Itsenä oleminen osa 4/xx

  • Harri

Selailin tässä muiden ihmisten profiileja ja huomasin mielenkiintoisen yhdistävän piirteen monissa profiileissa. Monet ihmettelevät "miksi Sydän ja järki ei kulje käsikädessä," kuten eräässä profiilissa mainittiin. Taistelemme suhteissa yleensä omia tunteita vastaan ja käymme mielessämme usein riitoja itsemme kanssa.

Tähän on olemassa oikein järkevä selitys. Meidän aivomme koostuvat kahdesta isosta osa-alueesta. Vasen- ja oikea aivopuolisko. Vasen kattaa loogisen, päättelyn ja muut vastaavat "laskin" toimet. Jos toimimme vasemman aivopuoliskon kautta, tylsistymme nopeasti jos emme saa ulkoisia ärsykkeitä, hermostumme helposti jos emme ymmärrä jotakin logiikalla, stressinkäsittelykyky on minimaalista ja tunnemme itsemme eristäytyneeksi muista helposti. Vasen aivopuolisko yrittää kontrolloida kaikkea ja jos ei kykene siihen, niin se luo pelkoa, joka johtaa yleensä vastuunpakoiluun, tunteiden kieltämiseen tai lukkiutumiseen. Vasen puolisko havainnoi kaikkea mitä tapahtuu ulkoisessa maailmassa. Hyvin tyypillisiä toimintatapoja monella jotka elävät enimmäkseen vasemman aivopuoliskon kautta. Erityisesti miehillä yleinen piirre.
Oikea aivopuolisko hallitsee luovuuttamme, tunteitamme, intuitiota, empatiaa, kykyä rakastaa ja se elää hetkessä enemmän, ilman että yrittää kontrolloida mitään. Oikea aivopuolisko havainnoi asioita sisäisessä maailmassa (mieli). Miehet jotka ovat yhteydessä enemmän naiseuteensa ovat yleisesti yhteydessä paremmin oikeaan aivopuoliskoonsa. Naiset elävät yleensä enemmän oikean aivopuoliskon kautta. Tämän takia meillä on yleinen käsitys myös siitä että naiset ovat tunteellisimpia kuin miehet.
Meillä on kuitenkin kovin mustavalkoinen/dualistinen käsitys toistemme ajattelumalleista. Naiset ovat Venuksesta ja Miehet Marsista. Voisiko olla osuvampaa mielikuvaa.
Minkätakia sitten meillä on kaksi täydellistä vastakohtaa sisällämme jotka aiheuttavat eripuraa keskenään ja henkilökohtaisia kamppailuja tunteellisella ja spirituaalisella tasolla? Tämä johtuu siitä että aivot ovat täysin eristäytyneet toisistaan. Niiden välinen vuorovaikutus on minimaalista ja nämä kaksi puolta toimivat omilla ehdoillaan.
Meidän tulee ymmärtää että aivot luotiin toimimaan yhdessä, eikä erikseen. Nykymaailman kulttuuriset käsitteet/vaatimukset, tabut, viihde, televisio, media ja muut vastaavat aspektit tuhoavat luovuutemme ja kykymme rakastaa toisiamme sellaisena kuin olemme. Meillä on niin paljon ulkoisia ärsykkeitä joka puolella, ettemme saa aikaa hiljentyä itseksemme ja tutkailla sisäistä maailmaa. Vasen aivopuoliskomme on ollut helposti vietävissä jo kauan ulkoisista ärsykkeistä johtuen, joka on johtanut sen korruptoitumiseen.
Toimimme suurimmaksi osaksi vasemman aivopuoliskon kautta kokoajan, joka johtaa kärsimykseen aina jossain vaiheessa. Joten meidän täytyy muuttaa tilanne. Meidän tulee yhdistää vasen- ja oikea aivopuolisko takaisin yhteen, jota kautta saamme täyden kontrollin itsestämme taas. Ilman tätä olet mielipuolinen (puoli-mieli, ymmärtänet tämän käsitteen nyt.)

Miten tämä tapahtuu sitten konkreettisesti?
Kuinka paljon ajattelet päivässä? Kuinka paljon mielessäsi vilisee ajatuksia, jotka eivät ota hiljentyäkseen? Nämä ovat merkki siitä että olet voimakkaasti vasemman aivopuoliskon armoilla. Ideana olisi ensin saada nuo manipuloivat äänet pois päästä. Kokeile rauhoittua kotonasi töiden jälkeen, niin ettet heti avaa TV:tä tai ota olutta käteen. Ota aikaa hetki itsellesi. Älä pelkää pysähtyä hetkeksi, sillä se on vain vasen aivosi joka pelkää että hiljennyt ja tutkailet sisällesi. Vasen aivosi ei ole sinun kontrollissa, sillä sen on ottanut valtaan nykykulttuurimme käsitykset ja kasvatustavat.
Kun hiljennyt hetkeksi, katso ympärillesi ja yritä tuntea kehossasi ja mielessäsi tuntemuksia. Nämä tuntemukset tuntuvat pieniltä sillä emme osaa käyttää oikeita aivojamme kovin hyvin, mutta mitä enemmän harjoittelet tätä, sitä enemmän luot siltoja oikean ja vasemman aivopuoliskosi väliin ja alat näkemään täysin uuden maailman ympärilläsi.Yritä olla keskittymättä ajatuksiin, sillä vasen puoliskosi yrittää tuottaa häiriöitä, sillä se on tottunut olemaan kontrollissa. Anna ajatusten leijailla ohi, älä takerru niihin.

Lopeta ajattelemasta että olet pelkästään vasemman tai oikean puolen tienkulkija. Olet kumpaakin. Voit- ja sinun tulisikin kävellä keskellä. Älä anna ulkoisen maailman ja kontrollinhalusi kontrolloida sinua tai muita. Kontrollinhalu on vain pelkoa.
Sinä olet äärimmäisen voimallinen ja kaunis olento, mutta rajoitat itseäsi kaikilla tasoilla. Olet näytelmän keskellä, jossa sinä olet pelinappula muiden elämässä. Me emme ehkä halua myöntää sitä, mutta se on vain vasen puolesi joka pelkää.
Ei ole väliä oletko mies, nainen, lapsi. Me olemme kaikki paljon enemmän mitä meidän on annettu ymmärtää. Sinä voit valita toisin.

Vasen/Oikea aivo
Vasen/Oikea aivo

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:42

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus