Koe uudenlainen makumaailma Viini ja Ruoka -messuilla

Kuinka viettää vegaaninen joulu? Mikä juoma sopii lakritsin kanssa? Messut kutsuvat pohtimaan, maistelemaan ja yllättymään.

Kuva: Maksim Shebeko / Fotolia

Ensi viikolla Helsingin Messukeskuksessa pääsee maistelemaan laatuviinejä yhdessä herkullisten ruokien kanssa. Viini ja Ruoka 2016 -messut ovat tarkoitettu kaikille ruuasta kiinnostuneille. Neljä päivää kestävä tapahtuma järjestetään samaan aikaan Helsingin Kirjamessujen kanssa 27.-30. lokakuuta.

Messujen ohjelmaa järjestetään näytöskeittiössä, jossa on rutkasti kasvisruoka trendiin panostavia näytöksiä. Keittiöissä nähdään muun muassa kuinka vegaaniruokaa loihditaan jouluksi ja kuinka valmistaa erikoisruokavaliota noudattaville gluteenitonta, maidotonta ja sokeritonta ruokaa. Isät kokkaa -showssa Serko Rantanen ja Master Chef -voittaja Tuomas Hämäläinen kehottavat perheenisiä ottamaan kokkaamisvastuun.

Toisena ohjelmapaikkana on luentosali, jossa maistellaan muun muassa vuoden viini -finalistien puna- ja valkoviinejä. Viini-lehden Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo julistavat vuoden viini -voittajat myöhemmin tänä syksynä. Salissa maistetaan myös argentiinalaisia huippuviinejä, sekä kuullaan viinilasivalmistajan Riedelin tarina. Riedel juhlii tänä vuonna 260-vuotista taivaltaan maailman arvostetuimpana viinilasien valmistajana.

Perjantaina ihmetellään kuinka lakritsin maku sopisi esimerkiksi Proseccoon? Fazerin ja Winestaten järjestämässä seminaarissa maistellaan neljää erilaista yhdistelmää lakritsia ja viiniä. Koko ohjelma ja ilmoittaumiset löytyvät tapahtuman sivuilta.

Ruokia ja juomia pääsee maistamaan maistelulipukkeilla, joita voi lunastaa tapahtuma-alueen lasipisteistä Messukeskuksen halleissa 4 ja 5. Yhden lipukkeen hinta on kaksi ja puoli euroa. Osaan ohjelmasta kannattaa ilmoittautua etukäteen, etteivät paikat ehdi loppua. Tänä vuonna koko messualue on anniskelualuetta, joten alaikäiset pääsevät messuille ainoastaan vanhemman mukana.

Lue myös Syksyn uutuuskirjat tutuiksi Kirjamessuilla.

Viini ja Ruoka 2016 -messut 27.-30. lokakuuta Helsingin Messukeskuksessa. Aukioloajat to-pe 10-20 ja la-su 10-18. Liput aikuiset 16€ / päivä. Viini ja Ruoka -messut järjestetään yhtä aikaa Helsingin Kirjamessujen kanssa. Sama lippu toimii pääsynä molempiin messuihin.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi