Tätä lisää! – Jasper Pääkkönen ja Mikko Leppänen lahjoittavat street workout -liikuntapisteen Helsingille

Avajaisia vietetään tänään keskiviikkona Barstarzz-ryhmän maailmantähden johdolla.

Innokkaina ulkoilun ja tankoliikunnan ystävinä tunnetut ystävykset Mikko Leppänen (yrittäjä, 40) ja Jasper Pääkkönen (näyttelijä, 36) löivät alkuvuodesta 2016 vedon: molempien oli opittava muscle up -kehonpainoharjoite toukokuun loppuun mennessä. Epäonnistujan kohtalona olisi ollut kävelyretki Leppäsen kesämökille Mikkeliin, joten panokset oli asetettu korkealle.

"Tämä oli veto, jota ei voinut hävitä, joten harjoittelimme molemmat raivokkaasti oppiaksemme tämän voimaa ja kehonhallintaa vaativan iikkeen", Pääkkönen muistelee.

Haastavaa liikettä harjoitellessaan kaverukset törmäsivät yllättävään ongelmaan: Helsingin keskusta-alueelta ei löytynyt laadukasta tankotelinettä, jossa liikettä olisi ollut miellyttävä opetella.

"Kaivopuistossa on molempien kotoa katsoen lähin leuanvetotanko, mutta se ei ole yhtä laadukas, kuin ulkomailla kokeilemamme tangot. Saimme tästä kunnollisten kehonpainoliikuntapisteiden puutteesta kimpaantuneena hullun ajatuksen: lahjoitetaan Helsingin asukkaille Suomen hienoin street workout -tankoteline", Pääkkönen kertoo.

"Ulkoilun ja kaikenlaisen liikunnan ystävänä idea tuntui hauskalta. Olemme Jasperin kanssa aiemminkin saaneet erikoisia päähänpistoja joista ei ole voinut perääntyä, joten oli selvää, että toteutamme tämänkin hankkeen", Leppänen lisää.

"Tämä lienee erikoisin ostopäätös, jonka olen elämässäni tehnyt", Pääkkönen nauraa.

Miehet kertovat sekä Helsingin kaupungin että tangot rakentaneen suomalaisen Puuha Oy:n suhtautuneen erittäin myönteisesti yllättävään yhteydenottoon ja yhteistyön sujuneen innostuneissa merkeissä.

"Saimme telineistöllemme unelmapaikan Hernesaaresta padel-kenttien ja Löylyn väliseltä nurmikentältä", kertoo Leppänen.

Miehet kertovat pyytäneensä suunnitteluun ideoita myös street workoutin ja tankotanssin maailmanmestari Oona Kivelältä. Kivelän ehdotuksesta telineeseen lisättiin muun muassa kaksi pystytankoa tankotanssijoille.

"Tämä on Suomen suurin street workout -piste. En malta odottaa, että pääsen treenaamaan lajiani ja kaiken lisäksi aivan kotikulmillani", kertoo Hernesaaressa asuva street workoutin ja tankotanssin maailmanmestari Kivelä.

Street workout on maailmalla jättisuosion saavuttanut liikuntamuoto, jossa harjoitteita tehdään kehon omalla painolla.

Pääkkösen ja Leppäsen telineistö on kaikille avoin ja ilmainen liikuntapiste Hernesaaressa kahvila Birgitan ja ravintola Löylyn välissä.

Hernesaaren Street Workout -pisteen avoimet avajaiset ovat tänään keskiviikkona 24. toukokuuta klo 21.

"Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleeksi tutustumaan vastavalmistuneeseen telineistöön. Paikalle saapuu New Yorkista myös yksi maailman kuuluisimmista Street Workoutin tähdistä, Barstarzz street workout - ryhmän perustaja Edward Checo", Leppänen kertoo.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi