Uniikki makumaailma ja erilainen ympäristö hurmasivat yleisön: Tällainen on uuden taidehotellin kehuttu AX Restaurant

AX Restaurant tarjoaa viihtyisän kohtaamispaikan uniikissa ympäristössä.

Jätkäsaaren uusi kohtaamispaikka yhdistelee rohkeasti mausteita ja makuja maailmalta.
Jätkäsaaren uusi kohtaamispaikka yhdistelee rohkeasti mausteita ja makuja maailmalta.
  • Mikä: Uuden taidehotellin ravintola
  • Missä: Välimerenkatu 18, Helsinki
  • Mitä nyt: Mukana SYÖ!-viikoilla

Pyysimme Cityn ja SYÖ!-viikkojen yleisöä paljastamaan omat suosikkinsa pääkaupunkiseudun lähes sadan SYÖ!-ravintolan joukosta, ja äänestyksellä oli ylivoimainen voittaja; AX Restaurant.

Kyseessä on Suomen ensimmäisen taidehotellin, Jätkäsaareen toukokuun lopussa avautuneen Hotel AX:n ravintola. Herkullisen ruoan lisäksi hotellin ainutlaatuinen konsepti, keskeinen sijainti sekä ravintolan panoraamaikkunoista avautuva näkymä ovat erinomaisia syitä lähteä tutustumaan tähän uutuusravintolaan.

Ax Restaurant kannattaa kokea paitsi ruoan, myös uniikin miljöön vuoksi.
Ax Restaurant kannattaa kokea paitsi ruoan, myös uniikin miljöön vuoksi. Kuva: Hotel Ax

“AX Restaurant on uniikissa hotelliympäristössä toimiva ravintola ja kohtaamispaikka, joka tarjoaa makuja maailmalta ja läheltä meriä seilaavien kauppalaivojen rantautuessa satamaan. Taiteellisessa ympäristössä yhdistämme myös ruoan ja juoman taiteen maailmaan sesongin mukaisten ja vastuullisten raaka-aineiden avulla”, Hotel AX:n service manager Eetu Karjalainen kertoo Citylle.

Annoksia ja menuja jokaiseen tilanteeseen

AX Restaurant tarjoaa ruokaa ja juomaa aina aikaisesta aamiaisesta lounaan kautta myöhäisemmän illan cocktailhetkiin. Hotelliaamiaisen signature-tuote on AX Bagelit, jotka jokainen vierailija voi koota itse makunsa mukaisiksi.

A´la carte -listalta löytyy puolestaan Karjalaisen mukaan sekä eurooppalaisia makuja että aasialaistyylisempiä annoksia. Näin kesäaikaan listan annoksia voi nauttia myös hotellin sisäpihalle kätkeytyvässä, Kyrö Distilleryn kanssa yhteistyössä toteutetussa AX Gardenissa.

AX Restaurant palvelee aamuvarhaisesta iltamyöhään - niin sisällä kuin ulkona.
AX Restaurant palvelee aamuvarhaisesta iltamyöhään - niin sisällä kuin ulkona. Kuva: Hotel Ax

“Listalta löytyy pieniä annoksia alkuruoiksi tai porukalla jaettavaksi, pääruokia raikkailla lisukkeilla ja frittiannoksia AX Gardenissa dippailtavaksi. Saatavilla on myös pidempi AX Menu, johon on myös suunniteltu annoksille sopivat viiniehdotukset.”

“Uniikilta baaritiskiltämme voi tilata myös vaihtuvat cocktailimme klassikkojuomasekoituksia unohtamatta”, Karjalainen lisää.

Alkuruoka-annokset ja Korean BBQ-possu asiakkaiden suosikkeja

Toukokuun lopussa avautunut AX Restaurant on otettu erinomaisesti vastaan niin paikallisten kuin hotellivieraidenkin keskuudessa.

Asiakkaiden suosikeiksi ovat nousseet pienet, jaettaviksikin sopivat alkuruoka-annokset, joiden rinnalla Karjalainen suosittelee ottamaan pienen sivusalaatin tai kauden suosikkilisukkeen, eli liiskattuja uusia perunoita.

“Pääruoista suosikiksi on noussut kala-annostemme lisäksi Korean BBQ possu mausteisella thaisalaatilla.”

Taidehotellin ravintolassa voi kokea värien sinfoniaa myös lautasella.
Taidehotellin ravintolassa voi kokea värien sinfoniaa myös lautasella. Kuva: Hotel Ax

“Vieraamme kehuvat erityisesti ruokiemme makumaailmaa sekä luovaa ja erilaista ympäristöä, jossa ravintolamme toimii. Tällä viikolla aloitettu pöytiintarjoiltu lounaamme on myös saanut oikein lämpimän vastaanoton!

Lähde testaaamaan Jätkäsaareen uutuus kampanjahinnoin

AX Restaurant on ensimmäistä kertaa mukana myös paraikaa käynnissä olevilla SYÖ!-viikoilla, ja tarjoaa kaikille hyvän ruoan ystäville herkullisia annoksiaan edulliseen hintaan. Nyt pääset testaamaan 12 eurolla Falafels Go Green - tai Halloumi Madness -annoksia.

Ravintolaelämys ei ole mitään ilman kunnon juomaa, ja näille kampanja-annoksillekin on olemassa täydelliset makuparit.

AX Barissa tarjoillaan sesonkiin mukautuvia maukkaita artesaanicocktaileja puhtain raaka-ainein ja kiehtovin makuvivahtein.
AX Barissa tarjoillaan sesonkiin mukautuvia maukkaita artesaanicocktaileja puhtain raaka-ainein ja kiehtovin makuvivahtein. Kuva: Hotel Ax

“Salaatin kanssa toimii erinomaisesti raikas ja sitruksinen Pinot Grigio Pohjois-Italiasta, Falafelien kanssa raikas valkoviini tai rennolla tyylillä tuoppi olutta”, Karjalainen vinkkaa.

SYÖ!-viikkoja vietetään viidessä kaupungissa 1.9. saakka. Katso kaikki mukana olevat 124 ravintolaa ja yli 260 kampanja-annosta kampanjasivuilta täältä.

1 kommentti

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi