- Mikä: Catering-yritys
- Missä: Siellä minne koju tilataan
- Mitä: Premium-hodareita, -salaatteja ja jälkiruokia
Vuonna 2014 Matias Maila kavereineen lähti viettämään Ravintolapäivää ajatuksena nauttia kivasta kesäpäivästä ja myydä siinä sivussa muutama hodari. Rento oleilu jäi kuitenkin haaveeksi, sillä ostajia hodareille riitti aina pitkäksi jonoksi asti.
“Kun konsepti osoittautui niin suosituksi, pian syntyi ajatus siitä, että tästä voisi kehittyä jotain isompaakin”, Maila kertoo Citylle.
Mukaan hieman puskista syntyneeseen yritykseen lähti mukaan Mailan kaveri Niko Kakko, ja tällä tiellä miehet ovat edelleen. Hodarifillari on työllistänyt kaveruksia täyspäiväisesti jo yli viiden vuoden ajan.
Hyvä tuote, joka maistuu aivan kaikille
Viime vuosina Hodarifillaria on nähty kaikenlaisissa tapahtumissa aina ristiäisistä häihin ja messuihin. Mieleenpainuvimmaksi keikaksi mies mainitsee heidän ensimmäisen catering-tilaisuutensa, joka alkoi hodarikojun katon sahaamisella - muuten se ei olisi mahtunut paikalle.
Hodarifillari on ollut myös keikalla Rovaniemellä, jonne koju lähetettiin Postin rahtina työntekijöiden tullessa junalla perässä.
“Meidän periaatteemme on aina ollut se, että tarjouksiin vastata myöntävästi ja asiakkaiden toiveet pyritään toteuttamaan”, Maila kertoo.
Sen lisäksi, että Hodarifillarilla suhtaudutaan asiakastyytyväisyyteen intohimoisesti, Mailalla on yksi selkeä näkemys siitä, miksi juuri Hodarifillari kannattaa tilata paikan päälle.
“Meillä on hyvä tuote, joka maistuu kaikille vauvasta vaariin. Käytämme Kanniston Leipomon tuoreita sämpylöitä ja Wotkinsin laadukkaita nakkeja”, Maila kertoo ja lisää, että tällä hetkellä panostus on myös vegehodareissa.
Herkullisuuden lisäksi Hodarifillarin saapuminen paikalle on Mailan mukaan kiva ohjelmanumero, joka rikkoo hyvin jään juhlassa kuin juhlassa.
Hodariboxit koronavuoden spesiaalina
Catering-yritykselle viime vuosi oli vaikea; maaliskuussa lähes kaikki varaukset peruttiin loppuvuodelta, ja nyt lokakuussa tuli uusi peruutusaalto. Hodarifillarin yrittäjät eivät ole kuitenkaan lannistuneet, vaan uusia ideoita on keksitty paikkaamaan peruutusten aiheuttamaa vajetta.
“Kehitimme kotiin kuljetettavan hodariboxin, joka sisältää kaikki raaka-aineet ja ohjeet premium-hodareiden valmistamiseen kotona”, Maila kertoo.
Tarjolla on ollut niin vappu- kuin pikkujoulupaketteja. Tällä hetkellä kehitteillä on sesonkiin sopiva pulkkamäki-paketti.
LUE MYÖS: Kauklahtelaisen pizzerian suursuosio yllätti kaikki - Markuksen pizzat varataan saman tien loppuun: "Olemme hämmentyneitä ja kiitollisia"
“Sen lisäksi, että tulemme tekemään hodareita, paketti sisältää kuumaa kaakaota ja pulkat koko porukalle. Eli ei tarvitse itse kuin tulla paikalle, me hoidamme kaiken muun”, Maila kertoo.
Vaikka peruutuksia on tullut, usko tulevaan on kova. Jos tilaisuudet jostain syystä peruuntuisivat kesältä, Hodarifillari lähtee Mailan mukaan myymään tuotteitaan Helsingin kaduille. Aina jokin keino keksitään.
“Uskomme, että tulevaisuus on kirkas. Nyt vain pitää olla kärsivällinen.”
Suomen parhaat hodarit
Uusien tuotteiden ja myyntitapojen lisäksi yrittäjät haluavat kehittää tulevaisuudessa tuotteitaan ja palvelumalliaan entistä paremmaksi.
Tavoite on aina se, että asiakkaat olisivat entistäkin tyytyväisempiä ja Hodarifillari tunnettaisiin koko maassa laadukkaana catering-firmana - ja Suomen parhaimpien hodareiden valmistajana.
“Tavoite on, että meidät tunnettaisiin paitsi hodareista, myös positiivisesta tekemisen meiningistä”, Maila toteaa.