Tyyli

Ski-tyylin valtapolut ja offarit.

Piukat paikat
1980-luvulla skimbahousut olivat piukat. Silloin jokainen itseänsä kunnioittava italialainen skimbavaatevalmistaja teki samaan sarjaan toppatakin ja joustavat housut. 1990-luvulla pinkeät pöksyt joutivat kuitenkin nurkkaan: löysät snoukkahousut olivat tuolloin rinteen valtiaat. Tänä vuonna muotilehdet julistivat kireän palanneen rinteeseen. Luhdan mallistoon ne ovat jo ehtineet.

Skeittaa lumessa
Skeittarit siirtyvät talvella hiomaan taitojaan rinteisiin. Hieman rullalautaa pidemmässä ja painavammassa lumiskeitissä ei ole siteitä lainkaan. Lumiskeitin päällä on vain luistamaton kumimatto, joten sillä voi tehdä samat skeittitemput – flipit ja olliet – kuin kadullakin. Burtonin ja Salomonin malleissa laudan alla on suksi, Lamarin lumiskeiteissä taas on pelkkä dekki. Premierin huippumallissa suksen saa irti laudasta, joten lumiskeittausta voi koittaa molemmilla tyyleillä. Talmaan on avattu lumiskeittareille oma snowskate park.
Burtonin, Premierin ja Lamarin snowskatet Pulpista. Hinnat 100-300 euroa.

Tuubi mäkeä
Amerikasta Suomeen kotiutunut snowtubing on modernia pulkkailua, jossa lasketaan kourumaista rataa traktorin takapyörän kokoisilla renkailla. Maassamme on kaksi tuubailuun tarkoitettua rataa, yksi Himoksella ja toinen Klaukkalan Snowtubing Parkissa, jossa on kaksi tubing-hissiä ja neljä valaistua lasku-uraa, joissa voi opetella vauhtisokeaksi. Pisin tubing-kouru on 700 metriä pitkä ja siinä on seitsemän ovaalin muotoista kurvia.
Klaukkalan Snowtubing Park, Tornimäki 20, Klaukkala.

Kevyesti keskellä päivää
Niken Components-sarjassa viihtyy rankan skimbapäivän jälkeen. Pitkähihaiset Long-Sleeve Fitted Tee -paidat on tehty ekstrapehmeästä puuvillasta. Runaway Pantseissa on mukava elastinen (ei iso h) vyötärö. Off-ski-seasonilla käyvät hyvin kuntosalille.

Tee temput sormilla
Kun lumi peittää kadut, tosiskeittari kaivaa taskustaan sormiskeitin. Vajaan kymmenen sentin mittainen sormilauta on miniatyyri aidosta rullalaudasta. Päällä on gripit, pohjassa kuva ja jopa trukit kääntyvät. Kuukauden harjoittelulla sormiskeitillä voi tehdä pöydällä temppusarjoja, jotka ovat mahdollisia vain Playstation 2:lla.
Kun temppuilu alkaa kyllästyttää, sormiskeittari virittää lautaa tietysti uusilla renkailla. Sormiskeittailusta on tehty elokuvakin – Fingers of Fire.
Proskater 3 sormiskeitti. Hinta n. 10 euroa.

Back to college!
1990-luvulla julistettiin villapaidan puolesta. Kätevän lämmin, hengittävä ja pehmeä kolitsi joutui turhaan muodin pannaan. College on tullut takaisin jo viimeiset neljä vuotta. Polo Sport ja Peak Perfomance ovat kunnostautuneet etenkin huppareissa.

Always-side
Jokainen on tottunut käyttämään vain omia siteitään. Kun aiemmin vaihtoi monojen merkkiä, piti vaihtaa myös siteet samalla. Step in -siteet kun ovat olleet aina merkkikohtaisia. Flow on kehittänyt lautailijoille Power Triangle -sidemallin, joka käy kaikkiin kenkämerkkeihin. Mullistava(?), patentin arvoinen keksintö perustuu siihen, että kengät ladataan siteeseen takakautta. Edessä on suuri tuki, joka pitää monon kuin monon paikallaan. Malleja on niin tavalliselle snoukkaajalle kuin jäykkää carbon-sidettä tarvitsevalle freeride-laskijallekin. Muuten, Suomen kahdeksasta maajoukkuelumilautailijasta jo puolet käyttävät Flow-sidettä.
Flow-siteet alk. 159 euroa/pari.

Kolme väriä
Se tuntuu olevan snoukkavalmistajien valikoima vuodesta toiseen. Värien tulosta kuhistiin kaikissa itseään kunnioittavissa muotilehdissä jo viime vuonna, mutta snoukkavalmistajat ovat pitäneet päänsä. Hyvä, sillä säädyllisen väristä vaatetta tuijottaa useamman vuoden. Radikaaleinta, mitä esimerkiksi Burtonilta löytyy, on kuvan vihreä takki.

Tsiigaa mun tekniikkaa!
Snoukkaajat ovat persoja tekniikan viimeisille villityksille. Nokian uusin kuvapuhelin 7210 näyttää hyvältä rinteessä. Värikuoria on kuutta eri laatua. Tällä puhelimella voi brassailla kaikilla viidellä mantereella.

2 kommenttia

hillaC

22.11.2002 19:38

Oikeassahan artikkeli todellakin on snoukkamaailman värien radikaaliudesta, jos "Radikaaleinta, mitä esimerkiksi Burtonilta löytyy, on kuvan vihreä takki." Jaahas, se kuvan takin väri on siis "uusi vihreä"... Pitääpä pitää mielessä rinteessä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Vesa H

23.11.2002 22:49

Tuossa kun puhuttiin sormiskeiteistä ja blablaablaa ja hinta ja kaikki mainittiin, mutta kaikkein olennaisin tieto puuttuu: MISTÄ?! Olisin nimittäin kiinnostunut niistä, harrastettuani sitä 3½ vuotta (huomaa ikä 15 :P). Eli jos joku cityn toimittaja tai joku muu asiasta tietävä voisi kertoa, että mistä niitä saa. Meinaan tech deckit loppuivat kaupoista jo noin pari vuotta sitten, ennen kuin taas skaten sm kisoissa sain käsiini sellaisen, kun niitä siellä myytiin. Sanottiin, että syksyllä pitäisi tulla kauppoihin jne. mutta kun niitä ei vieläkään ala kuulua niin mites näiden laita on? Mistä niitä siis saa?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi