Huvipuistokausi alkaa! Kurkista sisään Linnanmäen uutuuksiin

Lintsiburgeri sai uuden sisustuksen, Lakukone muuttui Popparitehtaaksi, uutuuslaite Magia saapui, Rollen pää pieneni ja Roope teki kukkalohikäärmeen.

Tänä perjantaina starttaava huvipuistokausi tuo mukanaan paljon uutta Linnanmäelle. Lintsiburgeri sai uuden modernin sisustuksen ja elämysjuoma-automaatit, Pellen Puoti ristittiin Rolle Shopiksi, Lakukone muuttui Popparitehtaaksi, eteläinen portti on koristeltu sirkus-teemaksi ja lista sen kuin jatkuu. Eniten kuitenkin kiinnostaa tämän vuoden laiteuutuus. Mikä se on ja mitä se tekee? Ja ennen kaikkea, onko se hurja?

"Nuorten suosikkilaite Kieppi on nyt vaihdettu entistä hurjempaan Magia-laitteeseen", pelottelee Linnanmäellä kolmatta vuotta toimitusjohtajana toimiva Pia Adlivankin.

Magia on punamusta, kahdessa kiekossa pyörivä hurjuuden edustaja, joka pyörittää kyydissä olevia myötä- ja vastapäivään, vaaka- ja pystyasennossa. Maaginen ajelu alkaa nopealla pyörimisellä, jonka jälkeen laitteen varsi nostaa kyydissäistuvat yläilmoihin. Pyörivissä laitteissa voi helposti käydä nolosti, mutta Magian leveän pyörimisakselin vuoksi se ei aiheuta samanlaista pahoinvoinnintunnetta kuin esimerkiksi edeltäjänsä.

Magiaan mahtuu kerrallaan 20 hurjapäätä, ja kaikkien tulee olla vähintään 140 cm pitkiä. Istuimet on asetettu rinkiin keskiön ympärille siten, että kaikki kyydissä istuvat näkevät toisensa.

Magia-laitteen ensimmäisiä pyörityksiä. Uskallatko?
Magia-laitteen ensimmäisiä pyörityksiä. Uskallatko?

Rollen pieni pää ja Roopen kukat

Myös Lintsin rakastettu Rolle-maskotti on muuttunut. Ensin muutosta ei meinannut huomatakaan, mutta sitten asia kirkastui.

"Rollella oli ennen aivan liian iso pää, jota on vaikea ja raskas kantaa huvipuistossa. Nyt pienemmän pään myötä Rolle on kaikinpuolin iloisempi", nauraa Adlivankin.

Linnanmäki on aina järjestänyt huvittelun ohella teemaviikkoja ja -päiviä. Avajaisviikonlopun jälkeen 2. toukokuuta pyörähtää käyntiin Lintsin Kevätkarnevaali, joka jatkuu äitienpäivään asti.
Karnevaalin aikana on nähtävillä upea 12 metrinen Lennart-lohikäärme, joka muodostuu 10 000 orvokista. Kukkainstallaation on luonut Roope Salminen.

"Warner Musicilta pyydettiin nostamaan mun räppi-uskottavuutta, joten ajattelin tehdä tälläsen kukkainstallaation", Salminen nauraa ääneen.

Roopea voi käydä moikkaamassa äitienpäivänä, jolloin hän purkaa Lennartin ja jakaa kaikki kukat kävijöille.

Uusia ravintoloita ei Linnanmäelle tänä kesänä avaudu, mutta tarjoaa entistä laajemman hupiruokamenun.

"Herkullinen härkis ja avokado-hotdog lienevät suosituimpien uusien huvipuistoherkkujen listalla", päivittää Adlivankin.

Eli ei muuta kun starttaamaan hauska kesäkausi! Tietenkään unohtamatta Linnanmäen yhteydessä toimivia Sea Lifea, Peacock-teatteria ja sen uutta Sata Lasissa -esitystä, Mysteeripeliä sekä kaikkea muuta hupiohjelmaa. Linnanmäen aukioloajat ja koko ohjelmisto löytyy puiston nettisivuilta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi