Löydä lapsellesi sopiva kirjakerho

  • kapo99

Kirjakerho on mukava tapa saada uutta luettavaa kuukausittain. Kun tietää, että hyvää luettavaa on tiedossa säännöllisesti, on jotakin mitä odottaa arjen keskellä. Lasta kannattaakin rohkaista lukemaan. On monia huomattavasti huonompiakin harrastuksia, joissa aikaansa voi kuluttaa. Kirjakerhot.fi on paikka, josta löytyy kirjakerhoja joka lähtöön. Suurin osa näistä kirjakerhoista on suunnattu lapsille ja nuorille, joten tällä sivustolla ovat perheen nuoremmat jäsenet pääosassa. Jotkut listatuista kirjakerhoista on kuitenkin tarkoitettu varttuneemmalle väelle, kuten Eräkirjakerho, jossa kirjat käsittelevät metsästystä, kalastusta ja muita erätaitoja. Mikäpä sen hauskempaa kuin se, että jokainen perheessä saa itselle mieluista luettavaa!

Sekä isommille että pienemmille lapsille löytyy luettavaa

Kirjakerhot.fi :n sivulla esiteltyjen kirjakerhojen lukumateriaali on suunnattu hyvin eri-ikäisille lukijoille. Esimerkiksi Vaukirja on tarkoitettu alle kouluikäiselle lapsille, kun taas Pennygirl soveltuu paremmin jo vähän varttuneemmille, hevosrakkaille lukijoille. Kaikenikäiset lapset ja nuoret pääsevät siis nauttimaan kirjojen maailmasta!

Fiktiota lukevat lapset selviävät yleensä myös koulukirjojen kahlaamisesta helpommin, joten hauskojen mielikuvitusseikkailujen lukeminen auttaa myös koulussa selviämisessä. Lasta kannattaa siis rohkaista kirjojen pariin. Kirjakerhoon kuuluminen auttaa tässä, sillä silloin lukemiseen tulee säännöllinen rytmi. Kirjastosta kirjoja hakiessa lukurytmi usein lipsuu epäsäännölliseksi, sillä kirjastossa käyminen ei usein ole säännöllinen tapa, vaan tapahtuu satunnaisesti. Kirjakerho turvaakin sen, että lapsen käsiin päätyy tuoretta luettavaa kuukausittain.

Kirjakerho kannattaa valita lapsen mieltymysten mukaan

Jotta kirjakerhojäsenyydestä hyötyisi, niin lapsen kannattaa antaa valita itselleen mieluisin kerho. Jos luettava ei ole mieluisaa, ei sitä myöskään tule kovin innokkaasti ahmittua. Sen vuoksi tässä asiassa lapsen kannattaa antaa toimia makutuomarina. Iän karttuessa makumieltymyksetkin usein muuttuvat, joten ennen Nallekerhoa rakastanut voikin haluta hiukan kasvettuaan vaihtaa Twinsy-kerhoon. Tämä onkin luonnollista, sillä totta kai ikä vaikuttaa paljon siihen, minkälainen luettava tuntuu kiinnostavalta.

Pienien lasten kanssa vanhemmilla on hyvä tilaisuus saada perheaikaa, sillä lukutaidottomille lapsille vanhemmat saavat vielä lukea ääneen. Ääneen lukeminen onkin hyvä keino vahvistaa vanhemman ja lapsen välistä sidettä. Vanhemmat lapset eivät enää huoli isää tai äitiä lukuseuraksi, vaan tahtovat nauttia kirjoista itsenäisesti. Siirtymä oma-aloitteiseen lukemiseen voikin vanhemmasta käydä liiankin nopeasti, mutta lapsi on yleensä riemuissaan lukutaidon oppimisesta.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:29

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus