Wu-Tang, De La Soul, Public Enemy ja DJ Premier samalla lavalla Helsingissä – täydellinen kattaus old school -hiphopin ystäville

Helsingin Jäähallin lavalle nousee toukokuussa Gods of Rap -kiertueen myötä satoja vuosia rap-osaamista.

Wu-Tang Clan
Wu-Tang Clan

Kiertue nimeltä Gods of Rap kuulostaa hitusen mahtipontiselta, mutta kun kyseessä on Wu-Tang Clanin, Public Enemyn ja De La Soulin muodostama veteraanikombo, ei nimessä ole tippaakaan liioittelua. Kun taustalta löytyy vielä DJ-ikoni Premier, on kattaus lähellä täydellistä vanhan koulun hiphopin ystäville.

Gods of Rap rantautuu Suomeen ja Helsingin Jäähalliin 27. toukokuuta. Liput tulevat myyntiin ensi maanantaina 4. helmikuuta.

Lavalla tullaan näkemään satoja vuosia rap-kokemusta, sillä Wu-Tangin kahdeksan henkinen posse on iältään 50 molemmin puolin jokainen, De La Soulin kolmikko samoin. Public Enemyn Chuck D Ja Flavor Flav puolestaan hätyyttelevät jo 60 vuoden kunnioitettavaa ikää.

Ensin rokkareista tuli pappoja, nyt on pappa-rapin vuoro. Ikääntyminen ei ole saanut ensimmäisen aallon räppäreitä muuttamaan ilmaisumuotoaan ja siksi on helppo ennustaa maailman olevan muutamassa vuosikymmenessä täynnä veteraaniräppäreitä, eikä genre ole enää nuorison uholle ja energialle varattu.

Vierivänä ei ehdi sammaloitua

Kyseisiltä bändeiltä on kuultu vuosien varrella lopettamisuutisia, mutta veri vetää aina uudestaan rakkaan ammatin pariin.

Wu-Tang julkaisi viimeisimmän levynsä vuonna 2017 (vaikkakin ilman U-Godia ja siksi ilman Clan-sanaa bändin nimen perässä) ja klaanin räppärit ovat pysyneet aktiivisina myös soolourillaan. Wu-Tangin kantaviin voimiin kuuluva GZA saapuu Suomeen omalle keikalleen Tavastialle jo 4. maaliskuuta juhlistamaan uutta soololevyään Dark Matteria. 

De La Soulin viimeisin levy And the Anonymous Nobody on vuodelta 2016 ja sen jälkeenkin ryhmä on ollut mukana muiden artistien biiseillä ja teki muun muassa yllätysesiintymisen Lauryn Hillin keikalla noin vuosi sitten.

Public Enemy julkaisi kaikkien yllätykseksi Nothing Is Quick In The Desert -levyn vuonna 2017 juhliakseen yhtyeen silloista 30-vuotisjuhlaa. Suomalaisyleisö todisti 2013 vuoden Flow-festareilla Suvilahdessa bändin olleen vielä erittäin vahvassa keikkavedossa.

Tuoreella kiertueella kaikki bändit juhlistavat hiphopin historiaan jälkensä jättäneitä klassikkolevyjään. Wu-Tang Clan juhlii 25-vuotiasta Enter the Wu-tang (36 Chambers) -albumia, Public Enemy 30-vuotiasta It Takes A Nation Of Millions To Hold Us Back -levyä ja De La Soul niin ikään 30-vuotiasta 3 Feet High And Rising -plattaa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi