Sekasin-chatissa ja Kriisipuhelimessa käytiin viime vuonna yhteensä lähes 17 000 keskustelua nuorten kanssa

Chattiin yritettiin päästä yli 100 000 kertaa.

Nuoret etsivät runsaasti tukea ahdistuneisuuteen, masentuneisuuteen ja ihmissuhdeongelmiin, selviää Sekasin-chatin ja Mielenterveysseuran Kriisipuhelimen yhteenvedoista vuodelta 2017. Monella yhteyttä ottaneella nuorella on itsetuhoisia ajatuksia. Useat hakevat apua ensimmäistä kertaa.

Sekasin-chatissa ja Valtakunnallisessa kriisipuhelimessa käytiin viime vuonna yhteensä lähes 17 000 keskustelua alle 30-vuotiaiden nuorten kanssa. Nuorten valtava avun tarve yllätti erityisesti Sekasin-chatissa, jossa vuoden aikana kertyi yli 100 000 jonotuskertaa.

”Aiheiden ja nuorten tilanteiden vakavuus on todella pysäyttävää. Joka viides keskusteluun päässyt nuori oli itsetuhoinen”, sanoo verkkokriisityön päällikkö Satu Raappana Suomen Mielenterveysseurasta.

Vaikeassa tilanteessa olevat jonottavat usein sinnikkäästi, jotta pääsisivät keskustelemaan. Viime vuonna keskimääräinen jonotusaika keskusteluun päässeellä oli tunti ja 44 minuuttia. Sekasin-chatissa on suuri tarve saada lisää päivystäviä vapaaehtoisia ja järjestöjä mukaan.

”Yli 100 000 yritystä chattiin on nuorilta selvä viesti, että he tarvitsevat tätä. Keskustelemaan pääsee nimettömänä ja omalta kotikoneelta. Monet nuorista, jotka eivät uskalla tai pysty hakemaan muuten apua ovat selkeästi löytäneet chatin”, Raappana sanoo.

Sekasin-chat toimii Sekasin.fi-verkkosivustolla sekä järjestöjen omilla sivustoilla. Chat on auki vuoden jokaisena päivänä: Maanantaista perjantaihin klo 07.00-24.00 sekä lauantaina ja sunnuntaina 15.00-24.00.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi