Keittiö

Jukka Pojan keittiössä ei soi reggae

Jukka Poika on ollut niin vegaani kuin laktovegetaristikin.
Jukka Poika on ollut niin vegaani kuin laktovegetaristikin.

Suomireggaen tulenkantaja Jukka Poika ei halua päästää vieraita keittiöönsä.

“Siellä on kaikki niin vaiheessa, kaapit eivät toimi ja vesihana ruiskuttaa”, Jukka Poika selittää.

“Itse remontoidaan, ja keittiö odottaa vuoroaan.”

Kuvaamme siis puistossa, jonne Jukka Poika on tuonut yhden käytetyimmistä keittiövälineistään – wokpannun.

Jukka Pojan perheessä syödään usein kuumalla pannulla nopeasti paistettuja kasviksia ja riisiä.

“Pikapaistettaessa ruoka kypsyy hieman mutta pysyy silti raikkaana”, Jukka Poika selittää.

“Lapset ja lankomies menevät ihan sekaisin niinkin yksinkertaisesta sapuskasta kuin pikapaistetuista pakasteherneistä ja -maissista soijakastikkeella.”

Mikä mahtaa olla reggae-miehen mieleenpainuvin ruokamuisto?

“En ole mikään hehkuttajatyyppi, mutta Kabukin sushi on erikoisuudessaan jäänyt mieleen. Yleisesti olen sitä mieltä, että jokainen nälkäisenä syöty ateria on juhlaa.”

Jukka Pojan, Sandran ja heidän kahden lapsensa koti Bromarvissa Tammisaaren liepeillä on 20-luvun hirsitalo. Tupakeittiössä ei kuitenkaan soi musiikki, ei edes reggae.

“Musiikki on mun työ, ei sitä tarvitse enää erikseen soittaa. Tosin laulamme itse paljon”, Jukka Poika kertoo.

“Ja tuon laulamisenkin kanssa on vähän niin ja näin, ei me mikään laulava Trappin perhe olla, kun lapset aina kieltää laulamasta ja nostaa metelin.”

Entisen kasvisyöjän keittiössä idealismi olisi hyvä juttu – jos se vain toimisi arkipäivässä.

“Olen ollut vegaani, laktovegetaristi ja kasvissyöjä. Tällä hetkellä olen lähes kaikkiruokainen”, Jukka Poika kertoo.

“Tosin grillimakkara ei maistu vieläkään.”

Perhe kasvattaa itse tomaatteja, kurkkuja, herneitä, minimaisseja ja kesäkurpitsaa.

“Ei kasvissyönti ole perheellisen hommaa. Pitäisi käyttää hirveästi aikaa ja vaivaa täysipainoisen ruokavalion toteuttamiseen, ja se ei vaan ole mielekästä, kun on muutenkin niin paljon kaikkea hässäkkää.”

Lihansyönnissä Jukka Poika kehottaa kohtuullisuuteen.

“Jos ihmiset söisivät vähemmän lihaa, voitaisiin myös sen tuotannosta tehdä vähän rootsimpaa eli pienempiä tuotantoyksiköitä ja terveempi meininki.”

Ruokavalioista Jukka Poika on kokeillut kaikkea, mutta katuu vain yhtä asiaa.

“Olin vieraana kaverini kotona Italian Astissa, ja torjuin talon isoäidin tarjoaman herkullisen scampi-pastan”, Jukka Poika kertoo.

“Siinä menin kasvisyönnissäni liian pitkälle, ei sellaista ruokaa sellaisessa tilanteessa torjuta. Ottakaa opiksi nuoret.”

1 kommentti

KulkuriVain

13.10.2006 19:13

Tää juttu on ennenkin ollu lehdessä!!!!!! Laiskoja vai mitä ootte?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi