Munkilla pos3issa

  • Tuomas Vimma

Päätimme rouvan kanssa aloittaa vapun jo perjantaina puolilta päivin lounaalla Postresissa. Possu on yksi lempiravintoloistani ja odotuksemme olivat melko korkealla. Kohtelian edeskäypä ehdotti alkusamppanjaa, johon toki ilolla suostuimme. Tarjolla oli talon kaatosamppanjan lisäksi vuoden 2000 Taitingeria. En kysynyt hintaa, mutta minulla oli melko hyvä aavistus siitä, missä liikuttiin.

Alkupalaksi oli tajolla rapukeittoa, joka jakoi mielipiteemme. Meikäläisen mielestä annos oli varsin onnistunut, mutta rouva moitti liian kitkerää loppumakua. Ruokajuomaksi päätimme ottaa pullon valkkaria. Edeskäypä suositteli kahtakin eri juomaa. Vilkaisin hintoja; 127 ja 109 euroa pullolta.

Jep jep. Yritin miettiä, missä meni vikaan. Olinko huikentelevaisella avauksellani antanut ymmärtää, että ajattelin arkilounaalla kiskaista 130 euron flindan? Vai lähtikö tarjoiluhenkilökunnalta vain mopo keulimaan? Silmäilin viinilistaa, joka oli täynnä 50-60 euron arvoisia pulloja. Kaveri ilmeisesti tajusi tilanteen ja ilmestyi hetken kuluttua uuden suosituksen kanssa; 80 euron hintaisen sellaisen. Totesimme rouvan kanssa, että mennään sillä sitten. Pari kymppiä sinne tänne.

Vasta jälkikäteen jäin miettimään, toiminko itse tilanteessa oikein. Olisiko minun pitänyt tehdä heti kättelyssä paremmin selväksi hintataso, jossa tulisimme juomien kohdalla liikkumaan? Miksi minua hävetti se, etten ollut sijoittamassa 130 euroa viinipulloon lounaalla?

Molempien pääruuat olivat oikein onnistuneita; meikäläisen karitsapulla sekä rouvan kuha. Jälkiruoka oli kuitenkin hienoinen pettymys; vastapaistettu munkki. Ihan kiva idea näin vapun alla, mutta munkkimme olivat sisältä vielä hieman raakoja ja taikinaisia. Postresissa, joka on kuuluisa nimenomaan jälkkäreistään, olisimme odottaneet jotain hieman enemmän.

Tällä kertaa Pos3 jätti hieman kylmäksi.

4 kommenttia

Anonyymi

3.5.2011 12:56

Mä olen ottanut itse kyllä tavaksi kysyä ravintoloissa, joissa viinilista (kirja) painaa enemmän kuin Päätalon koko tuotanto, nimenomaan tietyn hintatason pulloa. Ettei se turhaan lähde suosittelemaan sitä 600 euron vinkkulekaa. Mutta tuleehan siinä aina semmoinen hävetys-köyhä olo... "Mitäs sitten ylipäänsä tuut tänne syömään jos sulla ei ole rahaa"...

Voip muuten olla että tarjoilija(tar?) tunnisti sinut ja tarjosi parastaan? Mä en ainakaan heti lähtisi sulle suosittelemaan mitään halvempaa viiniä, ihan vaan siitä pelosta että sitten moittisit blogissasi :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tuomas Vimma

3.5.2011 14:25

Pitäisi olla tarkempi näissä... kerran tilasin Baker'sissä "kaksi rommia". Lasku olisi sitten ollut yli 60 euroa, kun kyseessä oli joku helvetin hieno pullo. Kyllä "kaksi rommia" tarkoittaa ihan sitä kaatokamaa. Silloin kun tekee mieli sikailla, niin sitä pyydetään erikseen...

Yllättävän piristävä kokemus oli Mugaritz, jossa lähtökohtaisesti suositeltiin 30-40 euron vinkkuja. Vasta kun itse aloimme vilkuilemaan kalliimpia pulloja, nousi myös suositeltavien pullojen hinnat.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

4.5.2011 12:13

Yli 100 euroa vinkusta!? Ei jumanskeikka sentään. Tuolla summalla saa Alkosta laatikollisen hyvää vinkkua ja sitten voi kotona rauhassa siemailla kalsarit jalassa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.5.2011 16:14

^Voi niitä gourmet-ruokiakin kotona vääntää mutta kyse on kai juuri siitä, että saa päiväänsä luksusta. Mm. Vegasissa tilasin itselleni hotelli Bellagiossa huonepalvelusta pullon Cristalia. Kaippa sen olisi halvemmalla saanut, jos olisi itse käynyt kaupasta ostamassa, mutta se 'juju' olisi kadonnut. Maksoi muistaakseni liki $300. Ai niin, ja tippi päälle. $ 20.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi