Kiertävä teatteri käsittelee nuoriin kohdistuvaa seksuaalista kaltoinkohtelua

Lähes puolet yläasteikäisistä on kokenut seksuaalista häirintää.

Kun 8. ja 9. luokkalaisilta kysyttiin viime vuonna, ovatko he kokeneet seksuaalista häirintää tai väkivaltaa, olivat tulokset pelottavia. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen teettämässä tutkimuksessa peräti 47 prosenttia vastasi kokeneensa seksuaalista häirintää ja 14 prosenttia seksuaalista väkivaltaa. Aihe on noussut tasaisesti esiin myös mediassa, esimerkiksi lokakuun alkupuolen 45 minuuttia -ohjelmassa kerrottiin tapauksesta, jossa teinipoikien epäillään myyneen seksiä merkkivaatepalkalla.

Tulokset ovat sen verran häiritseviä, että asialle on syytä tehdä jotain. Yksi keino, jolla aiheeseen puututaan on Sugar Daddy -projekti. Projektia varten kerätty työryhmä koostuu nuorista teatteri- ja media-alan ammattilaisista. Työryhmä toteutti teemaan pureutuvan Sugar Daddy -esityksen, jonka käsikirjoitus on kehitetty yhdessä Väestöliiton asiantuntijoiden kanssa. Kiertueella esityskokonaisuuteen kuuluu näytelmän lisäksi draamatyöpaja sekä asiantuntijatapaaminen.

Esityksessä yläasteikäiset nuoret, Pauliina ja Toni, etsivät tahoillaan ymmärrystä ja rakkautta. Suhteet vanhoihin kavereihin muuttuvat, kun ystävät ympärillä alkavat seurustella. Pauliina tapaa itseään vanhemman miehen, joka ymmärtää häntä. Toni puolestaan löytää netin yhteisöpalveluista kaverin, jolle purkaa ajatuksiaan.

Esityksen käsikirjoituksesta vastaavat työryhmän vetäjät ohjaaja Timo Raita ja näyttelijä Hanna Lekander.

Koko projektin johtoajatuksena on auttaa nuoria, vanhempia ja nuorten parissa toimivia ammattilaisia kohtaamaan ajankohtainen ja haastava aihe.


Sugar Daddyn ensiesitykset Suomen Kansallisteatterin Willensaunassa 19.11. ja 20.11. klo 19.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi