Jungletown: Maailman vastuullisimman kaupungin rakentamista seurataan tv-sarjana

Amerikkalainen yrittäjä yhdessä lähes sadan nuoren kanssa lähtivät rakentamaan yhteiskunnasta eroavaa kaupunkia Panaman viidakkoon.

Kuva: Jungletown

"Trump's our president? Fuck off!"

Uusi erittäin mielenkiintoinen JUNGLETOWN-dokumenttisarja pyörähti käyntiin Vice Medialla. Sarjassa amerikkalaisyrittäjä Jimmy Stice, dokumentaarikuvaaja Ondi Timoner ja noin 80 nuorta lähtivät Panaman viidakkoon rakentamaan kaupunkia, jossa keskitytään asioihin, jotka ovat oikeasti tärkeitä. Osallistujia on ympäri maailmaa ja heitä kaikkia yhdistää maanläheisyys ja turhautuminen nyky-yhteiskuntaan. Ajatuksena on keskittyä enemmän olemiseen kuin omistamiseen. Kaiken kulutushysterian keskellä sokaistuu sille, kuinka vähällä sitä oikeasti pärjääkään.

Kalu Yalaan rakennettava kaupunki toimisi ekologisesti ja töitä sen eteen on paljon. Vaikka visio on kaunis, on sinne pääsy sotkuista ja mutaista. Kymmenen viikkoa nukkumista peltikattojen alla on käynyt osalle kovaksi koettelemuksi. Ryhmä on menettänyt jäseniä. Jotkut lähtevät masennuksen takia tai vaikeiden ruoka-aineallergioiden takia ja jotkut henkilöistä muuttuvat kyvyttömiksi primitiivisissä olosuhteissa. Myös johtajan motiiveja kyseenalaistetaan ja vaaditaan vastauksia muun muassa siihen, mihin raha todella menee.

Sarjaan on otettu mukaan Selviytyjät-meininkiä ja porukkaa voidaan tarpeen tullen lähettää kotiin. Tähän mennessä jaksoja on julkaistu vain yksi, joten on vielä vaikea arvioida kuinka kaupungin rakentaminen oikein edistyy ja millä motiiveilla.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi