Villejä viinejä, vintagemyyntiä, räppiä ja kadulla soittavia DJ:tä – tätä on Bassline Festival 2018

Kemujen vetonaulana toimivat kova artistikattaus, sivuohjelma ja maksuton sisäänpääsy.

Kuva: Valkoinen Sali / Youtube

Torikortteleilla järjestettävä Bassline Festival 2018 on varma nakki nauttia helsinkiläisestä kesästä yömyöhään. Festareilla kuullaan musiikkia, maistellaan viinejä ja shopataan vintagetavaraa. Ohjelmapaikkoina ovat Katariinankatu, Valkoinen Sali sekä sen ja Falkmanin sisäpihat.

Musiikkitarjonta on rap- ja DJ-painoitteinen. Valkoisessa Salissa järjestetään livekeikkoja, jossa esiintyvät muun muassa Kube, Onniboi, Sonny, Ak Official ja muita eturivin artisteja sekä nousevia nimiä. Keikkojen välissä festareiden laaja tiskijukkaryhmä tarttuu tahtipuikkoihin, joten musiikki raikaa alusta loppuun. Festareilla ei kuitenkaan biletetä vain sisällä, vaan sen musiikkitarjonta levittäytyy myös paljaan taivaan alle. Valkoisen Salin sisäpihalla järjestetään open air -bileet, jossa päätähtinä loistavat eri vuosikymmenillä esiin tulleet DJ:t. Helsingin kaupunginmuseon Helsinki Clubbing -näyttely on sisäpihabileiden linjauksen takana ja itse näyttely pidetään auki poikkeuksellisesti keskiyöhön asti.

Lauantaina 16. kesäkuuta koko Katariinankatu suljetaan liikenteeltä. Paikalle rakentuu suuri Vintage Night Market, josta löytyy laaja ja erikoinen kirjo 1920-1960-lukujen vaatekappaleita. Night Marketista tulee suuret myyjäiset, jossa ovat alan parhaimmat toimijat: Variety second hand & vintage, Brandsecondhand, GEM Vintage ja Second Handshake sekä monia muita. Market ei kuitenkaan ole mikään perinteinen kirpputori vaan siellä juhlitaan samalla, sillä Basslinen DJ:t siirtävät koneistonsa Katariinankadulle, jolloin myyjäiset ja ulkoilmabileet lyövät kättä päälle.

Kun Katariinankadulla shoppaillaan, Falkmanin "salaisella" sisäpihalla maistellaan hyviä viinejä ja ruokia Urban Vineyard -tapahtuman myötä. Kolme alan huippua saapuvat kilisevät kassit mukanaan tarjoamaan asiakkaille valitsemiaan naturalviinejä ja kertomaan niistä. Tarjoajina ovat Let Me Wine, Flaska ja Soil Wine Group. Lisäksi Valkoisessa Salissa käydään taidekauppaa, jossa alan lupaavat nuoret saavat töilleen vastinetta.

Tätä kaikkea on Bassline Festival 2018. Festarit eivät maksa mitään, mutta varaudu kolmen euron narikkamaksuun.

Lue myös: Helsinki Clubbing -näyttely näkee päivänvalon kaupunginmuseossa

Alla teaseri viime vuoden Valkoisen Salin Bassline-bileistä.

Bassline Festival 2018 perjantaista sunnuntain pikkutunneille 15.-17. kesäkuuta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi