Wiskarilassa voi laulaa Mökkitietä ja juoda "tilkan kahvimaitoa" – Lounastarjoiljana saattaa bongata itse Arttu Wiskarin

Arttu Wiskari avasi oman ravintolan yhdessä vaimonsa Pauliinan kanssa.

Wiskarilassa voi maistella Arttu Wiskarin biisien mukaan nimettyjä drinkkejä.
Wiskarilassa voi maistella Arttu Wiskarin biisien mukaan nimettyjä drinkkejä. Kuva: Wiskarila

Wiskarilan seinällä komeilee kulta- ja platinalevyjä sekä iso mustavalkokuva ravintolan isännästä, Arttu Wiskarista. Viikonloppuisin Wiskarilassa raikaa karaoke, ja listalta löytyvät Arttu Wiskarin laulut ovat kovassa kulutuksessa.

Tiskiltä voi tilata myös Wiskarin hittien mukaan nimettyjä drinkkejä: saatavilla on raikas ja kesäinen Sirpa, muumilimupitoinen Jarin mummo, sekä tietenkin Tilkka kahvimaitoa.

“Kyllä ne ovat olleet tosi suosittuja”, kertoo Pauliina Wiskari.

Wiskarilan seinällä on mustavalkovedos ravintolan isännästä Arttu Wiskarista.
Wiskarilan seinällä on mustavalkovedos ravintolan isännästä Arttu Wiskarista. Kuva: Wiskarila

Wiskarila avattiin elokuun alussa kovalla tohinalla. Vaikka oma ravintola on ollut pariskunnan pitkäaikainen haave, itse toteutus tapahtui pikavauhtia.

Kun Pauliina Wiskari kuuli ravintola Stonebay Innin olevan myynnissä, he tarttuivat oitis tilaisuuteen, ostivat paikan yhdessä ystäväpariskuntansa kanssa ja remontoivat sen Wiskarilaksi.

Kotiruokalounasta ja rentoa pubiruokaa

Nyt Wiskarilasta on muotoutumassa kivenlahtelaisten olohuone, jossa tarjoillaan arkisin myös kotiruokalounasta. Iltaisin painopiste on baarin puolella, mutta luvassa on myös rentoa pubiruokaa, kuten burgereita ja siipiä.

“Tosi helposti lähestyttävää, simppeliä ja hyvänmakuista ruokaa”, Wiskari sanoo.

Wiskarilan burgerpihvit tulevat Roslundilta, vegaanisen burgerin välistä löytyy Beyond Meat -pihvi. Siivet tarjoillaan Siipiweikkojen kastikkeilla.

Seinälle on ripustettu Arttu Wiskarin kulta- ja platinalevyjä.
Seinälle on ripustettu Arttu Wiskarin kulta- ja platinalevyjä. Kuva: Wiskarila

Keskiviikkoisin Wiskarilassa jammaillaan avoimissa jameissa, joihin kuka tahansa on tervetullut.

“Jami-isäntä ottaa täällä ilmoittautumisia jameihin, ja sitten voi käydä soittelemassa tai laulamassa ja muodostaa erilaisia kokoonpanoja.”

Torstaisin viihdykkeenä on visailuja, bingoa ja muuta kevyttä ohjelmaa, viikonloppuisin lauletaan karaokea.

Teemu Selänteellä nimikkopöytä

Ravintolassa voi törmätä myös Arttu Wiskariin.

“Arttu on ollut aika paljonkin täällä paikalla, ei jäänyt vain puheen asteelle se homma. Hän on ollut lounastarjoilijana ja jameissa mukana, ja laulanut myös karaokea ihmisten kanssa.”

Wiskarilan paras pöytä on omistettu Teemu Selänteelle. Selänne on paitsi Wiskarien ystävä, myös inspiraation lähde oman ravintolan perustamiselle. Arttu Wiskari oli jenkeissä vieraillessaan ihastunut Selänteen ravintolaan, ja Teemu oli kannustanut häntä oman ravintolan hankinnassa.

Selänteen kasipöytää saavat toki muutkin käyttää, ja se on suotavaakin, sillä seinään maalatulla kahdeksikolla merkattu pöytä on ravintolan paras paikka kuunnella livemusiikkia.

Muutenkaan koko kansan olohuoneessa ei turhia hienostella, eikä ovella arvostella ulkomuotoa.

“Meille soitti kerran joku ja kysyi, voiko tulla crocksit jalassa. Sanoimme, että hyvin voi tulla crocksit jalassa, ei olla liian fiinejä eikä halutakaan olla. Haluamme, että ihmiset viihtyy, ja se on se tärkeintä.”

Wiskarila, Jälkimaininki 9, Espoo

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi