Finlaysonin uuteen Jesus-pussilakanaan otettiin mallia käärinliinoista – lakanoille annetaan 50 vuoden takuu

Jos se kelpasi Jeesukselle, miksei se kelpaisi kuluttajillekin.

Kuva: Finlayson

Tekstiilivalmistaja Finlayson taistelee kertakäyttökulttuuria vastaan uudella Jesus-pussilakanallaan. Pellavaiset lakanat on valmistettu tekniikalla, joka on joidenkin tietojen mukaan yli 2000 vuotta vanha, ja mallia on otettu Jeesuksen käärinliinoista. Lakanoille annetaan 50 vuoden takuu.

Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila huomasi, ettei eliniän kestävien tuotteiden sivustolla ollut lainkaan tekstiilituotteita. Muun muassa Buy me once- ja Buy this once -sivustot listaavat käyttötavaroita, jotka kestävät niin, ettei sellaisia tarvitse olla koko ajan ostamassa uusia. Kurttila päätti saada listalle myös lakanat. 

Syntyi Jesus-niminen pussilakana, joka on valmistettu samasta materiaalista ja samalla tekniikalla kuin Torinon käärinliinat, joiden väitetään kuuluneen Jeesukselle. Viidenkymmenen vuoden takuu perustuu oletukseen, että kuluttajalla on käytössään kaksi pussilakanasettiä, jotka hän vaihtaa kahden viikon välein. Silloin lakanat pestään kerran kuukaudessa. Kestävyyttä lisää se, ettei lakanoihin ole ommeltu lainkaan helposti repeäviä tuote- tai pesulappuja: pesutiedot on kirjailtu suoraan kankaaseen. Tyynyliinoissa ei ole nappeja, naruja tai muita sulkutekniikoita, jotka voisivat vaikuttaa tuotteen ikään. 

"Tuote on elinikäinen niin kestävyytensä kuin designinsakin puolesta. Se on yksinkertaisesti ainutlaatuinen", sanoo Kurttila.

Jesukset, joita on saatavilla kahdessa värissä, pellava ja valkoinen, tulevat myyntiin 3. huhtikuuta. 

2 kommenttia

Vierailija

4.4.2017 11:04

Todellinen "uutuustuote". Tässä vain yksi paikka, josta saa samanlaisen (mutta Euroopassa tehdyn) puolta halvemmalla. http://bluefields.fi/fi/tuote/pellava-pussilakana-ja-tyynyliina-varjaamaton

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Muhamedi

25.4.2017 23:39

Odotan muhamed lakanoita milloin sellaiset olisi saatavissa?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi