Loupedeck: ex-nokialaiset kehittivät oman näppäimistön kuvankäsittelylle

Nokian entiset tuotekehittäjät valmistivat valokuvaajan kanssa kuvankäsittelyä mullistavan kontrollerin.

Kuva: Loupedeck Indiegogo video / Youtube

Ryhmä entisiä Nokian työntekijöitä ja valokuvaajia kehittivät uudenlaisen tavan muokata kuvia. Tällä viikolla julkistettu Loupedeck on kontrolleri, jolla pääsee jälkikäsittelemään kuvia ihan uudella tavalla. Loupedeck yhdistetään koneella käytettävään Adobe Lightroomiin, jonka muokkauksia voi ohjata plug & go -laitteen nappeja ja vipuja vääntämällä. Ulkomuodoltaan laitteesta tulee mieleen MiDI-kontrolleri, jolla miksaillaan musiikkia.

Tuotteen takaa löytyy viisihenkinen suomalaistiimi: Esa Alanen, Markus Rauman and Heikki Kangasmaa ovat entisiä Nokian / Microsoftin asiantuntijoita, ammattivalokuvaaja Karo Holmberg sekä toimitusjohtaja Mikko Kesti.

"Tiimi oli niin innoissaan, että ensimmäinen prototyyppi valmistettiin muutamassa päivässä"; sanoo Kesti esittelyvideolla.

Uusi kuvankäsittelijöiden lelu hakee rahoitusta Indiegogo-sivustolla. Vaikka rahoituksenkeruu on voimassa vielä kuukauden, Loupedeck on ylittänyt sen asettaman 75 000 vähimmäissumman huikealla 105 prosentilla. Tuotteelle on kerätty rahoitusta jo kaksinkertainen määrä, mikä kielii siitä, että tuotteelle näyttää olevan kysyntää. Tuotetta myydään Indiegogossa 229 euron hintaan.

Katso videolta mistä kaikki oikein sai alkunsa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi