Vantaan ensimmäinen aito teppanyaki-ravintola otti heti kovat keinot käyttöön: Sakottaa asiakkaita pois heitetystä ruoasta

Vantaan ensimmäinen aito teppanyaki-ravintola on avannut ovensa kauppakeskus Myyrmanniin.

Tähän saakka raakaa lihaa ei ole pahemmin näkynyt ravintoloiden buffet-pöydissä.
Tähän saakka raakaa lihaa ei ole pahemmin näkynyt ravintoloiden buffet-pöydissä. Kuva: Laura Paavola
  • Mikä: Teppanyaki-ravintola
  • Missä: Myyrmannin 2. kerros
  • Mitä: japanilaisia herkkuja

Ravintola, jonka buffetpöydät notkuvat lihaa, kalaa, äyriäisiä, kasviksia ja kastikkeita. Mutta hetkinen, kaikkihan on raakaa!

Kyse ei ole kokkien emämokasta, vaan japanilaisesta ruokalajista, teppanyakista, jossa  ruoka valmistetaan paistotasolla asiakkaan raakana buffetista valitsemista aineksista. (Oma vika siis, jos ruoasta ei tule mieluista!)

Tämä mielenkiintoinen uutuusravintola löytyy nyt Vantaalta, kauppakeskus Myyrmannin toisesta kerroksesta. Kyseinen ravintola on Suomen toinen Osaka Teppanyaki; ketjun ensimmäinen paikka avasi ovensa reilu vuosi sitten Tampereen Koskikeskukseen.

Osaka Teppanyaki on Myyrmannin ravintolamaailman suurin toimija.
Osaka Teppanyaki on Myyrmannin ravintolamaailman suurin toimija. Kuva: Laura Paavola

Tässä ravintolassa tiukka ei ruokahävikille

Myyrmäen Osaka Teppanyaki -ravintolaan astuessa tarjonnan paljous iskee eteen.

Buffetpöydät notkuvat paitsi teppanyakia varten tarjolla olevista tuoreista kaloista, lihoista, äyriäisistä, erilaisista kasviksista ja sienistä, riisistä ja nuudeleista, myös joukosta muita aasialaisia ruokalajeja. Löytyy paistettua riisiä, nuudeleita, kastikkeita, wokkeja, uppopaistettuja kanapalloja ja misokeittoa. 

Myös miso-keiton saa koota buffetista itse.
Myös miso-keiton saa koota buffetista itse. Kuva: Laura Paavola

Ja sitten on vielä pitkääkin pidempi sushipöytä täynnä toinen toistaan erilaisempia susheja.

Teppanyakin lisäksi uutuusravintolassa pääsee myös sushin makuun.
Teppanyakin lisäksi uutuusravintolassa pääsee myös sushin makuun. Kuva: Laura Paavola

Ja kun luulet, ettei enempää voisi enää olla tarjolla, huomaat yhdessä nurkassa jälkiruokia, jäätelöä, karkkeja, leivonnaisia ja tuoreita hedelmiä. Tänne kannattaa todellakin suunnata nälkäisenä.

Hillitäkseen laivan buffetpöytä -efektiä, Osaka Teppanyaki -ravintola on ottanut käyttöön kovat keinot ruokahävikin ehkäisemiseksi. Pöydissä komeilevat kyltit, joiden mukaan asiakasta sakotetaan ruokahävikistä. 200-400 grammaa ruokahävikkiä kustantaa 15 euroa, kun taas yli 400 grammaa hävikkiä tuottaneet joutuvat pulittamaan peräti 30 euroa.

"Santsata saa, mutta mitään ei heitetä pois", pöydistä löytyvät kyltit muistuttavat.

Ruokahävikki voi tuoda ison laskun.
Ruokahävikki voi tuoda ison laskun. Kuva: Laura Paavola

Mutta paljon itse ruoka sitten maksaa? Osaka Teppanyakissa kaikki buffetit eivät kuulu automaattisesti hintaan, vaan hinta on muodostuu sen mukaan, ottaako asiakas teppanyakin mukaan vai ei.

Lounaalla buffetin saa hintaan 13,90-14,90 €, iltaisin 19,90-23,90 €. Viikonloppuisin lysti kustantaa 23,90-28,90 €.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi