todellakin kiirinyt kauas. Kallunki kertoo ravintolan edessä olevan aina jonoa ennen avaamista, eikä asiakaskunta rajoitu ainoastaan oman kylän väkeen.

"Ihmiset tulevat syömään toiselta puolelta Suomea, juuri oli käymässä porukkaa Imatralta. Päivittäin menee noin 200-300 kiloa lihaa."

JJ’s BBQ on tullut tunnetuksi erityisesti lihavalikoimasta ja Black Angus Brisket -burgeristaan.
JJ’s BBQ on tullut tunnetuksi erityisesti lihavalikoimasta ja Black Angus Brisket -burgeristaan. Kuva: JJ's BBQ

Erinomaisesta lihavalikoimasta tunnetun ravintolan menestys perustuu ennen kaikkea ruoan tuoreuteen, huippulaatuisiin raaka-aineisiin ja huolellisiin valmistusmenetelmiin. Ja kenties hieman Kallunkin Tik Tok -kanavaan.

Alkuvuodesta somessakin mainetta niittänyt BBQ-mies oli kertämässä kolmen viikona ajan Teksasia ja keräämässä inspiraatiota; eli toisin sanoen syömässä eri BBQ-ravintoloissa.

JJ's BBQ:n herkkuja pääsee maistamaan tällä hetkellä Helsingin Rautatientorilla käynnissä olevilla Burger Lovers Festivaaleilla.

"Smokery on mukana ja lavallinen tammipuuta. Listalta löytyy kolme erilaista slideria. Halusimme pitää homman suht simppelinä, että sitä jaksaa maistaa festareilla muitakin burgereita", Kallunki kertoo. 

Kesän 2022 Burger Lovers -festivaalin ravintoloita ovat JJ’s BBQ (Salo), The Van (Kotka), RUOK Burger (Kuusamo), Burger5 (Kuopio), Shoku Burger (Vantaa), Junk Y Vegan (Helsinki) ja Bastard Burgers (Ruotsi).
Kesän 2022 Burger Lovers -festivaalin ravintoloita ovat JJ’s BBQ (Salo), The Van (Kotka), RUOK Burger (Kuusamo), Burger5 (Kuopio), Shoku Burger (Vantaa), Junk Y Vegan (Helsinki) ja Bastard Burgers (Ruotsi). Kuva: Antti Suikkari

Äänestyksen kymmenen kärki

1. JJ’s BBQ, Salo (7,6 %)
2. Naughty BRGR, useita paikkakuntia (5,2 %)
3. Kauppuri 5, Oulu (3,3 %)
4. Social Burgerjoint, useita paikkakuntia (3,1 %)
5. Friends & Brgrs, useita paikkakuntia (3,1 %)
6. Boneless, Helsinki (3,0 %)
7. The Van, Kotka (2,9 %)
8. Bites Burger, Helsinki (1,9 %)
9. Gastrobar B/P, Kuopio (1,8 %)
10. Box Cafe & Grill, Sipoo (1,7 %)

 

4 kommenttia

hm4013824

16.6.2022 20:05

https://akamsrecoverykeyfaq.com/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

CookwIn1

17.6.2022 09:07

Great article, here I would like to thank you guys for sharing such a fantastic blog.
Valuevillagelistens – Welcome to the Value Village Customer feedback Survey. Visit the official survey website at Valuevillagelistens.Com & get an opportunity to win $2 OFF.

https://customerfeedbacks.info/value-village-listens/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

PaulaFox

17.6.2022 15:46

Hei) Nimeni on Paula ja olen 23-vuotias) Olen aloitteleva seksimalli 18+) Arvostele kuviani osoitteessa - https://ja.cat/id397034

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi