- Mikä: Michelin-kokin uusi luomus
- Missä: Sokeritoppa, Kanavaranta 1, Helsinki
- Mitä: Katuruokaa yhdistettynä korkeatasoiseen ruokakokemukseen
Helsingin ravintolatarjonta täydentyi vastikään uudella tulokkaalla, kun Toppa avasi ovensa Sokeritoppanakin tunnetun toimistotalon ylimpään kerrokseen. Toppan avautuminen on merkittävä hetki monessakin mielessä.
Ensinnäkin kyseisessä rakennuksessa ei ole ennen toiminut ravintolaa, ja toisekseen sen ravintoloitsijana toimii yksi tämän vuoden puhutuimmista henkilöistä; Suomen pitkäikäisimmän Michelin-ravintolan pian sulkeva Tommi Tuominen.
Eikä kannata myöskään väheksyä sitä tosiasiaa, että Kanavarannassa sijaitsevan rakennuksen kuudennesta kerroksesta on huikeat näköalat niin merelle kuin Helsingin ylle.
Sisäänkäynti Toppaan tapahtuu hissillä, mikä tuo ravintolavierailuun oman lisäelementtinsä. Hitaan hissimatkan aikana ehtii pohtimaan montakin asiaa aina siitä, onko ravintolassa täyttä ja mitä sitä oikein tilaisi alkuun. Kun hissin ovet avautuvat, silmien eteen avautuu rakennuksen historiaa ja modernia otetta taitavasti yhdistelevä ravintolasali isoine ikkunoineen.
Makuseikkailu voi alkaa!
Toppan paras anti on vielä edessä
Ravintolan ruoka on jotain, mitä Tommi Tuomiselta ei välttämättä osattu odottaa. Ja hän myöntää tämän itsekin. Ruokalistalta löytyy laaja kattaus katuruokahenkisiä annoksia aina kuuluisasta lahtelaisesta lihamukista espanjalaisiin churroihin ja korealaiseen Bo ssamiin.
“Katuruoka on ollut erittäin lähellä sydäntä aina Hongkongissa asumisesta lähtien, ja olen varmasti maistanut kaikkia mahdollisia tarjolla olevia katuruokaerikoisuuksia. Nyt minulla on vihdoinkin mahdollisuus osoittaa kunnioitusta tälle arvostamalleni ruokatyylille. Nähtäväksi jää, miten asiakkaat ottavat sen vastaan”, Tuominen kertoo.
Myös annosten hinnat ovat kaukana Michelin-ravintolan Demon luomuksista; kuudella eurolla pääsee jo snacksien makuun.
Seteleitä pääsee kyllä kaivamaan halutessaan, sillä tarjolla on halukkaille myös esimerkiksi maailman parhaaksi lihaksikin tituleerattua wagyua-lihaa.
Illallisen lisäksi Toppaan voi lähteä nautiskelemaan myös lounasaikaan. Yksittäisen lounasannoksen lisäksi tarjolla on myös kolmen ruokalajin lounasmenu, jos mahdollisuus hitaisiin lounaisiin tarjoutuu.
Yksi Toppan helmistä ei ole vielä päässyt täyteen kukoistustukseensa. Nimittäin terassi. Nyt voi vain kuvitella, millaista ensi kesänä on istuskella kattoterassilla raikas drinkki kädessä DJ:n soittamaa musiikkia kuunnellen. Tätä elämystä jäämme odottamaan innolla.