Kubo ja samuraiseikkailu on poikkeuksellinen 3D-animaatioteos

Fantasiaseikkailu on tehty kokonaan stop motion -tyylillä ja 3D printteriä käyttäen.

Kuva: Kubo and the Two Strings / Facebook

Uusi 3D-animaatio Kubo ja samuraiseikkailu (Kubo and The Two Strings) -elokuva saa ensi-iltansa Suomen teattereissa tänä syksynä. Elokuva kertoo eeppisen toimintatarinan, joka sijoittuu muinaiseen Japaniin. Juoni kertoo nuoresta pojasta, joka asuu äitinsä kanssa vuoren luolassa. Tarinoita kertovan Kubo-pojan elämä saa yllättävän käänteen, kun hän vahingossa vapauttaa pahan hengen. Voittaakseen Kubon on selvitettävä kuolleen samurai-isänsä mysteeri. Pahiksina nähdään hirviötä, kostonhimoinen kuningas ja pahat kaksoissisarukset. Miten Kubolle käy? Se selviää Suomen ensi-illassa 9. syyskuuta.

Kubo sai äänensä Game of Thronesista tutulta Art Parkinsonilta ja Kubon äidin äänenä on Lumikin ilkeänä äitipuolena tunnettu Charlize Theron. Muita hahmoille äänensä antaneita ovat muun muassa hurmuri Matthew McConaughey ja Harry Potter -sarjan megapahis-Voldemortia näyttelevä Ralph Fiennes.

Poikkeuksellista elokuvassa on sen kuvaustapa. Koko animaatio tehtiin stop motion -tyylillä, jossa objekteja liikutettiin milli kerrallaan ja jokaisesta muutoksesta napattiin kuva. Hahmot on perinteisten nukkejen sijaan valmistettu 3D-tulostimella. Elokuva on jatketta animaatiostudio Laikan mittaville koko pitkille stop motion -elokuville. Laikan elokuvia ovat muun muassa synkkä fantasia Coraline, Paranorman ja Johnny Deppin tähdittämä, Tim Burtonin ohjaama Corpse Bride. Aikaisempien elokuvien perusteella luvassa on visuaalisesti hienosti toteutettu pätkä.

Alla oleva video näyttää, kuinka suuren työn takana elokuvan valmistuminen on.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi