Älypuhelimella osaksi NASA:n tutkimusta

Pilvikuvausta, jolla on tarkoitus.

Avaruus.fi kirjoitti eilen NASA:n GLOBE Observer -kampanjasta, jossa etsitään vapaaehtoisia pilvien kuvaajia. Tarkoituksena olisi, että kiertoradalla oleva satelliitti ja maassa oleva älypuhelin kuvaisivat saman kohteen samaan aikaan. Kuvia käytetään Nasan tutkimustarkoitukseen. Osalliseksi pääsee lataamalla GLOBE Observer -applikaation.

GLOBE (Global Learning and Observations to Benefit the Environment) on kansainvälinen ympäristötieteen ja -kasvatuksen verkkokanava, joka yhdistää tutkijat opettajiin ja opiskelijoihin. GLOBE Observer -kampanjan lanseerauksen myötä myös muutkin kuin alan parissa työskentelevät pääsevät mukaan.

Kuva: Introducing GLOBE Observer / Youtube

"Projekti laajentuu ulos luokkahuoneista ja mahdollistaa kaikkien pääsemisen osaksi tutkimusta", kertoo projektinjohtaja Holli Riebeek Kohl NASA:n artikkelissa.

Otetut kuvat lähettyvät automaattisesti GLOBEn järjestelmään, josta tutkijat ja opiskelijat pääsevät tekemään havaintojaan niistä. Mikä parasta, voit käyttää appia myös omiin tutkintoihin ja olla vuorovaikutuksessa globaaliin yhteisöön.

Mobiilisovellus on ladattavissa iPhonelle ja Androidille. Havaintoja pääsee tutkimaan ilman sovellusta kampanjan sivulla.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi