Onko tässä Tom Hanks vai Bill Murray? Olisiko tätä juttua kannattanut tehdä?

Toimitusten pienet resurssit otettiin jälleen kerran hyötykäyttöön.

Kuva: Reasons My Son Is Crying / Facebook

Internetissä ympäri maailman pähkäillään tätä parhaillaan. Muutaman vuoden vanha kuva suositusta näyttelijästä kiinnostaa ihmisiä suunnattomasti, vaikka kuvan ottaja on kertonut, että kyseessä on Bill Murray ja hänellä on kaverin allekirjoitus alkuperäisessä kuvassa todisteena.

Kun tarttuu tällaiseen hemmetin tärkeään aiheeseen ihan vain siksi, että ihmiset todennäköisesti klikkaavat linkkiä jostain hämmentävästä syystä, on tosi kiva huomata, että Nyt-liite on julkaissut aiheesta jutun kolme minuuttia aiemmin. Niin sanotusti tyhjentänyt pankin ja käyttänyt jutussaan itsekin ajattelemaani kyselytyökalua, joka tuo juttuun “kivasti interaktiivista pöhinää”. Seuraavaksi huomaan, että Radio Nova on julkaissut aiheeseen liittyen jo pari tuntia aiemmin. Tutkin lisää ja tajuan, että Iltalehden Fiidi oli aiheen päällä jo eilen. Mietin asiaa ja sormeni kirjoittavat vastentahtoisesti otsikkoriville: Onko tässä Tom Hanks vai Bill Murray?

“Hei, tää on ihan kuin se mekko, the dress, muistatteko. Hitto se oli hyvä, kun se oli niin suosittu”, ajatellaan toimituksissa ympäri maailman ja uhrataan aiheelle siivu valmiiksi liian pienistä resursseista.

Miettikääpä, jos kaikki maailman sadoista toimituksista, jotka ovat viimeisen vuorokauden aikana kirjoittaneet Hanksista ja Murraysta, tarttuisivat tosissaan jonkin yhteisen aiheen ympärille? Jokainen kaivaisi esiin jonkun pienen tiedonjyväsen liittyen johonkin isoon: korruptioon, ilmastonmuutokseen, avaruustutkimukseen, sodan syihin tai mihin tahansa paljon aikaa ja paneutumista vaativaan aiheeseen. Se olisi ammattilaisten joukkoistamista ja yksittäinen toimittaja voisi jatkossa aina uuden viraali-ilmiön kohdatessaan käydä itsensä kanssa moraalisen keskustelun siitä, tarttuako viraaliin vai viedäkö sen sijaan isoaa asiaa pieni askel eteenpäin.

Ei toimituksia maailman parantaminen kiinnosta. On paljon tärkeämpää saada muutamia tuhansia ihmisiä kiinni kysymällä, onko kuvassa oleva näyttelijä itse asiassa vanhemmiten toisen näyttelijän kanssa samannäköiseksi muuttuneista näyttelijöistä sittenkin se toinen.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi