Uusi maailmanluokan craftpanimo Helsingin Mannerheimintielle

Mannerheimintielle avautuvan Mad Hopper Brewing Companyn oluita päästään maistelemaan helmikuussa 2021.

Mad Hopper Brewing Companyn toimitusjohtaja Gianjot ”Dollar” Singh.
Mad Hopper Brewing Companyn toimitusjohtaja Gianjot ”Dollar” Singh. Kuva: Arto Holappa

Taka-Töölön legendaariseen ravintolakortteliin vuodenvaihteesssa valmistuva Mad Hopper Brewing Company tekee historiaa avaamalla panimon Helsingin Mannerheimintielle 90 vuoden tauon jälkeen. Vuosina 1927–1931 nykyisen Mannerheimintie 82:n kohdalla, vain puolen kilometrin päässä tulevasta panimosta, toimi kieltolain aikana mietoa mallaskaljaa valmistanut Töölön Olutpanimo.

Osa rakenteilla olevasta panimosta tulee yleisön näkyviin olut- ja ruokaravintola Viiteen Penniin. Kyseessä ei ole kuitenkaan Viiden Pennin ravintolapanimo, vaan itsenäinen olutpanimo.

Panimohanketta suunniteltu jo viisi vuotta

Mad Hopper Brewing Company remontoidaan asuintalojen kellarikerroksiin vanhoja rakennuksia kunnioittaen, mutta uutta tekniikkaa hyödyntäen. Vanhan purkaminen ja uuden rakentaminen ovat vaatineet pitkää ja huolellista suunnittelua. Rakentamisprosessille asettavat haasteita paitsi korttelin historia, myös se, että taloissa asutaan koko ajan. Asukkaiden ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan rakenteilla olevasta paninmosta, sillä rakentamisen lähtökohtana on, että oluenvalmistuksesta ei aiheudu haju- tai muita haittoja talojen ja lähiseudun asukkaille.

LUE LISTAUS HELSINGIN PANIMORAVINTOLOISTA TÄSTÄ.

Panimohankkeen taustalla on perheyhtiö Onniravintolat, jolla on useita ravintoloita Helsingissä ja muualla pääkaupunkiseudulla

”Olemme suunnitelleet panimoa Helsinkiin jo liki viisi vuotta. Hanketta varten olemme luoneet yhteyksiä alan johtaviin asiantuntijoihin ja valmistajiin sekä tutustuneet kymmeniin panimoihin eri puolilla Eurooppaa ja Pohjois-Amerikassa”, kertoo hankkeen vetäjä ja yhtiön toimitusjohtaja Gianjot ”Dollar” Singh.

Panimomestari palkattu ulkomailta

Toimitusjohtaja käyttää Mad Hopper Brewing Companysta nimitystä craftpanimo suomen kielen käsityö- tai pienpanimon sijaan. Mad Hopper tulee seuraamaan alan kansainvälisiä trendejä ja virtauksia, mutta myös toimimaan edelläkävijänä Suomessa. Kaiken keskellä on ajattelu korkeasta laadusta.

”Laatuajattelu ohjaa toimintaamme. Tähtäämme siihen, että oluemme ovat maukkaita sekä teknisesti korkeatasoisia ja virheettömiä. Sen varmistavat parhaat raaka-aineet sekä mahdollisimman pieneen ympäristönkuormitukseen ja tehokkaaseen energiansäästöön perustuva panimotekniikka”, Singh perustelee.

Kuva: Arto Holappa

Laatu tarkoittaa myös ammattilaisten rekrytointia oluenvalmistajiksi. Mad Hopper Brewering Company on palkannut panimomestarin ulkomailta. Hän saapuu Suomeen lähiviikkoina.

”Julkistamme panimomestarin nimen ja kotimaan hieman myöhemmin, kun hän aloittaa työnsä Mad Hopperissa. Joka tapauksessa kyseessä on koulutettu ja rutinoitunut visionääri, joka tulee sellaisesta maasta ja kulttuurista, jossa craftoluiden valmistaminen on Suomea edellä”, Singh perustelee.

Innovatiivisia ja teknisesti haastavia oluita

Panimon laitteet ovat alan uusinta teknologiaa. Tuotantokapasiteetti on alussa 100 000 litraa vuodessa. Sitä on tarkoitus kasvattaa pikkuhiljaa. Panimotekniikka mahdollistaa innovatiivisen ja teknisesti haastavien oluiden valmistamisen.

”Panimomestari on jo aloittanut oluiden suunnittelun. Valikoimassa tulee olemaan hyvin laaja kattaus tämän hetken suosituimmista kansainvälisistä oluttyyleistä. Me pyrimme hyvään asiakassuhteeseen. Luovuus ja kekseliäisyys ovat toimintamme moottoreita.”

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi