TV:stäkin tuttu keittiömestari hehkuttaa - nämä ravintolat ovat ylitse muiden: “Parasta napolilaista pizzaa mitä maasta saa”

Markus Hurskaisen suosikkiravintoloissa syödään klassista brasserie-ruokaa ja Suomen parasta napolilaista pizzaa.

Muun muassa Storyn supersusuositun hapanjuuripizzan kehittelijänä ja Koko Suomi Leipoo -ohjelman tuomarina tunnettu Markus Hurskainen on mies, jonka ravintolasuosituksia kannattaa ehdottomasti kuunnella.

LUE LISÄÄ: Markus kehitteli pizzan, joka on kaukana pikaruoasta: Storyn uutuudessa hapanjuuri ja pientuottajien raaka-aineet ovat pääosassa

Hurskainen listasi Citylle kolme tämän hetken ravintolasuosikkiaan ja paljasti, missä hän on syönyt elämänsä parhaan pizzan.

Markus Hurskaisen TOP3

Alexanderplats

Mutkattoman elegantti Alexanderplats on Eteläasplanadin helmi, joka lukeutuu Hurskaisen vakiopaikkojen joukkoon. Tässä ravintolassa nautitaan klassista brasserie-ruokaa erinomaisten viinien ja hyvän palvelun siivittämänä.

“Alexanderplatsiin on todella kiva mennä kavereiden tai puolison kanssa. Aina voi olla varma siitä, että ruoka on hyvää”, Hurskainen perustelee.

Alexanderplatsissa nautitaan klassisia herkkuja, joihin voi aina luottaa.
Alexanderplatsissa nautitaan klassisia herkkuja, joihin voi aina luottaa. Kuva: Alexanderplats

Via Tribunali

“Parasta napolilaista pizzaa mitä tästä maasta saa.” Näillä ylistyssanoilla Hurskainen kuvailee Suomen ensimmäistä aitoa napolilaista pizzeriaa, Via Tribunalia.

“Pizzat ovat aina ihan äärimmäisen hyviä! Ja lisäksi varsinkin Sofiankadulla on hyvä baari, josta saa erinomaisia drinkkejä ja oluita”, pizzamaestronakin tunnettu Hurskainen toteaa ja lisää Via Tribunalin toimineen monelle suunnannäyttäjänä.

Via Tribunali valittiin keväällä Suomen 50 parhaan ravintolan joukkoon.
Via Tribunali valittiin keväällä Suomen 50 parhaan ravintolan joukkoon. Kuva: Via Tribunali

Jotain tämän pizzerian laadukasta kertoo myös se, että ravintola valittiin keväällä Suomen 50 parasta ravintolaa -listaukseen ensimmäisenä pizzeriana kautta aikojen.
 

Demo

Helsinkiläisklassikko Demo on ravintola, johon Hurskaisella liittyy paljon hyviä muistoja sekä keittiöstä että asiakkaana.

“Demo on rakas paikka itselle; olen elänyt, hengittänyt ja kasvanut siellä.”

Demo on pitänyt Michelin-tähtensä jo 14 vuoden ajan.
Demo on pitänyt Michelin-tähtensä jo 14 vuoden ajan. Kuva: Demo

Vaikka ravintola on Hurskaisen mukaan luonut nahkansa jokaisen keittiömestarin myötä uudelleen, ruokatuotteesta ei ole koskaan tingitty.

“Ruoka ja palvelu ovat aina ihan mintissä ja kokonaisuus on harkittu. Ravintolalla on ollut tähti 14 vuotta, mikä kertoo paljon tietynlaisen laadun säilyttämisestä.”

+ BÆST Kööpenhamina

Hurskaisen kanssa jutellessa ei voi olla kysymättä, missä hän syönyt elämänsä parhaimman pizzan. Keittiöpäällikön mukaan suurimman vaikutuksen kokonaisuutena on tehnyt  BÆST-ravintola Kööpenhaminassa.

“Ravintola valmistaa itse kaikki täytteet alkaen lihatuotteista ja juustoista, ja juustot tehdään lisäksi oman tilan lehmien maidosta. Kaikki mitä pizzan päälle laitetaan on niin hyvää ja merkityksellistä. Kokonaisuus on mieletön”, Hurskainen kertoo.

 

Lue myös nämä aiemmin juttusarjassa ilmestyneet artikkelit:

 

1 kommentti

SaraPepp

16.12.2021 01:22

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi