Ida Elina: Suomalainen popkanteletar laittaa Pharrell Williamsin uuteen uskoon

Kantelepoppari kerää suosiota Youtubessa ja rikkoo perinnesoittimen rajoja.

Ida Elina valmistui Sibelius-Akatemiasta neljä vuotta sitten.
Ida Elina valmistui Sibelius-Akatemiasta neljä vuotta sitten. Kuva: Ida Elina Happy cover / Youtube

Kanteleesta tulee ensimmäiseksi mieleen Kalevala ja kansallispuku. Kuitenkaan kanteletta soittava popitar ei ole yhdistettävissä edellä mainittuihin. Ida Elina, oikealta nimeltään Päivi Ollikainen, on erikoinen esiintyjä, joka yhdistää perinnesoittimen yhteen pop-, jazz- ja rock-soundien kanssa. Ida Elina onkin Suomen ainoa kantelepopitar.

Rakastuminen kanteleen soittoon syntyi Ida Elinan ollessa 13-vuotias ja tänä päivänä hän elättää itsensä soittamalla sitä. Laulajatar onkin kehittänyt aivan oman soittotyylinsä. Kuka olisi tiennyt, että kanteleesta saa niin monipuolisen soundin aikaiseksi? Ida Elinan cover-videoita on ladattu Youtubeen, jossa muun muassa Michael Jacksonin superhitti Billie Jean kanteleen tulkitsemana on kerännyt yli 70 000 katselukertaa. Covereiden lisäksi Ida Elinalta kuullaan omia sävellyksiä.

Maailma on selkeästi valmiina uudenlaiselle ja raikkaalle kantelepopparille. Tämän vuoden aikana Ida Elinalle bookattiin yli 200 keikkaa ja nyt hänellä on menossa laaja keikkakiertue Saksassa.

Katso allaolevista videoista, kuinka kantele soi yhdessä pehmeän lauluäänen kanssa.

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi