Kalevauva.fi tulee taaperoikään – Synttäreitä juhlistetaan yhdessä Vantaan Viihdeorkesteri Ensemblen kanssa

Konsertti järjestetään Kulttuuritalo Martinuksessa Vantaalla.

Kuva: Riikka Kantinkoski

2000-luvun eliaslönnroteiksikin tituleeratut Aapo Niininen ja Kimmo Numminen juhlistavat Kalevauva.fi-duonsa kaksivuotistaivalta ja uhmaikää yhdessä Vantaan Viihdeorkesteri Ensemblen kanssa.

Kalevalan jalanjäljissä saapastelevat ammattimuusikot ovat rakentaneet uuden ilmiön vanhan päälle: folk-popahtavien laulujen sanoitukset ovat suoria lainauksia liki kulttimaineeseen nousseelta Vauva.fi-keskustelufoorumilta, ja kappaleet sävelletään lainausten ympärille tosissaan ja ammattimaisen kunnianhimoisesti.

"Vauva.fi-keskusteluista löytyy läpileikkaus suomalaisten arjesta. Nimimerkkien takana puhutaan ihan oikeista tunteista, ja luova hulluus kukkii siellä aika vapaasti. Joku on sanonut, että Kalevauva kertoo yhteiskunnastamme enemmän kuin sata akateemista tutkimusta", Numminen ja Niinistö myhäilevät.

Juhlakonsertin myötä uuden ajan kansanmusiikki tuodaan ensimmäistä kertaa konserttisaliympäristöön ja ennennäkemätön ja -kokematon on myös duoa komppaavien muusikoiden määrä: isosta soundista vastaa Vantaan Viihdeorkesterin 25 muusikon Ensemble.

"Onhan se mielettömän hienoa, että tähän rinnalle on rakentunut tuollainen porukka. Emme ole tehneet koskaan bändikeikkaa, joten aloitamme saman tien vähän isommalla vaihteella. Demottelu on kuulostanut sairaan hienolta, ja olemme innoissamme", Kalevauvat hehkuttavat.

Konsertin sovitukset ovat idean isän, pianisti-sovittaja-kapellimestari Risto Kupiaisen, käsialaa.

"Kimmo ja Aapo ovat erittäin taitavia muusikkoja. Sävellyksissä on paljon hienoa tekstillisten teemojen lisäksi. Juhlimme siis paitsi persoonallisia sanoituksia, myös niiden ympärille sävellettyä musiikkia", hän toteaa.

Numminen ja Niininen loivat Kalevauva.fi-yhtyeen kesällä 2016 Kaustinen Folk Music Festivalia varten. Nyt Kalevauva.fi työllistää parivaljakon kokopäiväisesti. Duo on kerännyt nettikansanmusiikillaan jo yli miljoona spotify-streamia ja yli kaksi miljoonaa youtube-näyttöä. Yhtyeen debyyttialbumi valittiin Vuoden kansanmusiikkilevyksi ja Kalevauva.fi Vuoden Vantaalaiseksi vuonna 2017.

Kalevauva.fi konserttitalo Martinuksessa ti 6.11. Liput 39 euroa. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi