Mene: ScienceSLAM Helsinki

Tiedettä baarissa lauantaina.

Tämä on tiedettä, vaikkei ehkä näytä siltä.
Tämä on tiedettä, vaikkei ehkä näytä siltä. Kuva: ScienceSLAM Helsinki

Lauantaina järjestetään jo kymmenettä kertaa kiinnostava tiedeaiheinen baaritapahtuma kulttuuriareena Gloriassa. ScienceSLAM Helsinki on on englanninkielinen baari-iltama, jossa tiedemiehet esittelevät tutkimustöidensä tuloksia ja kilpailevat paremmuudesta baariyleisön edessä. 

ScienceSLAM Helsingin tarkoitus on raottaa tieteen raskasta, akateemista verhoa ja tuoda kiinnostavia tutkimuksia ja tieteellisiä näkemyksiä lähemmäs ihmisiä. Baariympäristö on titteleistä riisuttu, viihteellinen paikka, jossa tiedettä voidaan käsitellä kevyemmin ottein. 

Lauantai-iltana suosiosta taistelee kuusi tiedemiestä, joista kullakin on kymmenen minuuttia lava-aikaa voittaa yleisö puolelleen. Esitysmetodi on vapaa: show voi olla mitä tahansa perinteisestä puheesta stand up -komiikkaan, tanssi- tai sirkusesitykseen, musiikkiin tai mimiikkaan - kunhan tutkimus esitellään ymmärrettävällä tavalla. Yleisö äänestää suosikkiaan raivokkain taputuksin. 

Tällä kertaa aiheita ovat muun muassa ihmissuhteen päättymisen rumuus sosiaalisessa mediassa ja baarissa vitsin kertomisen kognitiivinen kuulotiede. Kiinnostavaa, right?

10th ScienceSLAM Helsinki, Kulttuuriareena Gloria, lauantaina 12.11. klo 19. Liput ovelta 7,50 € (sis. narikka).

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi