Uusi ravintolakonsepti rantautui Käpylään - lupaa tarjota ruokaa, jollaista ei muualta saa: "Maut osuvat täysin nappiin"

Uusi Groovy-ravintola tuo autenttiset napolilaiset pizzat ja laadukkaat burgerit Käpylään.

  • Mikä: Bistro
  • Missä: Mäkelänkatu 87, Amer-talo
  • Mitä: Pizzaa ja burgereita

Napolilainen pizza on tullut jäädäkseen, ja viime vuosien aikana pääkaupunkiseudulle on avautunut useampikin tähän ruokalajiin keskittyvä ravintola. Nyt Käpylä on saanut oman napolilaisen pizzeriansa, kun Groovy avasi ovensa Amer-taloon huhtikuun alussa.

LUE MYÖS: 10 napolilaista pizzeriaa pääkaupunkiseudulla

Kyseessä ei kuitenkaan ole pelkkä pizzeria, vaan ravintolan ruokalistalta löytyy laaja kattaus myös erilaisia burgereita lisukkeineen. Myös kevyempiä vaihtoehtoja lupaillaan tulevan listoille lähiaikoina.

“Toivomme asiakkaiksemme kaikkia hyvän ruuan ystäviä ja panostamme myös kasvipohjaisiin vaihtoehtoihin”, Tiku Groovysta kertoo Citylle.

Ruokaa, jota ei muualta saa

Vaikka pizzaa ja burgereita saa nykyisin lähes joka kadunkulmasta, Groovy erottuu edukseen omilla, ainutlaatuisilla ja laadukkailla resepteillään.

Esimerkiksi ravintolan pizzataikina leivotaan itse, ja sen annetaan kohota rauhassa vähintään parin vuorokauden ajan. Samoin tomaattikastike syntyy omalla reseptillä, ja se saa kiehua kymmenisen tuntia ennen asiakkaan pizzaan päätymistä.

“Tätä samaa ruokaa ei siis saa muualta ja uskalletaan väittää, että näitä annoksia kannattaa tulla paikan päälle testaamaan”, Tiku kertoo ja lisää, että ravintolan annoksia kehitetään jatkuvasti.

Kuva: Groovy

Vaikka kaikki ruoat ovat taatusti hyviä, mitä annosta Groovyssa kannattaa ehdottomasti maistaa?

“Keittiöpuolen maisteri suosittelee testaamaan ainakin Groovy Smash -burgeriannosta. Annoksen kokoonpano on loppujen lopuksi aika yksinkertainen, mutta maut osuvat täysin nappiin.”

Taustalla nuori helsinkiläisporukka

Vasta viikon ovensa auki pitäneen Groovyn taustalla on nuori helsinkiläisporukka, johon mahtuu mukaan niin muutama ravintola-alan konkari kuin pari tuoreempaa tekijää. Vaikka taustat ovat erilaiset, kaikkia tekijöitä yhdistää kuitenkin yksi seikka.

“Kaikkia meitä yhdistää kova halu tehdä töitä ja nähdä oma kädenjälki.”

Käpylään ravintola päätyi onnekkaan sattuman kautta. Sopivaa liiketilaa uudelle ravintolakonseptille etsinyt porukka huomasi Mäkelänkadulla tyhjillään olevan liiketilan ja vuokranantajan kanssa homma niin sanotusti “klikkasi saman tien”. Ravintola sijaitsee viime vuonna ovensa sulkeneen legendaarisen keikkapaikan, Cactuksen, tiloissa.

Lounaslistalta löytyy myös erilaisia bowleja.
Lounaslistalta löytyy myös erilaisia bowleja. Kuva: Groovy

Asiakaspaikkoja Groovyssa tulee olemaan noin 150, ja kesäksi ravintolaan on tulossa iso terassi, jossa voi nauttia hyvän ruoan lisäksi iltapäiväauringosta.

"Kesällä ei siis tarvitse kauaa miettiä, mihin suunnata, kun etsii sopivaa illanviettopaikkaa", ravintolasta vinkataan.

Vallitsevien rajoitusten vuoksi tuore ravintola toimii tällä hetkellä pelkästään take away -periaatteella, ja tuotteita voi tilata myös kotiinkuljetuksella Woltin kautta.

1 kommentti

pläh

2.5.2021 18:15

Toivottavasti tuo taipuu legendaariseksi keikkapaikaksi legendaarisen keikkapaikan tilalle. Burgereita ja pizzaa kun on muutenkin nurkat täynnä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi