Suhteet

Nainen on naiselle susi.

Olet rehellinen ystävättärellesi. Yllättäen muut ystäväsi alkavat huomautella sinulle valehtelemisen törkeydestä. Parhaat toverisi takeltelevat sanoissaan ja välttelevät katsekontaktia. Tuntuuko tutulta?

Pian huomaat, että puhelimesi on lakannut soimasta entiseen malliin. Kutsuja viikonlopun juhliin ei enää tule. Olet naispuolisten ystäviesi uhri.

Miesten välisiä erimielisyyksiä on helppo seurata kuin nyrkkeilyottelua. Ensin lausutaan muutama poikkipuolinen sana, otetaan väkivalta käyttöön ja jälkeenpäin lähdetään kaljalle.

Naiset ovat tunnettuja epäsuorista ja arvaamattomista riitelytavoistaan. Useimmiten levitellään toisista juoruja, liittoudutaan toisia vastaan ja sekaannutaan ystävien miehiin. Useimmiten naisen uhri ei edes tiedä, mitä hän on tehnyt väärin.

Juoruilu on tapa luoda tunne jostakin yhteisestä. Tässä tapauksessa tangoon tarvitaan kolme, joista kolmas joutuu panettelun kohteeksi. Juoruilulla haetaan naisten kesken myös sosiaalisen pärjäämisen väylää, jolla osoitetaan omaa kilpailukykyä. Usein se on myös loukkaantuneen naisen kosto.

Tutkimusten mukaan lapsena aggressiivisesti käyttäytyneet tytöt suuntautuvat muita useammin akateemiselle uralle. Silti työkulttuurissakin miesten selän takana puhuminen keskittyy useimmiten työasioihin, kuten toisen pätevyyden kyseenalaistamiseen. Naisten juorut sen sijaan ovat henkilökohtaisia ja pyrkivät mustamaalaamaan toisen moraalin ja naiseuden.

Emeritusprofessori Kirsti Lagerspetzin mukaan naisilla ei ole muuta kulttuurillisesti hyväksyttyä keinoa ilmaista aggressioitaan. Ystävättärien ei ole sopivaa käydä tukkanuottasille keskenään.

Syyllinen on myös testosteroni, jota naisilla erittyy miehiä vähemmän. Miehen testosteronieritys ajaa hänet raivostuneena ystävänkin kimppuun. Näin on syntynyt kulttuuri, jossa miesten väkivalta toisiaan kohtaan on hyväksyttyä, ellei lähes suotavaa.

Suoremman aggression osoittaminen on tutkimusten mukaan lisääntymässä naisten keskuudessa. Silti selkään puukottaminen jatkuu.

Usein naiset eivät keskustele ystäyyssuhteensa laadusta, mikä altistaa suhteen väärinkäsityksille. Niinpä ystävättärelle olisi opittava sanomaan: "Tuo oli törkeää. En pitänyt teostasi tai puheistasi." Epäsuora harmin ilmaisu voi jäädä matkan varrelle, eikä yllä kohteeseensa.

Miksi miehet eivät puukota toisiaan selkään?

"Suurin syy piilee naisten ja miesten biologisissa eroissa. Ilman testosteronia mies muuttuu passiiviseksi," kertoo neurofysiologian dosentti, miehen elämää tutkinut Andreo Larsen.

"Miehet ovat biologialtaan ja sielultaan naisia teknisempiä. Naiset ovat verbaalisia, ja siitähän he saavatkin suoraan aseen käteensä."

Larsenin mukaan miehestäkin voi kasvatuksella tehdä selkäänpuukottajan. Miehiltä odotettu tunteiden kanavointi sisäänpäin voi aiheuttaa arvaamattomia tapoja niiden purkamisessa.

"Tyyppiesimerkki miesten selkäänpuukottamiskulttuurista on politiikka, jossa eteneminen vaatii suhdetoimintaa, eikä valta ole järjestäytynyttä kuten muissa työkulttuureissa."

Kuukauden vinkki: Ystävä erotuomariksi!

Naiset eivät osaa ruotia itse omaa ystävyyssuhdettaan. Mitä jos yhteinen ystävä auttaisi heitä?

Psykologian dosentti Vappu Viemerö Åbo Akademista pitää ajatusta loistavana. "Perusideahan on sama kuin terapiassa. Tällainen malli vain edellyttää sovittelijalta puolueettomuutta. Eli mitä kaukaisempi sovittelija, sen parempi."

"Riidassa on tiettyjä vakiintuneita rutiineja, joita ulkopuolisen läsnäolo voi helpottaa. Erotuomarille ei parane perustella: ainahan sä sanot noin."

Viemerö ei usko, että ystävyyssuhteiden paikkailu erotuomarin avulla ottaisi Suomessa tulta. Harvalla on intoa nähdä niin paljon vaivaa ystävän eteen, sillä useimmiten ystäviä on enemmän kuin yksi.

"Parisuhteen eteen vaivaa ollaan valmiita näkemään. Vaikka parisuhteessa pätevät ihmissuhdesäännöt ovat melko pitkälti samoja ystävyyssuhteessakin", Viemerö toteaa.

Lukijat kertovat

"Naisten ystävyyttä leimaavat selän takana juoruilu ja takinkäänto. Miesten ystävyys on pinnallisempaa ja siksi vähemmän juonittelevaa. Miesasiat ja erilaiset kilpailutilanteet voivat tosiaan kääntää ystävättäret hetkessä vihamiehiksi, tai siis -naisiksi."
Mies, 21 vuotta

"Mulla on synkannut aina paremmin miesten kuin naisten kanssa. Naiset on suurimmaksi osaksi sellaisia, että ne tekee mitä vain saadakseen miesten huomion ja jos joku saa sen tekemättä mitään, naiset eristävät tuon yksilön. Naiset ovat kateellisia toisilleen ja verhoavat sen. Ryhmätyöhön naisista ei ole muuta kuin silloin, kun kaikki ovat ulkonäöltään saman tasoisia."
Nainen, 20 vuotta

"Naisten välinen ystävyys säilyy suuremmalla todennäköisyydellä, jos miesmaut poikkeavat täysin toisistaan. Minulla on kolme hyvää pitkäaikaista naisystävää ja he ovat korvaamattomia. Mutta heidän kanssaan emme olekaan koskaan olleet kiinnostuneita samoista miehistä!
Nainen, 24 vuotta

"Kun tyttöystäväni petti, hänen paras ystävänsä oli tukenani ja vastataistelussa silloista tyttökaveriani vastaan. Tyttökaverini kertoi hänelle tempuistaan ja ystävänsä sitten minulle. Mutta silti he ovat vielä ystäviä."
Mies, 22 vuotta

"Olen huomannut, että miehistä saa paljon pysyvämpiä ystäviä kuin naisista. Ihan vain siitä syystä, etta naiset tuntuvat loukkaantuvan herkemmin kriittisistä kommenteista, ja naiset ovat pinnallisempia. Tai sitten minulla on vain omituisen syvällisiä miehiä ystävinä!"
Nainen, 20 vuotta

"Itselläni on 4 läheistä naisystavää, joihin tiedän pystyväni luottamaan. Olemme olleet ystäviä yläaste- ja lukioajoista. Toisaalta tunnen muutamia naisia, jotka tekevät kaikkensa saadakseen haluamansa, jopa pilaamaan ystävyyssuhteen. Mielestäni miehetkin osaavat puukottaa selkään, mutta on totta, että jotkut naiset ovat niin kieroja."
Nainen, 25 vuotta

TJEU*

Leffa:
Levottomat: Suomalaisnaisten oma soppa, jossa kumppaneita kierrätetään keinoja kaihtelematta.

Kirja:
Ihanat naiset rannalla: Monica Fagerholmin kronikka kahden kolmikymppisen naisen ystävyydestä nostalgisissa 1960-luvun maisemissa.

Sarja:
Kauniit ja rohkeat: Tästä ei pääse yli eikä ympäri: klassikossa jokainen nainen on vuorotellen roikkunut toistensa kurkussa.

Biisi:
Madonna: Thief of hearts: Popin kuningatar kertoo kaiken olennaisen temppuilevista ystävättäristä. Levyltä Erotica.

* Tsekkaa jos et usko.

13 kommenttia

Nainen 37 v

29.11.2001 22:38

Minulla oli läheiset ystävät - vaikka Maija ja Kari nimeltään - kumpikaan ei toisiaan tunteneet, mutta molemmat olivat minulle tärkeitä, kumpikin tavallaan. Oman avioeroni jälkeen kaipasin ystävää ja sain kaksi erilaista todella hyvää ystävää. Mutta kas kummaa, kun he molemmat alkoivat tahoillan seurustelemaan (eivät toistensa kanssa sentään) hävisi Karin ystävyys elämästäni. Olimme keskustelleet mielestäni kaikesta mahdollisesta yhdessä ja tunsin välimme hyvin läheiseksi. Mutta kun hän sai naisen jälleen vierelleen, ei naisystävää (siis YSTÄVÄÄ) enää tarvitakkaan. Kysyin kerran asiaa, koska mielestäni meillä ei ollut mitään piiloteltavakaan kun kerran emme erehtyneet sänkyynkään menemään, miksi näin on, oli vastaus ... "se meidän ystävyys on nykyiselle naiselleni hieman hämmentävää" .. olemmeko me naiset todellakin näin pikkusieluisia, että rajoitamme kumppanimme elämää myös ystävien valinnassa. Noh,onneksi sentään Maija jäi, on edelleen ja hänen miehensä hyväksyy ystävyytemme - mielessäni vain kävi, että mitä jos olisinkin ollut mies..........

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Swan alone

21.1.2002 18:07

Olin kuitenkin yllättynyt nähdessäni mitä tapahtuu ympäristössäni kun reilun kymmenen vuoden yhdessäolon jälkeen puolisoni minulta pois otettiin.

Lähes viisi vuotta tiesimme että pohja jolla seisomme ei ole vahva -
tapahtunut ei tullut yllätyksenä kummallekaan.

Nyt olen jäljelle jääneenä alkanut tuumimaan mitä seuraavaksi ?

Olenhan nuori ja elämää on vielä edessä - niin toivon.

Mielestäni jokainen suree tavallaan - eikä välttämättä hautaudu vuosiksi epätoivon alle.

Onko muita jotka haluaisivat ottaa osaa keskusteluun - varmasti muillakin on tällaisia kokemuksia.

Tervetuloa bittien maailmaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

koppis

6.3.2002 21:18

Jos sinulla on vain naissuhteita, olet jäänyt heikoille. Yritä tutustua myös miehiin. Voi olla,että opit elämästä jotakin ?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Raakaa..?

19.7.2002 01:49

Pitää sanoa, että tuo otsikko ´Nainen on naiselle susi´ pitää aivan täysin paikkansa - ainakin minä sain sen kokea karvaan kautta.

Minulla oli erittäin hyvä ystävä (kuulostaa jälkeenpäin ironiselta). Me asuttiin kämppäkavereinakin pitkän aikaa. Sitten hän tapasi miehen, rupesi seurustelemaan ja minä pakkasin tavarani ja muutin yksin asumaan.

Hänellä suhde meni ylös ja alas ja en oikein tiedä kuinka toimiva se suhde oli. Tyttökaverini oli hieman sulkeutunut tunne asioissa. Minä taas kasvoin ja kasvoin koko ajan. Sitten tapasin nykyisen mieheni. Olin kamalan ylpeä hänestä ja onnellinen että nirso ystävättärenikin piti hänestä.

Aikaa kului ja aloin viihtyä mieheni kanssa enemmän ja enemmän yhdessä. Ystävänikin vietti jo perhe-elämään oman miehensä kanssa. Kävimme yhdessä miestemme kanssa ulkona ja tehtiin vaikka mitä.

Sitten meille alkoi tulla mieheni kanssa aina riitaa jostain, kun olimme heidän kanssaan ulkona. Emme tosin kiinnittäneet silloin siihen huomiota.. Ystäväni kylvi minulle ja miehelleni vuorotellen epäilyksen siemeniä meidän liitoon. Minulle hän muumoassa esitteli kysymyksiä, että luulenko mieheni olevan uskollinen minulle? Pettääköhän se minua työmatkoillaan? Onkohan se paljon salaa yhteyksissä omaan ex-vaimoonsa? yms. yms. Mieheltäni hän kyseli, että onko hän valmis olemaan tämmöisen hulivilin kanssa kuin minä olen? Onko hän ajatellut, miksi en ole sitoutunut aikaisemmin keneenkään vaan tykkään porhaltaa sinkkuna? Ja voin sanoa, että ex-ystävälläni on todella rajaton mielikuvitus.. Ravintola illat päättyivät heidän seurassaan useimmiten jättimäisiin riitoihin, kun pääsimme kotiin.

Sitten ex-ystävättäreni räväytti. Hän järjesti treffit kieroillen miehelleni ja hänen toiselle ystävättärelleen!! Mä olen ollut aika ehdoton suhteissani ja jos kyseessä olisi ollut mies, josta en todella olisi välittänyt, olisin laittanut välit poikki samantien. Ja sitähän se yritti. Että olisin jättänyt mieheni. Samantien. Sen enempiä kyselemättä.

Mutta teinkin tavoilleni muutoksen ja aloin selvittämään asiaa, koska miehestäni oli jo silloin tullut minulle aika rakas. Ja ai luoja minkä vyyhdin sainkin selville. Niin paljon kieroilua tältä naiselta selkäni takana, niin paljon valehtelua ja minun mollaamista vaikka kenelle. Hän oli niin mustasukkainen minusta, että tahtoi tuhota suhteeni ja pitää minut itsellään!! Sairasta!!! Mun oli kamalan vaikeaa käsittää, että ystäväni johon luotin silloin maailmassa eniten, petti minut noin julkeasti ja monen ihmisen edessä. Se oli pahempaa, kuin se, että joku seurustelu kumppani on joskus käyttäytynyt petturimaisesti. Mutta paras ystävä! En ikipäivänä olisi uskonut että hän laittaa oman onnensa niin minun onneni edelle.. *huokaisee* Sain kahden viikon ajan kamalia paniikkikohtauksia - onneksi mieheni oli rinnallani silloinkin.

Ei varmaan tarvitse kertoa, että katkaisin ystävyys suhteemme - niin kurjalle kun se tuntuikin, olimmehan olleet pitkään ystäviä. Mutta jos kerran tekee tuollaista, niin mitä se olisi seuraavaksi keksinyt?? Pelottaa ajatellakin. Mutta onneksi deletoin hänet elämästämme silloin. Sen jälkeen minun ja mieheni elämä muuttui ainoastaan parempaan suuntaan ja riitelyt väheni lähes olemattomiin. Nyt olemme olleet yhdessä jo monta monta vuotta ja ilkeä ystävätär on jäänyt unholaan - mutta jälkensä se on jättänyt.

Välillä kuitenkin mietin, että teinkö minä oikein? Olisiko minun pitänyt antaa hänelle kuitenkin vielä yksi mahdollisuus?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Raadolla

20.9.2005 14:37

Hyvästi selkäänpuukottajille ja perseennuolettajille.

Tai tällaisia kokemuksia minulla on: Mieheni kuuluu eräänlaiseen yhdistykseen, jonka jäsenet ovat keskenään jokseenkin paljon tekemisissä ja asuvat samalla asuinkunnalla pääosin. Mieheni kuului tähän yhdistykseen ennen kuin aloimme seurustella. Kävi ilmi että hommaa pyöritti kaukainen "eksäni", joka pian sai kuulla että seurustelen ko. miehen kanssa. Tästä hän toki koki velvollisuudekseen ilmoitella koko yhdistykselle ja miehelleni myös (olisikohan riittänyt pelkkä maininta miehelleni) että "Olen hengaillut tuon kanssa" jne joten uteliatten määrä oli suunnaton kun minua esiteltiin pariskunnasta toiselle. "Tietääkö se että oot ollu sen kaa?" Todella mukavaa tulla leimatuksi heti kättelyssä sen mukaan kenen kusivehkeitä on laitteistossani uitettu, muun kuin ajankohtaisen kultani. No, ei tämä tähän jäänyt. Nälvinnälle ja panettelulle ja ylenmääräiselle utelulle vastasin samalla mitalla takaisin. Kerroin lainkaan kaunistelematta eräälle yhdistyksen jannun naispuoliskolle ajatukseni koko poppoosta ja saamastani kohtelusta. Ko. naishenkilö taas juorusi sanoman kohteilleen itsilleen (järkevää) ja sain heidän vihansa niskoilleni plus etten huomannut sitä vielä silloin vaan annoin tämän naishenkilön esittää ystävällistä henkilöä.
Nyt meitä ei enää ole kutsuttu "yhteisiin kemuihin" jonne avecit ovat tervetulleita, sillä nämä henkilöt, tai sanoisin että 20 % yhdistyksestä, väittävät olevan epäkorrektia kutsua minua, mieheni toki kutsuisivat ilomielin, mutta et, et sinä ole tervetullut. Asiaa tiedusteltuani vastaus oli tämä.
Minä jätänkin sanomatta mikä minusta on epäkorrektia. Ettenkö sanoisi liki naurettavaa.
Eiköhän se tullutkin tässä jo esille.

Nyt näitä naisia on kaksi, jotka kovasti haluavat puukottaa minua selkään, mutta olen päättänyt että häpeä ei ole minun vaan heidän mikäli he jaksavat yrittää myrkyttää muiden mieltä minua vastaan. Uskon terveeseen järkeen ja siihen, että sitä vielä joillain on. Eli jos nämä haluavat mollata minua keskenään suuressa porukassa, uskon että jollain on eriävä mielipide ja juuri se terve mielipide tähän aneemiseen nokintajärjestykseen ja halveeraamiseen.

Jään huvittuneena seuraamaan tapahtumia.

"Mikä tai kuka on ämmä?
Ämmiä on monenlaisia.
Ämmä sekaantuu varsinkin sellaisiin asioihin, jotka eivät hänelle kuulu.
Ämmä panettelee, puukottaa selkään ja kiusaa
ja sen jälkeen kiistää tehneensä yhtään mitään väärää. Sukupuolella ei ole mitään tekemistä ämmien kanssa. Eläinmaailmassa ämmiä ei yleensä esiinny."

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Nartut

20.9.2005 14:43

Minä olen viihtynyt aina paremmin miesporukassa.
Naiset ovat pinnallisia, ottavat itseensä kaiken, eivät ymmärrä huumoria (harvoja tapauksia lukuunottamatta), eivät osaa irrotella vaan esittelevät hipiäänsä ja pakkeleitaan naama vääränä, puhuvat selän takana muista, arvostelevat, tuomitsevat, BLAA! Siinä monia hyviä syitä kai miksen viihdy naisporukoissa.

Jotkut naisystävistäni ovatkin ihmetelleet
sitä määrää mistä löydänkin niin paljon miehiä
pöytääni.
Siksi että ehkä ajattelen enemmän kuin mies,
tai olen ainakin poikkeava nainen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

BloodyMarie

20.9.2005 14:49

Minä ymmärrän sovinistivitsit täysin.
Hyvin usein ne pitävät paikkansa.

Miten kissasta tehdään lehmä?
- Menemällä naimisiin sen kanssa.

Mitä eroa on patterilla ja naisella?
- Patterissa on positiivinen puoli.

Jos koirasi haukkuu takaovella ja vaimo etuovella, kumman päästät sisään?
- Koiran tietenkin - sehän lopettaa heti sisään päästyään.

Miksi miehet kuolevat ennen vaimojaan ?
- Koska he haluavat niin.

- Miten pääset eroon monesta kilosta tarpeetonta läskiä? - Eroamalla vaimostasi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kanalassa

20.9.2005 14:50

Kanan tärkein päivittäinen työ on nokkiminen ja kun häkin pohjalla ei ole jyviä, kanat alkavat nokkia toisiaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Juoruajat

20.9.2005 14:56

Hyvin tyypillistä on tämä "epäsuora juoruilu".
Ei mukamas juoruta, mutta kerrotaan totuuksia toisesta eteenpäin eli ollaan hyvä heppu?

"Ei siis juoruilla vasten kasvoja vaan salassa ja vehkeillen, jotta ei itse jouduttaisi tulilinjalle. Taustalta löytyy monenlaisia motiiveja, esimerkiksi halu kostaa, rikkoa ihmissuhteita, lisätä omaa vaikutusvaltaa tai asemaa tai halu eristää uhri sosiaalisesta yhteisöstä tai työyhteisöstä."

Varsinaisia ihmissuhteiden puutiaisia.

"Kun sosiaalisia taitoja ja sosiaalista älykkyyttä käyttää toisten vahingoittamiseen, niin silloin tarvitaan sellaista ihmissuhteiden pelisilmää, että se juoruilu onnistuu ja pystyy saamaan toisen eristettyä siitä muusta työyhteisöstä."

"Juoruilu ei ole suinkaan aina harmitonta ajankulua. Kunnon juoru saattaa hyvinkin viedä toiselta alta työpaikan, pilata ihmissuhteita tai jopa heilauttaa maailmanlaajuisia pörssejä. Juoruilun kohde joutuu usein syntipukiksi, jota syytetään kaikista asioista maan ja taivaan välillä."

LÄHDE:
http://www.yle.fi/akuutti/arkisto2003/261103_c.htm

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tsirpa

20.9.2005 14:58

Jokaisessa meissä asuu yksinäinen mummo, jonka henkireikä juoruilu on.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kiusatut

20.9.2005 15:02

Selkään puukottaminen ja juoruilu on henkistä väkivaltaa! Koskee ihan yhtä paljon kuin fyysinenkin, jos ei enemmäkin.

Sosiaalinen eristäminen; kiusatulle ei puhuta, häntä ei kuunnella, eikä kutsuta yhteisiin tilanteisiin, pantataan tietoa yhteisistä asioista. Usein uhria kohdellaan kuin ilmaa.

Juoruilu; Puhutaan pahaa selän takana, naureskellaan, matkitaan eleitä ja ilmeitä, tehdään naurunalaiseksi, pilkataan, nöyryytetään, haukutaan jne.

Kiusaajat pyrkivät saamaan tilanteen näyttämään siltä, kuin uhri olisi sen itse aiheuttanut. Usein myös hänen mielenterveytensä asetetaan kyseenalaiseksi. Loppujen lopuksi käy niin, että kierre jatkuu jatkumistaan kiusaamiskeinojen muuttuessa koko ajan pahemmiksi.

Hiekkalaatikko-meininkiä aikuistenkin keskuudessa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tagu66

11.3.2007 21:36

Ajatukseni siitä, että pettää ystäväänsä jos harrastaa seksiä hänen miehensä kanssa, eiköhän se ole se mies joka pettää puolisoaan. Kerranhan täällä vain eletään. Ei kukaan voi kuitenkaan omistaa toista ihmistä. Itsekin olen ollut aikoinaan naimisissa, se ei tarkoita että olisin ollut rakastunut. Kohtalo määrää ihmisen elämässä niin paljon asioita. Pelisäännöistä on hyvä sopia ennen yhteenmenoa. Saatikka sitten mustasukkaisuus, sehän on ihmisen itsetunnon puute, jos ei hyväksy itseään sellaisena kuin on, niin silloin kiukuttelee toiselle jolla vientiä riittää. Sairasta. Olis kiva kuulla muidenkin kommentteja "pettämisestä" !

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kröh*

15.10.2008 23:20

Jokaisessa meissä asuu pieni lapsi, jonka voi pilata ja päästää mummoksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi