Taste of Helsinki -gourmetfestivaalista nautitaan tänä viikonloppuna auringossa

Huippuhyvä ruoka maistuu kesäisessä säässä vielä asteen paremmalta.

Torstaina alkanut Taste of Helsinki -gourmetruokafestivaali on laadukkaan ruoan ystävien suosikkitapahtuma. Kymmenen huippuravintolaa myy maistiaiskokoisia annoksia Helsingin Kansalaistorilla jo kuudetta kertaa. Tapahtuman tarkoitus on tuoda huippuravintoloiden gourmetruoka kaikkien maisteltavaksi kohtuuhintaisina viipaleina niin, ettei mene vararikkoon, vaikka söisi useammasta ravintolasta.

Mukana olevat ravintolat ovat Bistro O Mat, Grön, Ludu, Passio, Pastor, Savoy, Shelter ja Toca, Tallinnasta Noa ja uusi pop up -villiyrttiravintola TuOHi. Jokaisella ravintolalla on neljä annosta, jotka ovat ikään kuin alku-, pää- ja jälkiruoka sekä ravintolan nimikkoannos. 

Janon voi sammuttaa vaikka viinimaahantuojien, panimojen ja tislaamojen juomapisteissä tai kahviosastolla. Kaikki ruoka ja juoma maksetaan festarimarkoilla, joihin rahansa voi vaihtaa tapahtumassa. Annokset maksavat pääsääntöisesti 5-6 markkaa, nimikkoannokset 8-12 markkaa. 

Taste of Helsinki on osa kansainvälistä Taste of -tapahtumakonseptia, joka järjestetään jo 20 kaupungissa pitkin maailmaa. Helsingin festaria, joka on Pohjoismaiden ensimmäinen, järjestää Barry MacNamara vaimonsa Miran kanssa.

Festarin kävijät saavat tänä vuonna nauttia kesäisestä säästä koko tapahtumaviikonlopun. Sadetta ei ole luvassa (ainakaan toistaiseksi). Tänä vuonna Taste of Helsinkiä juhlitaan viimeisen kerran Kansalaistorilla, ja ensi vuodeksi etsitään uusi tapahtumapaikka. 

Taste of Helsinki 15.-18.6.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi