Pikaopas laihduttajalle

  • katihark

Hei vain kaikille! Mietin, että aloitan kirjoittamaan blogia laihduttamisesta, koska olen omien epäonnistumisten ja onnistumisten kautta oppinut siitä niin paljon. Erityisten geenieni takia oma laihdutusprojektini alkoi jo oikeastaan kahdeksantoista vuoden iässä ja on siitä jatkunut enemmän tai vähemmän jo yli kymmenen vuotta.

Kuten lähes kaikki Suomalaiset naiset varmasti tietävät, niin geenimme eivät ole ihanteelliset bikini fitness –kisoihin eikä vartaloitamme ole suunniteltu myöskään mahtumaan turhan paljastaviin vaatteisiin. Kuitenkaan tämä ei tarkoita sitä, että meidän ei kannattaisi edes yrittää vaan päinvastoin. Laihdutus on aina mahdollista, jos sitä oikeasti haluaa.

vinkit laihduttajalle
vinkit laihduttajalle

Unohda jo ne tekosyyt

Raskauskilot, stressi, kiire, työ, lapset ja mitä näitä nyt oli? Ensimmäinen steppi on unohtaa kaikki tekosyyt. Sen sijasta alat vain tekemään asioita. Kukaan ei voi väittää, että kuntoiluun ei löytyisi edes puolentunnin verran aikaa päivittäin, jos on tarve.

Elämäntavat kuntoon

Alat kokkaamaan itse ja huolehdit siitä, ettet työnnä suuhusi sitä roskaruokaa sen mukamas kiireen takia. Ei se nyt vain ole niin, että mikään muu asia menisi oman terveyden edelle.

Kuntoilu

Teet suunnitelman ja et tingi siitä vaikka mikä olisi. Aloita vaikka puolentunnin kävelylenkeillä ja otat vaikka kuukausittain lisää sisältöä kunto-ohjelmaasi. Pääasia on, että noudatat sitä kuin viimeistä päivää.

Dieetit

Jos laihdutettavaa on paljon, niin valitset sopivan dieetin ja noudat sitä. Esimerkiksi suosittu VHH-dieetti sopii ihan hyvin suurimmalle osalle ihmisistä ja sillä saa tuloksia, jos sitä noudattaa.

Hankia apua, jos sitä tarvitset

Jos et ole jaksanut itse opiskella perusasioita kuntoilusta, niin ota avuksi personal trainer. Muutaman kymmenen euron korvaus on melko pieni hinta siitä, ettet telo itseäsi suotta ja saat nopeampia tuloksia.

Ajattelin tehdä tästä kirjoituksesta huomattavasti pidemmän opuksen, mutta nopeasti tajusin, että se ei ole tarpeen. Tässä oli ohjeet laihdutukseen ja siihen, kuinka saat takuuvarmasti hyviä tuloksia nopeasti.

Kirjoitettaessa soi pmmp

Tämä blogikirjoitus ei ole kommentoitavissa.