Koiranpentu kouluttaa lapsiasi

  • Treat me right

Haluatko opettaa tunneälyä lapsellesi? Tunneälyn asiantuntija Denise Daniels, joka on erikoistunut lapsien kehitykseen, kehottaa vanhempia ostamaan lapsilleen koiranpennun. Lukuisat tutkimukset osoittavat, että lemmikit opettavat lapsille tunneälyä.

1. Psykologi Robert Poreskyn mukaan lapset oppivat tunteiden tunnistamista ja empatiaa lemmikkieläimiltään. Lapset, jotka ovat läheisiä koiriensa kanssa ovat usein muita lapsia empaattisempia. Lapsen itsekeskeisyys vähenee, kun lapsi välittää ja pitää huolta toisesta elävästä olennosta, lemmikistään. Myös kehonkielen ja eleiden ymmärtäminen kehittyy.

2. Toinen tärkeä asia, jota lapset oppivat lemmikeistään, on vastuunottaminen. Lapsi oppii silittämään koiraa hellästi tai saa tehtäväkseen ruokkia tai ulkoiluttaa koiraa aivan itse. On tärkeää lapsen kehitykselle, että lapsi suorittaa kotitehtäviä, mutta myös, että lapsi ottaa vastuuta toisesta olennosta, Denise Daniels kertoo. Positiivisen palautteen saaminen on vastuunottamisen toinen puoli. Lapsen suoriuduttua saamastaan tehtävästä tulisi vanhempien antaa lapselle positiivista palautetta, mikä puolestaan vaikuttaa myönteisesti lapsen itsetuntoon.

3. Kolmas hyvä syy koiranpennun hankkimiselle on lemmikkien stressiä vähentävä vaikutus. Kun terapiakoira pitää kuonoa lapsen sylissä, kehon stressitaso laskee ja lapsi rentoutuu.

4. Lori Friesinen tutkimus osoittaa, että lapset voivat oppia lukemaan lemmikkien avulla. Friesinen mukaan lukeminen avaa monta ovea tunteiden ja kokemuksien maailmaan, mutta samalla lukeminen voi olla stressaavaa lapselle. Lapsi voi lukea lemmikilleen äänen ja harjoitella jännittäviä tilanteita varten ja vaikka lapsi ei taivuttaisi sanoja oikein tai lukutaito olisi heikko, lemmikki ei tuomitse lasta.

5. Lemmikit auttavat lapsia ilmaisemaan tunteensa, koulukuraattorien N. H. Ryenin ja W. Randallin akateeminen tutkimus osoittaa. Keskusteltuaan lukuisien lapsien kanssa koulukuraattorit ovat havainneet, että lemmikki on usein merkittävä tekijä lapsen tunne-elämän kannalta. Lapset mm. uskoutuvat usein ongelmistaan lemmikilleen. Kansainvälinen suruliitto vielä vahvistaa tutkimuksen tulokset. Suruliitto käyttää koiria käsitelläkseen lapsien traumoja tai suruja.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:30

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus