Viinibaari, juustohuone, oma leipomo ja kalakauppa – Espoolaisessa K-Supermarketissa voi maistella Pirkka-viinejä ostosten lomassa

Espooseen avautuva K-Supermarket sai anniskeluoikeudet myös juustohuoneeseen.

K-Supermarket Lasihytin kauppias Eki Zaiedman haluaa viedä kulttuuria eurooppalaisempaan suuntaan tuomalla ruokakauppaan viinibaarin.
K-Supermarket Lasihytin kauppias Eki Zaiedman haluaa viedä kulttuuria eurooppalaisempaan suuntaan tuomalla ruokakauppaan viinibaarin.

Tavallinen kauppareissukin voi nykyään olla elämys. Esimerkiksi Järvenpään K-Citymarketissa asioidessaan voi piipahtaa sushibaarissa tai nauttia italialaisessa pizzauunissa paistettua pizzaa. Kauppareissun voi kruunata myös marketin yhteydessä toimivassa Sesonki-ravintolassa, jonka keittiömestarina toimii huippukokki Matti Jämsén.

Lue lisää: Matti Jämsénin Sesonki on Suomen ensimmäinen grocerant – Ruokakaupan ja ravintolan saumaton symbioosi

Myös Stockan Herkku uudisti viime vuonna konseptiaan nimen vaihtuessa Food Market Herkuksi. Helsingin keskustan Herkusta löytyy muun muassa oma bistroravintola, jossa voi nauttia ruoan ohella myös viinejä. Onpa siellä järjestetty viinitastingejakin.

Nyt ilmiö levittäytyy myös lähikauppaan, sillä Espoon Kauklahteen avautuu torstaina Suomen ensimmäinen K-Supermarket, jossa voi maistella viinejä ostosten lomassa. Kun K-kaupasta on kyse, tarjolla on tietenkin myös Pirkka-viinejä.

Pirkka-viinit lanseerattiin aluksi yrityskäyttöön, mutta nyt niitä saa myös Alkon tilausvalikoimasta.
Pirkka-viinit lanseerattiin aluksi yrityskäyttöön, mutta nyt niitä saa myös Alkon tilausvalikoimasta.

"Haluamme olla edelläkävijöitä ja viedä kulttuuria eurooppalaiseen suuntaan. Miksei ruokaostosten ohessa voisi istahtaa hetkeksi alas ja nauttia lasin viiniä tapasten kanssa", sanoo kauppias Erkki "Eki" Zaiedman.

Keittiömestarin ja juustomestarin herkut maistuvat viinin rinnalla

Viinien ohella kaupassa voi nauttia ruoka-annoksia ja myöhemmin kesällä myös sushia.

Reseptiikasta vastaa keittiömestari Joachim Silfver. Hän toivoo, että valmiiden annosten kautta ihmiset rohkaistuisivat maistelemaan erikoisempiakin raaka-aineita ja sitä kautta hankkimaan niitä myös kotikeittiöön.

Anniskeluoikeudet ulottuvat myös kaupan ranskalaistyyliseen juustohuoneeseen, jossa viinien kanssa voi maistella juustomestarin suositusjuustoja. Lasihytin juustohuone tekee yhteistyötä juustoliike Lentävän Lehmän kanssa, joten hyllyyn on luvassa juustoja, joita ei muualta Espoosta saa.

Juustohuoneen valikoimassa on myös Helsingin meijeriliikkeen juustoja.
Juustohuoneen valikoimassa on myös Helsingin meijeriliikkeen juustoja.

Kauklahden K-Supermarket Lasihytti on muiltakin osin edistyksellinen lähikauppa. Paistopisteen sijaan kaupassa toimii Halmeen leipomo, jonka leivät, pullat ja viinerit leivotaan alusta loppuun paikan päällä. Saatavilla on myös kaupan omasta juuresta leivottua leipää.

Kaupasta löytyy myös pieni kahvipaahtimo Six Pot, jonka valikoimasta löytyy kahvipapuja joka lähtöön seitsemällä eri jauhatuksella. Kahvipaahtimon antimia voi maistella myös paikan päällä cappuccinon, espresson tai caffe latten muodossa.

Lasihytin tiloihin muuttaa muutaman viikon kuluttua myös suosittu kalakauppa Maxin kala, jonka valikoimista löytyy tuoreen kalan lisäksi valmiita take away -kalaruokia, joiden avulla on helppo lisätä kalansyöntiä arjessa.

Maxin kalan Max Grönholm kaavailee, että kalakaupan annoksia voisi nauttia myös kaupan viinibaarissa. Suunnitelmissa on myös lounasannosten tuominen kalakaupan yhteyteen.

K-Supermarket Lasihytti, Lasihytti 2, Espoo

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi