Kalevauva.fi kysyy, mikä on elämän tarkoitus ja kauan sitä persettä pitää treenata, että tulokset näkyvät?

Neronleimaus yhdistää kansanmusiikin Vauva.fistä löytyneisiin sanoituksiin.

Kaustisen kansanmusafestivaaleilla vietettiin seitsemän päivän ajan “kesän onnellisimpia päiviä”. Mukaan mahtui paljon suomalaisen kansanmusiikin helmiä, joista erityishuomion suuremman yleisön silmissä ansaitsee nerokkaalla tavalla kansanmusiikkia ja keskustelupalsta Vauva.fistä poimittuihin sanoituksiin yhdistävä Kalevauva.fi.

“Nykypäivän Kalevala-meiningillä mennään. Sanat on muokkaamattomina keskusteluista ja biisin nimi on aina viestiketjun nimi”, kertoo Aapo Niininen idean synnystä.

“Kyllähän juuri Vauva.fi on ehkä se legendaarisin ja aktiivisimmista foorumeista, joten se oli luonteva valinta. Kalevala-sanaleikki on toki mukava plussa. Foorumi edustaa nykypäivän kahvipöytäkeskustelua”. Ajatus siirtyy aivoista näppiksen kautta hyvin nopeasti internettiin”, Niininen sanoo.

“Johtoajatuksena tässä oli “nykypäivän Kalevala”. Aiheet Kalevalassa ovat kuitenkin ihan samoja kuin mistä puhutaan Vauva.fissä – on mustasukkaisuutta ja huonosti menneitä treffejä.”

Kimmo Nummisen ja Niinisen muodostama trubaaduriyhtye saa banjon ja kitaran kautta keskustelupalstan läpät heräämään henkiin ja saa ne kuulostamaan syvälliseltä kansanmusiikin melodian ja rytmien kuljettaessa sanomaa eteenpäin. Kaustisen lavalla kuultiin muun muassa syntymähetkellään ikivihreät “Miten kauan sitä persettä on treenattava että tuloksia näkyy?” (pakaroita vai sitä reikää?), “Tinder Horror Story” (mies puhuu koko treffit perhokalastuksesta), “Mies mustasukkainen kun lähden laivalle” (Ei niitä turhaan kutsuta porauslautoiksi) ja “Asia, mitä et haluaisi kenenkään saavan selville sinusta” (Syön jalkapohjiani iltaisin). “Te ketkä ette harrasta usein seksiä” -kappaleessa ihmetellään, miten joku voi harrastaa seksiä vain harvoin.

Idea saattaa kuulostaa halpamaiselta, mutta siinä on jotain todella suurta. Uudistamalla Vauva.fin tekstejä laulun muotoon ihmisten arkiset huolet ja näkökulmat maailmaan nousevat esiin uudessa valossa ja niistä tulee entistä vahvemmin osa suomalaista kansanperinnettä.

“Tässä projektissa on kyse siitä, että löytää ne samaistuttavimmat, huvittavimmat ja jopa ehkä kierolla tavalla koskettavimmatkin jutut. Laulettuna ne avautuvat eri tavalla kuin lukiessa. Esimerkiksi kommentti: ´No se perinteinen klisee. Pappi sanoi aamen, lapset tehty ja minä rakensin perheelle talon. Nyt ei ilmeisesti enää tarvita seksiä. Ainakaan vaimon mielestä´, on aika surullinen ja Leevi and the Leavings -hengessä koskettava laulettuna.”

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi