Lyhytelokuvapäivä tuo Saatanan kanit valkokankaalle Helsingistä Ivaloon

Lyhytelokuvapäivän tarjonnassa seksikulttikomedia sekä Cannes-palkittu lyhytelokuva. Tapahtuma kannustaa myös kaikkia järjestämään omia leffailtojaan.

Viidettä kertaa Suomessa järjestettävä kansainvälinen lyhytelokuvapäivä tuo tänä vuonna lyhytelokuvat myös elokuvateatterihin. Neljän vinon komedian näytös Absurdit tarinat nähdään joulun alla valkokankailla useilla paikkakunnilla Helsingistä Ivaloon.

Teattereissa nähtävään koosteeseen kuuluvat Cannesissa kunniamaininnalla palkittu Teppo Airaksisen ohjaus Katto, Teemu Niukkasen ohjaama seksikulttikomedia Saatanan kanit sekä hirtehiset komediat, Jenni Toivoniemen Ovi ja Antti Heikki Pesosen Vihainen Marsu. Lyhytelokuvapäivää vietetään vuoden lyhyimpänä päivänä 21.12.

“Halusimme, että lyhytelokuvista voi nauttia tänä vuonna myös siellä, missä elokuvat ovat parhaimmillaan eli elokuvateattereiden suurilta kankailta ja upottavista nojatuoleista katseltuina”, kertoo lyhytelokuvapäivän tuottaja Kimmo Sillanmikko.

Tarjolla on synkkään vuodenaikaan sopiva tummasävyinen komediakimara, jossa törmätään monenlaisiin yksilön ja yhteisön kipukohtiin niin, että katsojalle ei jää muuta vaihtoehtoa kuin nauraa.

Elokuvateattereiden lisäksi lyhytelokuvapäivää vietetään myös lukuisssa pop up -teattereissa ympäri Suomen. Tapahtumaa järjestävät tahot ovat koonneet tarjolle kahdeksan erilaista lyhytelokuvakoostetta, kestoiltaan paristakymmenestä minuutista puoleentoista tuntiin. Näitä koosteita kuka tahansa voi tilata esitettäväksi ja järjestää oman lyhytelokuvapäivänsä kahvilassa, kirjastossa tai vaikkapa navetassa.

Tapahtuman sivuilla osoitteessa lyhytelokuvapaiva.fi voi valita ja ilmoittaa oman, avoimen lyhytelokuvanäytöksensä ja valita ohjelmistonsa valmiiksi räätälöidyistä paketeista, tai näyttää vaikka omia lyhytelokuvia. Näytöksiä voi järjestää 15.-22. joulukuuta missä tahansa Suomessa. Näytökset ovat ilmaisia sekä järjestäjille että yleisölle.

Lyhytelokuvapäivän huipentaa perinteiden Yle Teemalla torstaina 21.12. nähtävä neljän tunnin ja 17 lyhytelokuvan maraton, johon kuuluu lukuisia kotimaisia ja ulkomaisia televisioensi-iltoja. Ohjelmistossa mm. Teemu Nikin elokuvamaailmaan sijoittuva ajankohtainen seksuaalista häirintää sivuava komedia Halko, Thomas Freundlichin mykkäelokuvan mestareille omistettu tanssielokuva Cold Storage sekä virolaisen animaatiomestari Riho Untin Isäntä.

Kymmenissä maissa järjestettävää lyhytelokuvapäivää toteuttavat Suomessa yhteistyössä Yle Teema, Suomen elokuvasäätiö, AVEK, AV-arkki, Tampereen elokuvajuhlat, Rakkautta & Anarkiaa, Kettupäivät ja Turku Animated Film Festival.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi