Kortteleissa kajahtaa viikonloppuna

Tänä viikonloppuna juhlitaan block partyja Helsingissä, Vantaalla, Lahdessa ja Tampereella.

Kuva: andreaobzerova/Fotolia

Korttelijuhlat ovat kaupunginosien hauska tapa elävöittää paikallista kulttuuritoimintaa, tuoda asukkaita ja toimijoita yhteen sekä tarjota kaupunkilaisille hauskaa tekemistä ja kokemista omassa kotikaupungissa. Juhlat järjestetään usein kokonaan vapaaehtoisten voimin ja ne ovat ilmaisia. Tänä viikonloppuna kortteleissa kajahtaa, kun korttelijuhlat järjestetään ainakin Helsingin Herttoniemessä, Tampereella Tullin alueella, Aviapoliksessa Vantaalla sekä Lahdessa. Valitse oma korttelijuhlasi!

Herttoniemi

Lauantaina 26. elokuuta Herttoniemen Asentajanpuistossa juhlitaan kaupunginosaa peräti kahdeksalla esiintymislavalla. Herttoniemi Block Partyssa auteille nousevat muun muassa Yona, Asa & Band, Atomirotta, Waltari ja Sydän, sydän. Hertsikan oma kaupunginosajuhla järjestettiin ensimmäistä kertaa vasta viime vuonna ja se nappasi heti kirjasto- ja kulttuurilautakunnan Vuoden kulttuuriteko -kunniamaininnan. Alueella toimii myös perhepuisto, jonka ohjelmassa on muun muassa satutunteja, perhejoogaa ja lastenjameja.

Tampere

Tampereella Tulli Block Party -juhlat alkavat brunssilla Klubilla jo kello 11. Brunsseilla saa kolmeen asti, mutta kuppaamaan ei kannata jäädä, sillä korttelijuhlaohjelma alkaa jo kello 14 Tullin alueella. Ohjelmassa on musiikkia, runoutta, katuruokaa, nostalginen kolikkopelihalli, pistokkaiden vaihtopiste, ja päivän aikana Tullin alue peittyy massiivisten katumaalausten alle. Esiintyjiin kuuluvat muun muassa Marius Pirhonen Band, Love Sport ja Smoke Alarm. Alue hiljenee iltakymmeneltä, kun bileet siirtyvät Klubille afterpartyjen merkeissä. 

Aviapolis

Aviapolis Block Party on korttelijuhlaskenen uusin tulokas, ja se kestää kaksi päivää. Viikonloppu 25.-26. elokuuta on täynnä ulkoliikuntaa, lasten työpajoja, räpsessarit, pop up -kirjasto, lentokenttään tutustumista ja yhteisöllistä katutaidetta. Piknik-alueella on grillejä, joissa voi valmistaa omia piknikherkkuja. Lisäksi korttelijuhlien lavalle nousevat muun muassa Elias Kaskinen & Päivänsankarit ja Avia Talent-kykykilpailun finalistit.

Lahti

Lauantaina juhlitaan myös Lahti Block Partyissa, joissa teemana on tänä vuonna ”Out of the Block”. Teema kehottaa lahtelaisia astumaan oman mukavuusalueensa ulkopuolelle ja kokemaan, mitä kaupungilla on tarjota. Ohjelmassa on tanssijamit, graffitityöpaja, ihomaalausta, musiikkityöpaja ja monipuolisia ruokakojuja. Esiintymässä ovat muun muassa Ville Nurminen, Flanelli ja Jadelia. Viralliset jatkot järjestetään illalla Torvessa ja Tirrassa. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi