1970-luvun tyyliset päivätanssit Helsinki-päivänä

Hakasalmen huvilassa hypätään 40 vuotta ajassa taaksepäin tanssin johdatuksella.

Kuva: Alanco Jan / HKM

Huutavatko vanhat leveälahkeiset housusi päästä tuulettumaan? Nyt on aika hypätä vanhoihin vetimiin, sillä tulevana sunnuntaina tanssitaan kuin olisi 1970-luku. Hakasalmen huvilla järjestetään Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta 1970-tyyliset päivätanssit kello 13-16. Tansseissa soi Helsingin tanssiravintoloiden vanhat hitit. Radio Helsingistä tuttu vinyyli-dj Mikko Mattlar säestää ja juontaa. Jos et muista lavatanssien askelia, ei hätää, ne kerrataan huvilalla kello 13, ennen kuin itse tanssit alkavat.

Päivätansseja alettiin pitää jo 1950-luvulla, mutta vasta 1970-luvulla ne nousivat suosionsa huipulle. Taustalla oli alkoholipolitiikan lieventyminen, joka johti anniskeluravintoloiden määrän nopeaan kasvuun. Päivätansseihin ei laittauduttu juhlapukuihin kuin esimerkiksi iltatansseihin. Tansseihin tultiin omissa arkivaatteissa, osa saapui suoraan töistä vaatteita vaihtamatta. Kuiten miehillä piti olla ravintolassa pikkutakki ja solmio. Hakasalmen tansseihin voi pukeutua kuten haluaa.

1970-luvun päivätanssit Helsinki-päivänä sunnuntaina 12. kesäkuuta kello 13–16 Hakasalmen huvilassa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi