Toimistoille paluu näkyy myös ravintolakentällä: Tälle alueelle avataan nyt uusia ravintoloita

Ruoholahden ja Jätkäsaaren alueelle on saatu joukko uusia herkullisia ravintoloita ja kahviloita.

Halo tarjoilee lounasta niin buffetista kuin lautasannoksina.
Halo tarjoilee lounasta niin buffetista kuin lautasannoksina. Kuva: Halo

Asteittainen paluu toimistoille heijastuu myös ravintolakenttään; uusia herkullisia lounaspaikkoja ja kahviloita syntyy etenkin toimistotalojen läheisyyteen. Yksi hyvä esimerkki kyseisestä ilmiöstä löytyy Ruoholahti-Jätkäsaari-alueelta, johon on alkusyksyn aikana avautunut useampiakin uusia ruokapaikkoja.

LUE MYÖS: Koronavuoden voittaja laajensi Jätkäsaareen - Bonelessin burgereita himoitaan nyt enemmän kuin koskaan: "Älkää ikinä lähtekö pois

Alueen uutuuspaikoista löydät niin maukasta lounasta, legendaarisia korvapuusteja kuin thaimaalaisia katuruokaelämyksiä. Seuraavat neljä uutuutta kannattaa ehdottomasti ottaa testiin!
 

Kaisan Cafe

 • Mikä: Lounas-kahvila
 • Missä: Itämerentori 2
 • Maista: Korvapuusteja

Kuva: Kaisan Cafe

Tapiolasta monelle herkkusuulle tuttu Kaisan Cafe on laajentanut toimintaansa nyt myös Helsingin puolelle. S-marketin talossa toimivaan klassikkokahvilaan voit pistäytyä niin kahville kuin monipuoliselle salaattilounaalle.

Vaikka perinteikkään Kaisan Cafen vitriinistä löytyykin toinen toistaan herkullisempia leivonnaisia, yksi on ylitse muiden - korvapuusti! Koko kahvilan vuosikymmeniä kattavan historian ajan samalla reseptillä leivottu pulla erottuu muista sekä maullaan että valtavalla koollaan. Jos et vielä ole maistanut tätä erikoisuutta, asia kannattaa korjata pikimmiten!

PS. Kahvila valmistaa tilauksesta myös erilaisia kakkuja, piirakoita ja muita herkkuja kaiken kokoisiin juhliin.
 

Pink Pepper

 • Mikä: Välimerellinen lounasravintola
 • Missä: Porkkalankatu 22
 • Maista: Oman leipomon bagelit

Pink Pepperin lounas vie sinut makumatkalle Välimerelle.
Pink Pepperin lounas vie sinut makumatkalle Välimerelle. Kuva: Pink Pepper

Viileiden syyspäivien ehdoton lounaskohde on Ruoholahteen vastikään avannut Pink Pepper, jonka tuoreista ja sesongin mukaisista raaka-aineista valmistetut lounasruoat vievät sinut hetkessä makumatkalle Välimerelle. Viikoittain vaihtuvassa lounasmenussa nautitaan aina ruokia kolmesta eri välimerellisestä maasta, joten uusia makuelämyksiä löytyy taatusti päivittäin.

Astetta erilaisemman lounaan lisäksi Pink Pepperiin voit lähteä nauttimaan erilaisista välimerellisistä kahvilatuotteista, kuten oman leipomon täytetyistä, alun perin Israelista lähtöisin olevista bageleista.
 

Krung Thep Thai Bistro

 • Mikä: Thaimaalainen ravintola
 • Missä: Bermudankatu 5
 • Maista: Thai Roti

Krung Thep Thai Bistro tarjoilee thaimaalaista katuruokaa Helsingin Jätkäsaaressa.
Krung Thep Thai Bistro tarjoilee thaimaalaista katuruokaa Helsingin Jätkäsaaressa. Kuva: Krung Thep Thai Bistro

Thaimaalaisia katuruoka-annoksia ja astetta eksoottisempia ruokaelämyksiä tarjoileva Krung Thep Thai Bistro on ravintola, jonka ruoka kannattaa ehdottomasti lähteä testaamaan itse. Uutuusravintolan ruokalistalta voit löytää autenttisia thaimaalaisia makuja aina Bao Bao -sämpylöistä pad thaihin ja grillattuun naudan picanhaan.

Yksi ehdottomasti maistamisen arvoisista annoksista löytyy jälkiruokalistalta. Kyseessä on banaania, herkullista pannukakkutaikinaa ja kondensoitua maitoa sisältävä Thai Roti, joka tarjoillaan sitruunaruoho-lime-inkivääri-jäätelön kanssa. Nam!

Krung Thep Thai Bistro tarjoaa myös lounasta tiistaista perjantaihin.
 

Halo

 • Mikä: Lounas- ja tapahtumaravintola
 • Missä: Ruoholahdenkatu 21
 • Maista: Kuukauden lautasannos

Halosta saa lounaan lisäksi myös aamupalaa.
Halosta saa lounaan lisäksi myös aamupalaa. Kuva: Halo

Moderni ja urbaani Halo on ravintola, jossa lounaaseen suhtaudutaan suurella intohimolla. Lounaan voit valita kolmesta eri vaihtoehdosta: buffet, päivän lautasannos tai kuukauden lautasannos. Lounasbuffet koostuu runsaasta ja monipuolisesta salaattipöydästä sekä päivittäin vaihtuvasta lämpimästä annoksesta. Astetta fiinimmän lounaselämyksen saat valitsemalla eteesi käsityönä valmistetun, kauden parhaita raaka-aineita sisältävän lautasannoksen.

Sen lisäksi, että Halo tarjoaa erinomaista lounasta, voit poiketa ravintolaan myös aamupalalle.


+ Belle Baquette Le Café

 • Mikä: Leipomo-kahvila
 • Missä: Jätkäsaari
 • Maista: Mantelicroissant

Mantelicroissantit ovat Belle Baguetten yksi suosituimmista tuotteista.
Mantelicroissantit ovat Belle Baguetten yksi suosituimmista tuotteista. Kuva: Belle Baguette

Kiertävistä kioski- ja leipomoautoista tutuksi tullut Belle Baguette avaa lokakuussa kivijalkakahvilan Jätkäsaareen. Tuttujen leipomotuotteiden lisäksi luvassa on ihania aamiais- ja brunssiherkkuja, tuoreita mehuja ja smoothieita sekä herkullisia lounaspatonkeja. Ja tietenkin huippukahvia!

Osoite ja avajaispäivä tarkentuvat myöhemmin, mutta hyvää kannattaa odottaa.

Lisää Belle Baguettesta pääset lukemaan tästä: Todellinen menestys! Leipomoherkut keksittiin viedä liikkuvaan autoon - "myymme tuotteet aina loppuun"
 

LUE MYÖS: 6 + 1 kesän mielenkiintoisimmat ravintolauutuudet Helsingissä

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi