Ylistetty Kozeen Shiwan pop up on vasta alkulämmittelyä siihen, mitä on luvassa: "Jos joku voi saada Suomessa kolme tähteä, niin se olen minä"

Kozeen Shiwan "tarjoilee itseään tarjottimelta" omaa nimeään kantavassa pop upissa.

Kozeen Shiwan pop upin annokset kurkistavat menneeseen, nykyhetkeen ja tulevaisuuteen.
Kozeen Shiwan pop upin annokset kurkistavat menneeseen, nykyhetkeen ja tulevaisuuteen.
  • Mikä: Kozeen Shiwanin pop up -ravintola
  • Missä: Kasarmikatu 44
  • Milloin: Pe-la klo 17-23 lokakuun loppuun.

“Ihan mahtavaa!” Tältä useissa huippuravintoloissa työskennelleeltä Kozeen Shiwanista on tuntunut viimeiset kuukaudet. Syy intoon löytyy Kasarmikadulta, kokin omaa nimeä kantavasta Kozeen Shiwan pop upista. Lokakuun loppuun asti avoinna oleva ravintola on tuonut tarjolle jotain, mitä ei ole Suomessa ennen nähty - tai maistettu.

Ravintola keskittyy tarjoamaan Lähi-idän keittiöön perustuvaa fine diningia, jonka sydän ja sielu ovat Shiwanin omasta elämästä. Menneisyyteen, nykyisyyteen ja tulevaan jaetusta menusta voit löytää niin lapsuudessa hankittuja katuruokamuistoja kuin maailman huippuravintoloista kerättyjä oppeja. Menussa tulevaisuus nähdään makeana - ja sitä se tulee toivon mukaan olemaankin.

“Koko ravintolan konsepti pyörii oman elämäni ympäriltä ja jokaisen annoksen taustalla on tarina. Ja juuri tästä syystä persoonallinen ravintola kantaa Kozeen Shiwanin nimeä.”

Kokin omaan elämään perustuvan menun lisäksi aivan ainutlaatuisen konseptista tekee läsnäolo: Kozeen Shiwan on joka ilta ravintolassa ” tarjoilemassa itseään tarjottimelta”. Jos kokki ei jostain syystä pääsisi paikalle, ravintolaa ei avata lainkaan. Tämä on yksi niistä asioista, joista pop up on kerännyt eniten kiitosta.

Pop upissa pääset maistelemaan visuaalisesti tarkkaan mietittyjä annoksia. Kuvassa Turkish Delight ja East to West -annokset.
Pop upissa pääset maistelemaan visuaalisesti tarkkaan mietittyjä annoksia. Kuvassa Turkish Delight ja East to West -annokset.

Eivätkä kiitokset suinkaan tähän lopu. Vaikka paluu juurille olikin Shiwanille jännittävä askel, pelot osoittautuivat täysin turhiksi: konsepti on ollut hitti.

“Rehellisesti voin sanoa, että en ole koskaan saanut näin hyvää palautetta mistään kuin mitä tämän hetken pop upista. Lähes kaikki asiakkaat poistuvat ravintolasta superfaneina ja haluavat suositella ravintolaa muille. Se on ollut ihana ja todella positiivinen yllätys”; Shiwan iloitsee.

Sen lisäksi, että ravintola tarjoaa unohtumattomia elämyksiä asiakkaille, se on opettanut paljon myös tekijälle.

“Mitä enemmän olen kertonut vieraille annoksista ja tarinoista niiden takaa, sitä enemmän olen oppinut itsestäni, kulttuuristani ja siitä mistä on tullut. En vaihtaisi tätä kokemusta mihinkään.”

Persoonallisia ja visuaalisia elämyksiä

Yksi eniten tunteita herättävä ruoka-annos listalla on kokin nimikkoannos, monessa eri yhteyksissä ympäri maailmaa tarjoiltu King Potato Jr. Kyseessä on suolataikinan sisällä kypsennetty Frex-peruna, joka tarjoillaan mätikreemin ja mangopikkelsin kera.

“Tämä annos merkitsee itselle paljon, ja se on myös sellainen, minkä perässä ihmiset tulevat pop upiin syömään. Sillä on aikamoinen maine, eikä mistään muualta saa tällaista annosta.”

Harvassa ravintolassa peruna nousee niin tärkeään rooliin kuin Kozeen Shiwan pop upissa,
Harvassa ravintolassa peruna nousee niin tärkeään rooliin kuin Kozeen Shiwan pop upissa,

Vaikka peruna on ykkönen, myös muut annokset ovat keränneet runsaasti kehuja. Shiwanin mukaan asiakkaiden keskuudessa ovat nousseet suosioon esimerkiksi Essence of Leo, eli kokin itsensä suunnittelemassa kipossa tarjoiltu kurkumasorbetti. Myös Shiwanin grillattuja oliiveita sisältävä annos on saanut monet oliivin vihaajatkin vaihtamaan mielipidettään tästä herkusta.

Uudet makuelämykset ovatkin syitä, miksi jokaisen kannattaisi lähteä nauttimaan Kozeen Shiwan pop upista ennen kuin on liian myöhäistä.

Essence of Leo annos tarjoillaan kokin itsensä suunnittelemasta astiasta.
Essence of Leo annos tarjoillaan kokin itsensä suunnittelemasta astiasta.

“Jos haluat syödä persoonallisella ja visuaalisella tavalla valmistettua ruokaa, mitä et ole koskaan ennen syönyt Suomessa, tervetuloa Kozeniin.”

Pitkäaikainen unelma toteutumassa

Vaikka pop upin tarkoitus onkin sulkea ovensa Foodolon tuotekehitysstudiossa lokakuun lopulla, Kozeen Shiwan -ravintolan tarina ei suinkaan ollut tässä - päinvastoin, tämä oli vasta alkulämmittelyä. Viime kuukaudet ovat osoittaneet konseptin olevan menestys, ja nyt Olo Groupin kanssa onkin aloitettu neuvottelut kivijalkaravintolan perustamisesta.

Vielä varmaa tietoa siitä mihin ja millä aikataululla pop upista tutulla konseptilla toimiva ravintola tulisi avaamaan ei ole, mutta Shiwanini mukaan se tulee tapahtumaan. Ennemmin tai myöhemmin.

“Pop upissa olemme testanneet, mitä asioita voisimme tehdä kivijalkaravintolassa paremmin. Eli uusi ravintola tulee avaamaan samalla konseptilla, mutta vahvempana ja ja parempana.”

Kozeen Shiwanille oma ravintola on yksi askel kohti suurempia unelmia.
Kozeen Shiwanille oma ravintola on yksi askel kohti suurempia unelmia.

Oman ravintolan avaaminen on unelma, joka on kytenyt Kozeen Shiwanin mielessä jo kokkikouluajoista lähtien, ja viimeiset yhdeksän vuotta hän on työskennellyt ahkerasti tämä unelma kirkkaana mielessä.

“Ravintolan myötä on helpompi ryhtyä tekemään isompia asioita, ja se on mahtava jalusta kansainvälisille markkinoille. Itselleni on aina ollut tavoite kansainvälistyä ja kuulua maailman huippukokkien parhaimmistoon. Kaikki mitä on tehty ennen ravintolaa, on ollut alkulämmittelyä: kun ravintola aukeaa, oikea työnteko vasta alkaa.”

"Pakko päästä huipulle"

Yksi Kozeen Shiwanin tulevaisuuden haaveista on luoda itsensä ympärille iso brändi, johon kuuluisi niin ravintoloita, yhteistöitä kuin projektejakin. Ja kun puhutaan siitä kaikkein isoimmasta unelmasta, vastaus on tähänkin kysymykseen selkeä: kolme Michelin tähteä.

“Jos joku voi saada Suomessa kolme tähteä, niin se olen minä. Eikä se ole vain sanonta, vaan olen elänyt jo sitä vuosikaupalla ja aion pysyä siinä”, Shiwan toteaa.

Näin suuren tunnustuksen tavoitteleminen vaatii Shiwanin mukaan tietenkin hyvää ammattitaitoa, mutta myös hyviä hermoja ja kärsivällisyyttä. Huipulle ei voi hypätä suoraan, vaan sitä kohti täytyy edetä askel kerrallaan. Jokainen uralla tehty päätös on ollut askel kohti korkeuksia.

“Itselläni on aina ollut sellainen asenne, että mitä tahansa alan tekemään, pakko päästä huipulle. Tai ei ole pakko, mutta haluan. Olen sen verran kunnianhimoinen ja nälkäinen, että haluan näyttää itselleni ja kokeilla rajojani.”

“Se on joko huipulle tai kuolee matkan varrella.”

 

Kozeen Shiwan pop up on avoinna perjantai- ja lauantai-iltaisin aina lokakuun loppuun saakka osoitteessa Kasarmikatu 44.

1 kommentti

SaraPepp

16.12.2021 01:15

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi