Tee tilaa vege, lihabuumi on taas täällä! 4 x uudet, grillaukseen keskittyneet ravintola-avaukset

Kevät 2022 on ollut erinomaisia liharuokia rakastavien kulta-aikaa.

Helsingin katukuva on täyttynyt viime vuosina herkullisilla, kasvis- tai vegaaniruokaan keskittyvillä ravintoloilla. Jos viime vuodet ovat olleet kasvisruokailijoiden juhlaan, vuosi 2022 tullaan sen sijaan muistamaan laadukkaaseen lihaan keskittyneiden ravintoloiden kulta-aikana.

Kokosimme yhteen kevään kiinnostavimmat, lihaan ja grillaukseen keskittyneet ravintola-avaukset.

Brasa

  • Mikä: Avotulen ympärille pyörivä uutuus
  • Missä: Aleksanterinkatu 22, Helsinki
  • Milloin: Ovet auki 1.4.

Avotuli on Brasan kulmakivi.
Avotuli on Brasan kulmakivi. Kuva: Brasa

Huhtikuun ensimmäinen päivä Senaatintorin historialliseen miljööseen avautuva Brasa keskittää toimintansa avotulen ympärille. Ravintolapäällikkö Severi Lukkarinen tiimeineen valmistaa asiakkaille pientilojen raaka-aineista valmistettuja herkkuja, joita cocktailbaarin upeat luomukset täydentävät. (Tässä ravintolassa jopa Bloody Maryn tomaatit grillataan!)

“Brasa nojaa avotulella valmistettaviin raaka-aineisiin, kuten äyriäisiin, kalaan, kasviksiin ja lihaan. Brasa ei kuitenkaan ole pihviravintola, vaan keskittyy nimenomaan avotulen ympärille”, Olo Collectionin toimitusjohtaja Mikko Heinonen paljasti Citylle uutuudesta. Ravintola on osa Olo Collectonia.

Brasan ruokalistalta voit löytää avotulella valmistettujen pääruokien, kuten entrecoten ja halstratun vaellusturskan lisäksi joukon snackeja, alkuruokia ja jälkiruokia. Maistuisiko esimerkiksi avotulella valmistettu sitruunapiiras?
 

Lilla Pärlan

  • Mikä: Kevään ajan toimiva pop up -ravintola
  • Missä: Sinimäentie 14, Espoo

Lilla Pärlanin lihat ovat saaneet Espoon sekaisin.
Lilla Pärlanin lihat ovat saaneet Espoon sekaisin. Kuva: Lilla Pärlan

Lilla Pärlan BBQ saattaa olla monelle länsirannikolla liikkuneelle tuttu tapaus. Nyt kesäravintola on parkkeerannut talvikaudeksi savustimensa Mankkaalle, jossa sen tuotteet ovat saaneet enemmän kuin hyvän vastaanoton - tuotteet myydään järjestäen aina loppuun! Jos haluat saada omasi, kannattaakin tilaus ehdottomasti tehdä etukäteen.

Savustimessa kypsennettyjen erikoisuuksien, härän briskettien, ribsien, burgereiden ja pulled porkin, lisäksi lihan kylkeen on saatavilla totta kai myös lisukkeita ja kastikkeita. Nämä herkut voit nauttia joko heti 28-paikkaisessa ravintolassa tai noutaa mukaan kotiin.

Ennakkotilauksesta saatavilla on myös erityisiä viikonloppukasseja, joilla lihan ystävän illanvietto pääsee hyvään alkuun.


Mat District

  • Mikä: Rennon ilmapiirin illallisravintola ja vermuteria
  • Missä: Tehtaankatu 12, Helsinki

Mat Districtiin voit poiketa niin pienelle iltapalalle kuin illalliselle pitkän kaavan mukaan.
Mat Districtiin voit poiketa niin pienelle iltapalalle kuin illalliselle pitkän kaavan mukaan. Kuva: Mat District

Amigo-ravintolan tilalle ovensa avannut Mat District jatkaa omalta osaltaan tilan perinteitä; liha, on myös tämän ravintolan keskiössä. Huippuravintoloitsijoiden Mat Districtissä nautitaan paitsi raakakypsytyskaapissa muhineita ja hiiligrillillä valmistettuja liharuokia, tietenkin myös sesongin kasviksista ja meren herkuista valmistettuja annoksia.

Mat Districtin ruokalistalta voit löytää Dry Age -pihvien lisäksi muun muassa ylistystä saanutta risottoa. Tosiherkuttelijan valinta on kuuden ruokalajin menu, jossa päästään kokemaan ravintolan anti koko komeudessaan.

LUE LISÄÄ: Mat Distrikt takaa, että Tehtaankatu 12 pysyy Helsingin ravintolakartalla

Herkullisten ruokien rinnalla maistuvat pienten eurooppalaisten tilojen viinit sekä pientuottajien vermutit. Kyllä, Tehtaankadulta löytyy nyt myös ihka aito Vermuteria.
 

Maestro 51

  • Mikä: Uusi latinalaisiin makuihin keskittynyt ravintola
  • Missä: Fredrikinkadun ja Eerikinkadun kulma
  • Milloin: 5.4.

Uusi ravintola avautuu Hotel Mestarin yhteyteen.
Uusi ravintola avautuu Hotel Mestarin yhteyteen. Kuva: Maestro 51

Hotel Mestarin yhteyteen avautuva Maestro 51 keskittyy edellä mainittujen ravintoloiden tavoin tuleen, tarkemmin sanottuna liekittämiseen. Ravintolan liekitetyt annokset viimeistellään asiakkaan silmien edessä, mikä nostaa illallisen elämyksellisyyden huippuunsa.

Vaikka grilli on Maestrossa pääosassa, tämä ei suinkaan tarkoita pelkkää lihaa. Eteläamerikkalaisiin makumaailmoihin keskittyneen ravintolan ruokalistalta voit löytää niin pinchoseja, jaettavia alkuruoka-annoksia, pastaa, risottoa kuin kalapataa.

Maukkaat annokset saavat rinnalleen portugalilaisia, espanjalaisia, italialaisia ja ranskalaisia viinejä. Rohkeimmat tilaavat pöytään talon upeita cocktaileja ja agaave-juomia.

LUE LISÄÄ: Liekitettyjä annoksia ja agaave-juomia - uusi ravintola Maestro 51 tuo Helsinkiin latinomaista uniikkeja makuja ja latin soul -fiilistä

1 kommentti

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi