Kaupunkikulttuuri ottaa takapakkia VR:n päätöksellä: Konepajan Bruno ei saa avata terassia tänä kesänä

“Meidän ehdotukseemme ei vastattu. Tuli vain kielto”, Brunosta kerrotaan.

Kuva: Konepajan Bruno / Facebook

Aleksis Kiven kadulla VR:n konepajalla sijaitseva kirpputori, liveklubi ja tapahtumatila Konepajan Bruno on ajautunut kahnaukseen vuokranantajansa VR:n kanssa. Sunnuntaina tehdyn päivityksen mukaan VR ei myöntänyt Brunolle terassilupaa tälle kesälle.

VR ei vaikuttaisi juurikaan olevan kiinnostunut urbaanin asiakaskuntansa toiveista. Nyt-liitteelle VR:ltä kerrotaan, kuinka tälle vuodelle olisi pitänyt tehdä uusi terassisopimus, joka jäi tekemättä “normaaleista vuokralaisen ja vuokranantajan kahdenvälisistä vuokrasopimuksista ja niiden hoitamisesta”.

Bruno sai viime kesänä valituksia neljään asti yöllä kestäneistä teknobileistä ja VR kertoo niiden olleen “yksi, mutta ei ratkaiseva” syy päätökseen. Brunon Jakke Nikkarinen puolestaan kertoo, ettei teknobileitä ollut tänä kesänä tarkoitus järjestää.

“Me olemme lopettaneet sellaiset tapahtumat kokonaan”, Nikkarinen sanoi Nytille.

Facebook-statuksen kommenteissa Brunosta kerrotaan, kuinka keskustelu VR:n kanssa ei ollut luistanut asian tiimoilta.

“Ei voida todellakaan puhua keskustelusta tai avoimuudesta. Kommentit ovat niukkoja ja lähinnä ilman perusteluja”, Konepajan Brunosta kirjoitetaan.

Niukkoina perusteluina oli kuultu, kuinka terassi haittaa naapureita. Kyllä tai ei -vastauksen sijaan VR voisi kertoa tarkemmin, mistä kenkä puristaa. Sen sijaan se päätyy käyttämään vuokranantajan valtaansa varsin yksipuolisesti.

“Meidän ehdotukseemme ei vastattu. Tuli vain kielto”, Brunosta kirjoitetaan.

Brunon merkitys kaupunkilaisille tuli varsin selväksi, kun sen puolesta taisteltiin rautakauppaketju Bauhausin pyrkiessä tontille. Brunon säilyminen oli kaupunkisuunnittelulautakunnan käsissä ja poliitikot eivät myöntäneet Bauhausille lupaa edetä ja Bruno sai jäädä.

VR vastaa Nytille suoraan, että ymmärtävät, että asialla voi olla paljonkin kannattajia, mutta esimerkiksi adressi ei asiaa tule muuttamaan.

“Tänä kesänä siihen ei terassia tule.”

Jos vuokranantajan ja vuokralaisen yhteiselosta ei löydy syvempiä säröjä kuin nyt tiedossa olevat, osoittaa VR toiminnallaan äärimmäistä epäymmärrystä kaupunkikulttuuria kohtaan. Näiden dinosaurusten toiminnassa yksikin valitus kumoaa helposti tuhannet tyytyväiset asiakkaat.

Konepajan Brunon terassi on kerännyt paljon kehuja. Vaikka kyseessä on yksittäinen paikka, se on esimerkki kaupunkikulttuurin leviämisestä oikealla tavalla oikeaan suuntaan. VR:n päätöksellä kaupunkikulttuuri ottaa askeleen takapakkia.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi