"Tuomme runsaasti raaka-aineita kotiseudultani", kertoo pintxo-kulttuurin kehdosta San Sebastianista ponnistanut Bar Cónin keittiömestari

Espanjalaisravintola avaa Kampissa osana 3. joulukuuta avautuvaa ravintolakokonaisuus Korttelia.

Javier Ahedo.
Javier Ahedo. Kuva: Kia Arpia

Joulukuun alussa avautuvan Kampin kauppakeskus Korttelin kymmenen ravintolaa sijoittuvat rakennuksen viidenteen kerrokseen ja espanjalainen Bar Cón leijuu koko komeuden ylle rakennetulla lautalla.

Korttelin on konseptoinut ja kuratoinut We Are Group, joka on myös kahden sinne avautuvan ravintolan takana. Bar Cónissa ja Story Korttelissa on yhteensä pari sataa asiakaspaikkaa.

"Olemme haudutelleet espanjalaista ravintolaa jo kymmenen vuoden ajan ja nyt palaset vihdoin loksahtivat kohdalleen. Haluamme tarjota hyvistä raaka-aineista valmistettua autenttista espanjalaista ruokaa ja ennen kaikkea eläväisen tunnelman", We Are Groupin Anders Westerholm kertoo.

Keittiömestariksi Bar Cóniin saapuu useissa Michelin-tähdin palkituissa ravintoloissa työskennellyt Javier Ahedo. Hän on kotoisin pintxo-kulttuuristaan tunnetusta San Sebastianista ja on päätynyt Helsinkiin New Yorkin, Tokion, Australian ja Barcelonan kautta.

Bar Cón antaa mahdollisuudet yhdessä syömiseen ja jakamiseen. Tarjolla on rehellisiä espanjalaisia makuja snackeina, suolaisina ja makeina tapaksina, pintxoina sekä ruokaisina annoksina. Juomalista täyttyy espanjalaisista viineistä ja oluista - ja todennäköisesti Pohjolan laajimmasta valikoimasta vermuttia.

"Olemme valmistaneet ajassa elävän menun joka perustuu espanjalaisille klassikoille Barcelonasta San Sebastianiin. On tyypillistä, että välillä joutuu matkustamaan pidemmälle nähdäkseen lähelle ja perusasioiden tekeminen pieteetillä on ollut todella inspiroivaa. Tuomme runsaasti raaka-aineita kotiseuduiltani, mikä on tehnyt olostani hyvin kotoisan", keittiömestari Ahedo kertoo.

Bar Cón on avoinna viikon jokaisena päivänä iltamyöhään saakka - perjantaisin ja lauantaisin baarissa jatketaan jopa kahteen asti yöllä. Ravintolassa on myös Korttelin ainoa ulkoterassi. Bar Cónissa satsataan myös arkipäivien afterwork-tunteihin.

"Työpäivän päätteeksi ystävien kanssa nautittavat lasi roséta, pari pintxoa sekä live-deejiin rytmit piristävät kummasti pimeintäkin vuodenaikaa. Deejiit rytmittävät myös viikonloppuiltoja ja aion itsekin astua pitkästä aikaa levysoitinten taakse", ravintolapäällikö Maria "dj Sskin Mama" Hagman kuvailee.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi