Burleskifestivaaleilla sukelletaan talvisten satujen maahan

Tasselitissejä ja rautaista ammattitaitoa.

Tässä ainutkertaisessa burleskikimarassa kansainvälinen tähtikaarti ja kotimainen esiintyjäkerma astelevat yhdessä Glorian lavalle. Katsojat kutsutaan tarunhohtoiseen taikamaailmaan, jossa lumi on aina valkeaa ja kuu täysi.

Burleski tarkoittaa teatterin keinoin esitettyä huumoriviihdettä. Hyvä burleskishow on tyylikäs, vaikka se leikitteleekin tuhmuuden rajoilla. Pääroolissa on asenne. Burleskissa ei ole väliä, millainen keho sinulla on, vaan tärkeintä on se, kuinka kannat itseäsi.

Pukukoodia festareilla ei ole ja farkuissa saa tulla paikalle. Kuitenkin monet haluavat panostaa värikkääseen ja upeaan tyyliin, mikä on täysin sallittua. Paljasta pintaa voi olla näkyvissä, mutta täysi alastomuus on kielletty.

Burleski voidaan jakaa karkeasti kahteen tyylisuuntaan: vanhaan, klassiseen burleskiin ja uuteen neoburleskiin. Hauskanpitoa ei silti rajoiteta tiukoilla sääntömääräyksillä ja esitys voi pitää sisällään melkein mitä tahansa drag showsta performanssitaiteeseen.

Festareilla saa ottaa valokuvia, mutta lupa muiden kuvaamiseen täytyy kysyä. Järjestelmäkameran käyttöön tarvitaan erikseen kuvauslupa.

Helsinki Burlesque Festival järjestetään 3.-4. maaliskuuta kulttuuriareena Glorialla kymmenettä ja viimeistä kertaa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi